Ανάρτηση ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ σε παραλίες του Δήμου Πλατανιά

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου και την Πέμπτη 29 Ιουνίου,  τρεις ακόμα  Γαλάζιες Σημαίες αναρτήθηκαν σε παραλίες του Δήμου Πλατανιά .

Τελ. ενημέρωση 03/07/2017

Ψήφισμα Δ.Σ.Δήμου Πλατανιά για υπαλλήλους καθαριότητας

Με αφορμή το  αδιέξοδο που έχει προκληθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία οι παρατάσεις στις συμβάσεις των συμβασιούχων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) κρίθηκαν ομόφωνα αντισυνταγματικές με το σκεπτικό ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά, τόσο τις παρατάσεις των εν λόγω συμβάσεων όσο και τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά κατά την Τακτική του Συνεδρίαση στις 20/06/2017, με ομοφωνία των παρόντων μελών του ενέκρινε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος, με το οποίο ο Δήμος Πλατανιά: 

Τελ. ενημέρωση 22/06/2017

Εγκρίθηκε η Πολεοδομική Μελέτη του οικισμού Γερανίου στο Δήμο Πλατανιά

Μετά από συστηματικές προσπάθειες και παρεμβάσεις ετών του Δήμου 

 

«Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 131/16.6.17 τχ ΑΑΠ), μετά από συστηματικές και επίπονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής του Πλατανιά, το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο εγκρίνεται η πολεοδομική μελέτη του οικισμού Γερανίου του Δ. Πλατανιά, γεγονός που δίνει πλέον οριστική λύση σ’ ένα χρόνιο και μείζον ζήτημα που αποτελούσε τροχοπέδη για την ορθολογική χωροταξική και πολεοδομική ανάπτυξη της περιοχής, τα τελευταία είκοσι χρόνια».

Τελ. ενημέρωση 22/06/2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Πλατανιά στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες δράσεις που διοργάνωσε από τις 7-9 Ιουνίου, ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο συμμετοχής του - για πρώτη φορά και μετά από σχετική έγκριση και αποδοχή της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής - στον πανευρωπαϊκό θεσμό  “Πράσινη Εβδομάδα - ΕU Green Week 2017

Τελ. ενημέρωση 15/06/2017

Παράταση Ημερομηνίας Υποβολής Αιτήσεων Για Τους Παιδικούς Σταθμούς Του Δήμου Πλατανιά Μέσω ΕΣΠΑ

Από το Δήμο Πλατανιά γίνεται γνωστό ότι με την υπ’ αριθ. 5816/07.06.2017 απόφαση της ΕΕΤΑΑ, παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης Αιτήσεων Συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2017 – 2018 έως και την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017.

Τελ. ενημέρωση 12/06/2017

Ημερίδα Για Τα “Πράσινα” Επαγγέλματα Από Το Δήμο Πλατανιά

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου & ώρα 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μάλεμε, o Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο συμμετοχής του στην φετινή Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα (EU Green Week), διοργανώνει, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, την Παρασκευή 9 Ιουνίου και ώρα 19.00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μάλεμε, ημερίδα Ενημέρωσης και Δικτύωσης με θέμα: «Εργασία στον τόπο μου – Πράσινα Επαγγέλματα», με ελεύθερη είσοδο.

Τελ. ενημέρωση 08/06/2017

Ημέρες Πράσινου Πλανήτη στο Δήμο Πλατανιά: Γνωρίστε το Μέλλον!

«Ημέρες Πράσινου Πλανήτη στο Δήμο Πλατανιά: Γνωρίστε το Μέλλον!»

07.06.2017 – 09.06.2017

Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα 2017 

 

Ο Δήμος Πλατανιά, με αφορμή την 5η Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συμμετέχει για πρώτη φορά, μετά από σχετική έγκριση και αποδοχή της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής, στον πανευρωπαϊκό θεσμό  “Πράσινη Εβδομάδα - ΕU Green Week 2017 και διοργανώνει, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, από την Τετάρτη 7 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, μία σειρά περιβαλλοντικών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης υπό τον γενικό τίτλο «Ημέρες Πράσινου Πλανήτη στο Δήμο Πλατανιά - Γνωρίστε το Μέλλον!».

Τελ. ενημέρωση 06/06/2017

Συλλυπητήριο Μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά Γ. Μαλανδρακη Για Την Απώλεια Του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα του θανάτου του του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δήλωσε τα εξής:

Τελ. ενημέρωση 30/05/2017

Απεργία εργαζομένων στο Τμήμα Καθαριότητας στο Δήμο Πλατανιά.

Το τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Πλατανιά ενημερώνει ότι,   λόγω της απεργίας  των εργαζομένων στην Καθαριότητα, η οποία είναι σε εξέλιξη από το Σάββατο 20 Μαΐου, δεν θα  γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων έως και αύριο Τρίτη 23 Μαΐου.

Προσωπικό ασφαλείας με όχημα του Δήμου,  θα παρεμβαίνει σε περιπτώσεις εξαιρετικής ανάγκης και μόνο.

Παρακαλούνται οι Δημότες και Επιχειρηματίες, να μην εναποθέτουν τα απορρίμματα τους σε κοινόχρηστο χώρο, όσο είναι δυνατό, έως τη λήξη της απεργίας.

Τελ. ενημέρωση 23/05/2017

Παρεμβαση Γ. Μαλανδρακη Στο Υπουργειο Οικονομικων & Στην ΚΕΔΕ, Για Τις Ατελειες Της ΚΥΑ Για Την Παραχωρηση Των Παραλιων & Συνεργασια Με ΓΓ ΥΠΕΣ Κο Πουλακη Κωστα

Την ανάγκη να υπάρξουν άμεσα διορθωτικές ρυθμίσεις από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας (Γ.Γ.Δ.Π.), οι οποίες θα «θεραπεύουν» τις ασάφειες, τις ατέλειες και λαθη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ)

Τελ. ενημέρωση 22/05/2017

Συμμετοχή Δημάρχου Πλατανιά στην συνεδρίαση της Ο.Ε. της ΚΕΔΕ, παρέμβαση του για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ.Μαλανδράκης Ιωάννης, θα απουσιάζει από τον Δήμο από την Πέμπτη 18 Μαΐου, λόγω της συμμετοχής του ως μέλος στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  της ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

Στη συνεδρίαση αυτή ο κ. Μαλανδράκη , θα  θέσει το θέμα  της Νέας Κ.Υ.Α., για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού, ειδικότερα στο θέμα της μίσθωσης του παλιού αιγιαλού όπου αυτός παρεμβάλλεται μεταξύ παραλίας και όμορων επιχειρήσεων.

 

 

Τελ. ενημέρωση 18/05/2017

Βράβευση Δήμου Πλατανιά για τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας: Ως «Πόλη 12 Αστέρων»

Την τιμητική διάκριση και το βραβείο της «Πόλης 12 Αστέρων - 12 Star City», απένειμε - για πρώτη φορά - στο Δήμο Πλατανιά το Συμβούλιο της Ευρώπης, με αφορμή την επιτυχημένη συμμετοχή του Δήμου στις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (ΕΕΤΔ) 2016

Τελ. ενημέρωση 18/05/2017

Ολοκληρώθηκε Ο Καθαρισμός Των Παραλίων Στο Δήμο Πλατανιά

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την παραχώρηση των παραλιών από το Κράτος στους Δήμους, η Δημοτική Αρχή του Πλατανιά με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Μαλανδράκη, προχώρησε όλο το προηγούμενο διάστημα σε εργασίες καθαρισμού και συντήρησης όλων των παραλιών του Δήμου - από τον Πλατανιά έως το Κολυμβάρι - με μηχανικά μέσα αλλά και με τα συνεργεία καθαριότητας, προκειμένου αυτές να έτοιμες να υποδεχθούν τους επισκέπτες του Δήμου, κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής σαιζόν.

Τελ. ενημέρωση 11/05/2017

Eβδομάδα Πολιτισμού στους δρόμους του Δήμου Πλατανιά, 5-12 Μαΐου 2017

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η εθελοντική δράση «Eβδομάδα Πολιτισμού στους δρόμους» 5-12 Μαΐου 2017, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Πλατανιά, με  συνδιοργανωτές το Σύλλογο Επιχειρηματιών «ο Ιάρδανος», το Σύλλογο πρόληψης Τροχαίων ατυχημάτων(ΠΡΟ.Τ.Α), την Τροχαία Χανίων, και με την ευγενική χορηγία της Κρητικής Ζυθοποιίας «Χάρμα».

Τελ. ενημέρωση 10/05/2017

Οδηγίες Από Το Δήμο Πλατανιά Για Τη Διασύνδεση Των Κοινωνικών Προγραμμάτων ΚΕΑ & ΤΕΒΑ Και Τη Δημιουργία Νέων Λιστών Ωφελουμένων

Από το Δήμο Πλατανιά γίνεται γνωστό ότι σύμφωνα με την υπ. αρ. Δ23/οικ.17108/875 /10-04-2017 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1474/28-4-2017/τχ β), καταργούνται οι υφιστάμενες λίστες ωφελουμένων του προγράμματος ΤΕΒΑ, στο πλαίσιο εναρμόνισης του με το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)». Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθούν νέες λίστες ωφελουμένων στις οποίες θα περιλαμβάνονται όσοι δηλώσουν στην υπάρχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), την πρόθεση τους να είναι και ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ καθώς και από ποιον εταίρο επιθυμούν να εξυπηρετούνται.

Τελ. ενημέρωση 09/05/2017

Ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών από το Δήμο Πλατανιά

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου) και στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δήμου Πλατανιά για ενημέρωση των πολιτών σχετικά με μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών που οφείλουν να λαμβάνουν, αλλά και συγκεκριμένων σχετικών νομοθετικών διατάξεων, που βρίσκονται σε ισχύ

Τελ. ενημέρωση 08/05/2017

Συμμετοχή Δήμου Πλατανιά στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκης καμπάνιας «Εurope in my Region 2017

O Δήμος Πλατανιά   συμμετέχει   στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκης καμπάνιας «Εurope in my Region 2017.

 

Η Περιφέρεια Κρήτης για δεύτερη  συνεχή χρονιά  συμμετέχει στην  Πανευρωπαϊκή καμπάνια ενημέρωσης  υπό τον τίτλο «Europe in My Region».Η καμπάνια θα προβάλλει αντιπροσωπευτικά έργα στον τομέα του πολιτισμού, που χρηματοδοτήθηκαν από το  Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και φέρει τον τίτλο: «Ταξίδι στον Πολιτισμό».

Τελ. ενημέρωση 05/05/2017

Αποτελεσματα Του Διεθνους Σεμιναριου Διατητων Πετανκ Και Το 5ο Πασχαλινο Τουρνουα Πετανκ Χανιων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο διεθνές σεμινάριο διαιτητών πετάνκ και το 5ο πασχαλινό τουρνουά Πετανκ της Κρήτης  στα Χανιά  από στις 18 Απρίλιου μέχρι το περασμένο  Σαββατοκύριακο  στις 23 Απριλίου 2017 με την ευγενική υποστήριξη του Δήμο Πλατανιά, την Τerra Creta, τον όμιλο των σουπερμάρκετ ΣΥΝΚΑ, τον Βοτανικό Κήπο Κρήτης, το Σύλλογο γυναικών του Μαλέμε, τη Νέα τηλέοραση και την εφημερίδα Χανιώτικά Νέα.

          7 ΧΑΝΙΩΤΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΔΙΑΤΗΤΕΣ ΠΕΤΑΝΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος πέτανκ (petanque) στην Ελλάδα, πιστοποιηθήκαν από τον διεθνή εκπαιδευτή κ. Alain JUILLA εφτά Χανιώτες παίκτες του Συλλόγου Πετάνκ Χανίων ως πρώτοι διαιτητές πετανκ στο εθνικό επίπεδο. Μέχρι σήμερα, οι εφτά νέοι Χανιώτες διαιτητές πετανκ θα είναι οι μόνοι αναγνωρισμένοι από την Διεθνή Ομοσπονδία Πετάνκ FIPJP (Federation international de petanque et Jeu Provencal) για την διαιτησία ελληνικών αγώνων πετάνκ.

 

«Μετά από ένα δύσκολο σεμινάριο τεσσάρων ημέρων στο πνευματικό Κέντρο Μαλέμε, είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι για την πρόσφορα του συλλόγου πετανκ Χανιών στην προώθηση του αθλήματος πετανκ στην Ελλάδα γιατί με τους εφτά πιστοποιημένους διαιτητές θα εξελιχθεί ‘σωστα’ το ελληνικό πετάνκ και θα μπορέσει να διεκδικεί την θέση που την αξίζει» σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου πετάνκ χανιών, Λουκάς Ανδριανός στην συνέντευξή τύπου που δόθηκε στην εκπομπή ¨Στο Κόκκινο» της Νέας τηλεόρασης. Ο κ. Ιωάννης Μαλάνδράκης, Δήμαρχος Πλατανιά, υποδέχτηκε τον κ. Alain Juilla με τους εκπροσώπους του Συλλόγου πετάνκ Χανίων τονίζοντας ότι το πετάνκ μπορεί να προσφέρει με διαφόρους τρόπους στην ανάπτυξη της Κρήτης μέσω του αθλητικού τουρισμού, την προβολή της κουλτούρας του τόπου αλλά και στην καλλιέργειας της σωματικής και ψυχικής υγείας των αθλητών.

 

Τα ονόματα των 7 πρώτοι διαιτητές πετανκ στην Ελλάδα είναι: Francesca Genson, Χρήστος Χατζιχρηστοδούλου, Λουκάς Aνδριανός, Γεώργιος Κουκουτσής, Αντώνης Γλαμπεδάκης, Θεοδώρης Παπαγεωργίου, και Γεώργιος Χατζισωτηρακής.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 5o ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΕΤΑΝΚ

ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ

 

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν από το νεοσύστατο Σύλλογο Πετάνκ Χανίων στους Αγίους Αποστόλους Χανίων με την επίβλεψη του διεθνή διαιτητή πετάνκ κ. Alain Juilla. Η συμμετοχή των φίλων του αθλήματος ήταν εντυπωσιακή με 30 παίκτες  από  την Ελλάδα,  Βέλγιο και Ελβετία.

Οι νικητές ανά κατηγορία  ήταν:

-          Στο ατομικό ενήλικο: πρώτη θέση: Λουκάς Ανδριανός,  δεύτερη θέση: Jacques Genson και τρίτη θέση: Γεώργιος Χατζισωτηρακής

 

-          Στο ομαδικό ενήλικο τριπλό : Η πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα του Ψαρουδάκη (Μανώλης, Νίκος και Ιωάννα) και στη δεύτερη θέση η ομάδα του Γλαμπεδάκη (Αντώνης, Λουκάς και Γεωργία).

 

-          Στο ατομικό παιδικό: Η πρώτη θέση: Γιάννης Ανδριανός,  δεύτερη θέση: Βασιλική (Βάλια) Χατζιχρηστοδούλου,  και τρίτη θέση η Ανδριάνα Αδριανού.

 

-          Στο ομαδικό παιδικό: Η πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα του Γιάννη Ανδριανό, Ηρώ Χατζιχρηστοδούλου και Αντριάνα Ανδριανού και στη δεύτερη θέση η ομάδα της Σελίνας Ανδριανού, Βασιλική Χατζιχρηστοδούλου,  και Μυρτώ Χατζιχρηστοδούλου.

 

Ο Σύλλογος Πετάνκ Χανίων ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του τουρνουά και ιδιαιτέρα το Δήμο Πλατανιά και το Σύλλογο Γυναικών Μαλέμε. Ζητούνται χορηγούς να προωθεί αυτό το νέο άθλημα που αρχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους στην Ελλάδα. Φέτος είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πετάνκ στο Βέλγιο και το 2024, αυτό το άθλημα ετοιμάζεται να αναγνωρισθεί επίσημα  από την διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το πετάνκ είναι Γαλλικής προέλευσης που έχει ωστόσο αρχαίες Ελληνικές ρίζες.  Χαρακτηρίζεται συχνά ως το πλέον μεσογειακό άθλημα και δεν είναι τυχαίο πως σε χώρες όπως η Γαλλία (κύριος νότια) Ιταλία, Ισπανία, Μαρόκο, Τυνήσια, αλλά και σε όλες τις χώρες γύρο από την  από τη μεσόγειο το άθλημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. 

Το πετάνκ (petanque) είναι ένα άθλημα που παίζεται με μεταλλικές μπάλες σε χωμάτινους χώρους ή γήπεδο.

 

 

 

Τελ. ενημέρωση 26/04/2017

6ο Τουρνουά Μπάσκετ Αλληλεγγύης” στο κλειστό Γυμναστήριο Ταυρωνίτη – Δήμου Πλατανιά

   To ΝΠΔΔ Δήμου Πλατανιά και ο Δήμος Πλατανιά , σε συνεργασία με την επιτροπή Τουρνουά Μπάσκετ Αλληλεγγύης , το Δήμο Χανίων , την Περιφέρεια Κρήτης , το Εμπορικό–Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων , το σωματείο «Αρίων» ,συνδιοργανώνουν για 6η συνεχή χρονιά το « Τουρνουά Μπάσκετ Αλληλεγγύης », με το μικρό τελικό να διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο Ταυρωνίτη το Σάββατο 22-4-2017.

Τελ. ενημέρωση 21/04/2017

Έργα αναβάθμισης των υποδομών εκπαίδευσης και άθλησης στην περιοχή του Κολυμβαρίου από το Δήμο Πλατανιά

Σε δύο σημαντικά έργα που αφορούν την αναβάθμιση των υποδομών εκπαίδευσης και άθλησης στην περιοχή του Κολυμβαρίου, προχωράει η δημοτική αρχή του Πλατανιά, μετά από σχετικές πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει κατά το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης.

Τελ. ενημέρωση 19/04/2017

Άναγκη μείωσης των υφιστάμενων φόρων που βαρύνουν τα αεροδρόμια της χώρας κατά τους χειμερινούς μήνες

Επιστολή προς την Κεντρική Ένωση Δήμων  Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και τον Πρόεδρο αυτής κ. Γιώργο Πατούλη, απέστειλε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης με την οποία θίγει την ανάγκη μείωσης των υφιστάμενων φόρων που βαρύνουν τα αεροδρόμια της χώρας κατά τους χειμερινούς μήνες προκειμένου έτσι να ενισχυθεί η τουριστική ζήτηση και να επεκταθεί η τουριστική περίοδος, ζητώντας παράλληλα από το ΔΣ της ΚΕΔΕ να λάβει σχετική απόφαση που να αποσταλεί στην Κυβέρνηση.

Τελ. ενημέρωση 18/04/2017

Τη χρηματοδότηση του έργου “Ανάδειξη & Αξιοποίηση Ιστορικού Μονοπατιού της Τ.Κ. Πρασέ” από το ΕΣΠΑ - ΕΠ Κρήτη, διεκδικεί ο Δήμος Πλατανιά

Την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠ) της Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του έργου «Ανάδειξη και Αξιοποίηση Ιστορικού Μονοπατιού της Τ.Κ. Πρασέ» αποφάσισε το ΔΣ Πλατανιά κατά τη διάρκεια της τελευταίας τακτικής συνεδρίασης του που έλαβε χώρα στις 11/04/2017.

Τελ. ενημέρωση 13/04/2017

Διεθνές Σεμινάριο Πιστοποίησης Διαιτητών/Προπονητών ΠΕΤΑΝΚ στο Δήμο Πλατανιά στα Χανιά

Ο Σύλλογος πετάνκ , υπό την αιγίδα του Δήμου Πλατανιά, διοργανώνει για πρώτη φόρα στην Ελλάδα, το πρώτο διεθνές σεμινάριο πιστοποίησης διαιτητών/προπονητών για το άθλημα πετάνκ (petanque.org) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό δίκτυο εκπαίδευσης πετάνκ Γαλλίας (educnaute-infos.com) και την Ένωση πετάνκ Ελλάδος (petanque-hellas.eu) από τις 18 έως 21 Απριλίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε του Δήμου Πλατανιά .

Τελ. ενημέρωση 18/04/2017

Επιστολή Γ. Μαλανδράκη προς τα αρμόδια Υπουργεία για το θέμα της ανάρτησης και κύρωσης των Δασικών Χαρτών

Επιστολή προς τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων απέστειλε την Πέμπτη 6 Απριλίου ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, με την οποία διατυπώνει μια σειρά από προβληματισμούς αναφορικά με τη διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης των Δασικών Χαρτών, η οποία πρόκειται να λάβει χώρα το προσεχές διάστημα και στο Ν. Χανίων.

Τελ. ενημέρωση 10/04/2017

Υπογραφή Σύμβασης Έργου ”ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ- ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ” Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας γνωρίζει ότι την  Πέμπτη 6 Απριλίου  και ώρα 12.0μ.μ., . στα γραφεία του Δήμου στον Αλικιανό , πραγματοποιήθηκε η Υπογραφή της Σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου κ. Ιωάννη Μαλανδράκη και του αναδόχου ΑΠΕΛΛΑ Α.Ε ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, για το έργο  ”ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ- ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ,Προϋπολογισμού Μελέτης 167.400,00 € με Φ.Π.Α..

Τελ. ενημέρωση 07/04/2017

Παρουσιάση του έργου του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη «Τα Γράμματα της Παναγίας

Παρουσιάση του έργου του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη «Τα Γράμματα της Παναγίας» ,η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ,το Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου και ώρα 7.00 μ. μ.στον Ιερό Ναό Αγίας  Μαρίνας στο Κολυμβάρι

Τελ. ενημέρωση 04/04/2017

Με Επιτυχία Ολοκληρώθηκε Η Δράση Εθελοντικού Καθαρισμού “Let's Do It” Στο Δήμο Πλατανιά

Με σύνθημα «η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας» και με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών κάθε ηλικίας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εθελοντική δράση καθαρισμού που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πλατανιά - την Κυριακή 2 Απριλίου - στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας καθαρισμού "Let's do it 2017".

Τελ. ενημέρωση 04/04/2017

Μετάβαση Δημάρχου Πλατανιά στην Αθήνα για τη συμμετοχή του στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ με θέμα την αλλαγή του “Καλλικράτη”

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ με θέμα τις προτεινόμενες αλλαγές  του Ν. 3852/2010 («ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Απριλίου στην Αθήνα, θα συμμετάσχει ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο οποίος και θα απουσιάζει – κατά την ανωτέρω ημερομηνία - από τα καθήκοντα του στο Δήμο.

Τελ. ενημέρωση 03/04/2017

Συνάντηση Δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη με το Πρέσβη της Δανίας Michael Braad

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ.Ιωάννης Μαλανδράκης  είχε συνάντηση  την Τετάρτη 29 Μαρτίου στο Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι ,  με τον Πρέσβη της Δανίας Michael Braad, συνοδευόμενος από την Πρόξενο της Δανίας στην Αθήνα, κ.anne Nielsen,  από την  Επίτιμη Πρόξενο της Δανίας-Σουηδίας & Νορβηγίας  στα Χανιά ,κ. Παρασκάκη Συρματένια και τη Γραμματέα του Προξενείου στα Χανιά κ. Νικόλ Καραμαλή .

Τελ. ενημέρωση 31/03/2017

Δήμος Πλατανιά και φορείς συνεργάζονται στο πλαίσιο της εθελοντικής εκστρατείας καθαρισμού «Let's Do It Greece 2017»

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ!

Δήμος Πλατανιά και φορείς συνεργάζονται στο πλαίσιο της εθελοντικής εκστρατείας καθαρισμού «Let's Do It Greece 2017»

 Ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών του δράσεων συμμετέχει, στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού "Let's do it Greece 2017", η οποία θέτει ως στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Ημερομηνία υλοποίησης της εν λόγω περιβαλλοντικής δράσης έχει οριστεί πανελλαδικά, η Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

Τελ. ενημέρωση 30/03/2017

Ξεκίνησε Τη Λειτουργία Του Το Κέντρο Κοινότητας Του Δήμου Πλατανιά

Ξεκίνησε - και επίσημα - τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης - και την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων εργασίας - των δύο επιστημονικών στελεχών που αναλαμβάνουν την ευθύνη λειτουργία της νέας αυτής κοινωνικής δομής.

Τελ. ενημέρωση 29/03/2017

Κόκκινοι κάδοι για την ανακύκλωση παλαιού ρουχισμού στο Δήμο Πλατανιά

Η τοποθέτηση πέντε (5) κόκκινων κάδων σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά με σκοπό την ανακύκλωση παλαιών και μη χρησιμοποιούμενων ειδών ρουχισμού και υποδημάτων, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Πλατανιά με τη  ΔΕΔΙΣΑ AE (OTA).

Τελ. ενημέρωση 28/03/2017

Συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη που διεξάγεται την Μεγάλη Παρασκευή (14-04-2017), στην Τοπική Κοινότητα Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά καλεί τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη που διεξάγεται την Μεγάλη Παρασκευή 14-04-2017,  να καταθέσουν αίτηση στο Δημοτικό Κατάστημα Βουκολιών έως την Παρασκευή Παρασκευή 7 Απριλίου 2017.

Οι προς χρήση χώροι της εμποροπανήγυρης φαίνονται στο διάγραμμα που συνέταξε η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και θα είναι αναρτημένο στο παραπάνω αναφερόμενο Δημοτικό Κατάστημα και στην ιστοσελίδα του Δήμου Πλατανιά (www.platanias.gr).

Τελ. ενημέρωση 28/03/2017

Αιτήσεις συμμετοχής για τη Λαμπαδηδρομία στο 2ο Μαραθώνιο Κρήτης

Ο Δήμος Πλατανιά, στα πλαίσια του 2ου Μαραθωνiου Κρητης –που θα διεξαχθεί και φέτος  στο Νομό μας, την Κυριακή 9 Απριλίου, σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί Λαμπαδηδρομία, αφιερωμένη στο Μακαριστό Μητροπολίτη Κισσάμου & Σελίνου κ.κ.Ειρηναίο Γαλανάκη.

Τελ. ενημέρωση 27/03/2017

Προτάσεις Δημάρχου Πλατανιά κ Ιωάννη Μαλανδράκη για τις προωθούμενες αλλαγές στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» στην Αυτοδιοικητική Συνάντηση της ΚΕΔΕ την Τετάρτη 22 Μαρτίου στην Αθήνα

Στη Γενική Συνέλευση των ΠΕΔ Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 22/3/2017, στην Αθήνα συμμετείχε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης.

Τελ. ενημέρωση 24/03/2017

Παρουσίαση των νέων σποτ τουριστικής προβολής του Δήμου Πλατανιά, Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση για την παρουσίαση των Δράσεων Τουριστικής Προβολής του Δήμου Πλατανιά, διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής αυτού, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 & ώρα 19.00  στο ξενοδοχείο MINOA PALACE RESORT & SPA (Συνεδριακή αίθουσα “ΑΘΗΝΑ” – Κεντρικό Κτίριο).

Τελ. ενημέρωση 24/03/2017

Συνδέσεις

  •  (147)
  • Life_Agroclima (142)
  •  (141)
  •  (140)
  •  (46)
  •  (108)
  •  (138)
  •  (146)
  •  (80)
  •  (75)
  •  (139)
  •  (62)
  •  (125)
  •  (124)