Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Μνημόνιο Συνεργασίας για γεωχωρικά δεδομένα

Με σκοπό την κοινοχρησία γεωχωρικών δεδομένων μεταξύ δημοσίων αρχών και την ελεύθερη διάθεσή τους προς τους πολίτες, στις 15 Ιουνίου 2010 υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ εννέα φορέων της Δημόσιας Διοίκησης. Οι προβλέψεις του μνημονίου ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ, καθώς δεδομένα δημοσίων αρχών διατίθενται ελεύθερα προς τους πολίτες μέσω του geodata.gov.gr.

Επιπλέον, έχουν καλυφθεί σημαντικές ανάγκες της Δημόσιας Διοίκησης σε γεωχωρικά δεδομένα με μηδενικό κόστος. Πρόκειται για ανάγκες που είτε (α) θα οδηγούσαν σε προμήθειες μεγάλου κόστους, είτε (β) δεν θα καλύπτονταν στο άμεσο χρονικό διάστημα λόγω έλλειψης πόρων.Η κοινοχρησία δεδομένων μεταξύ δημοσίων αρχών, όχι μόνο οδηγεί σε άμεση εξοικονόμηση πόρων, αλλά κυρίως, βελτιώνει τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

Η συμμετοχή επιπλέον φορέων της Δημόσιας Διοίκησης στο μνημόνιο συνεργασίας είναι διαρκώς δυνατή. Σύντομα, με την εφαρμογή σε ισχύ του νόμου για την "Εθνική Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών" (ΕΥΓΕΠ), η κοινοχρησία και η ελεύθερη διάθεση γεωχωρικών δεδομένων θα εφαρμοστεί σε όλο το έυρος της Δημόσιας Διοίκησης.

Μπορείτε να δείτε το μνημόνιο συνεργασίας:

  • Σε μορφή ODT (OpenOffice)
  • Σε μορφή DOC (Microsoft Office)
  • Σε μορφή PDF (Adobe Acrobat)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου