“1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔ/ΣΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ”


Με επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 19/5 το 1ο ποδοσφαιρικό Τουρνουά Παλαίμαχων μεταξύ των Δημοτικών ενοτήτων (πρώην Δήμοι) του Δήμου Πλατανιά, πετυχαίνοντας τους στόχους της διοργάνωσης.

   Ο πρώτος στόχος ήταν Φιλανθρωπικός. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, τόσο από τους συμμετέχοντες ποδ/στές, όσο και από τους θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες θα διατεθούν για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου, φανερώνοντας έτσι την αγωνία του Δήμου σε θέματα κοινωνικής αρωγής αλλά και ενισχύοντας , έστω και με αυτό τον τρόπο, στη δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία, τη θέληση και το αίσθημα αλληλεγγύης των κατοίκων του Δήμου.

    Ο δεύτερος στόχος ήταν η περεταίρω σύσφιξη των σχέσεων των κατοίκων και δημοτών του Δήμου, αλλά και η συνέχιση της αθλητικής τους δραστηριότητας  μέτρο, βέβαια, του δυνατού.

Το τουρνουά διεξήχθη στο Γήπεδο του Ταυρωνίτη με δύο αγώνες. Έτσι, μετά από την κλήρωση ο 1ος αγώνας άρχισε στις 4.30μ.μ. μεταξύ της Δ.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑ και της Δ.Ε. ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ και ο 2ος στις 6.00μ.μ. μεταξύ της Δ.Ε. ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ και της Δ.Ε. ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ. Για την ιστορία, νικητές ανεδείχθησαν η Δ.Ε. ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ και η Δ.Ε. ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ.

   Αγωνίστηκαν συνολικά 63 παλαίμαχοι ποδ/στές, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Πλατανιά, κος Μαλανδράκης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κος Κασελάκης και Δημοτικοί Σύμβουλοι , μέσα σε πνεύμα φιλίας αλλά και αγωνιστικότητας. Πολλοί ξανασυναντήθηκαν μέσα στο γήπεδο μετά από 15 και 20 χρόνια. Τα σημάδια του χρόνου πάντως ήταν ορατά στους μεγαλύτερους ποδ/στές (ο πιο μεγάλος που αγωνίστηκε  ήταν 67  ετών  , ο οποίος παρεμπιπτόντως απέκρουσε και ….πέναλτι !!!)

    Το πρώτο ημίχρονο της διοργάνωσης τελείωσε με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Αμέσως μετά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο της διοργάνωσης, γύρω από τα τραπέζια που ήταν στρωμένα από το Δήμο και τις ποδ/κές ομάδες  του Δήμου και κάτω από το φώς των προβολέων του γηπέδου. Κάθισαν όλοι, ποδ/στές, θεατές, νικητές και ηττημένοι. Απόλαυσαν παγωμένη μπύρα και δροσερό κόκκινο κρασάκι με την συνοδεία βέβαια των απαραίτητων μεζέδων. Κουβέντιασαν, σχολίασαν, θυμήθηκαν παλιές ποδ/κές ιστορίες, αντάλλαξαν απόψεις και ευχήθηκαν να υπάρξει και συνέχεια.

    Μετά την πρώτη αυτή επιτυχημένη, κατά γενική ομολογία, προσπάθεια των παλαιμάχων, επόμενος στόχος του Δήμου, εκτός βέβαια την επανάληψη του Τουρνουά και την συνέχιση του θεσμού που ξεκίνησε φέτος, είναι η δημιουργία μιας όσο το δυνατόν αντιπροσωπευτικής ομάδας των παλαιμάχων του Δήμου, που θα μπορεί να δώσει αγώνες φιλίας και φιλανθρωπίας με αντίστοιχες ομάδες άλλων Δήμων των Χανίων και όχι μόνο.

Διοργανωτές του Τουρνουά ήταν  ο Δήμος Πλατανιά και οι ποδοσφαιρικές ομάδες του Δήμου, σε συνεργασία της Ε.Π.Σ.Χανίων και το Σύνδεσμο Διαιτητών Χανίων. Χορηγοί του τουρνουά, τους οποίους ο Δήμος Πλατανιά ευχαριστεί ήταν :

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πλατανιά (ΚΕΔΗΠ), Ποδοσφαιρική Ομάδα ΑΡΗ Βουκολιών, Πολιτιστικός Σύλλογος Ταυρωνίτη, Σολιδάκης Μανώλης, Βαρουξάκης Στέλιος,  Γιακουμάκης Ηλίας, Κρεοπωλείο Μαλακωνάκη, Σούπερ Μάρκετ Δασκαλάκης, Σούπερ Μάρκετ Παπαδεράκη Γεωργία, το αρτοποιείο του Καρακατσάκη Βαγγέλη, οικοδομικά υλικά Διακουλάκη Γιάννη, την ταβέρνα της Χαράς (Κολυμπάρι).

Επίσης, ο Δήμος ευχαριστεί το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιο για την επιστολή συμπαράστασης στο σκοπό της διοργάνωσης, την ΕΠΣ Χανίων, το Σύνδεσμο Διαιτητών Χανίων, τον ιατρό του αγώνα και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κασσελάκη Ιωάννη, την Κλινική ΚΑΠΑΚΗ για την διάθεση Ασθενοφόρου, τους Πρόεδρους και τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές των ομάδων του Δήμου για τη συνεργασία τους, τους υπαλλήλους του Δήμου, αλλά και τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν και όλους όσους παρευρέθησαν αλλά και βοήθησαν στην όλη διοργάνωση. 



Τελ. ενημέρωση 21/05/2013

Συνδέσεις

  •  (147)
  • Life_Agroclima (142)
  •  (141)
  •  (140)
  •  (46)
  •  (108)
  •  (138)
  •  (146)
  •  (80)
  •  (75)
  •  (139)
  •  (62)
  •  (125)
  •  (124)