Άδεια άσκησης επαγγέλματος γεωτεχνικού

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Χρήστος

Ο λόγος της επιστολής έχει να κάνει με το ΔΟΑΤΑΠ που αποφασίζει ποιος επιτρέπετε να έχει την άδεια άσκησης επαγγέλματος γεωτεχνικού και ποιος όχι!!!
Είμαι κάτοχος BSc (3 χρόνια), MSc (2 χρόνια) και διδακτορικού (PhD 4 χρόνια) στην γεωπονία από πανεπιστήμιο της Γερμανίας (Goettingen). Έκανα αίτηση για αναγνώριση των σπουδών μου στο ΔΟΑΤΑΠ (ΝΟΜΟΣ 3328/2005 – ΦΕΚ 80/Α/1.4.2005) αλλά μου ζητήθηκε για αρχή να στείλω τα δυο πρώτα πτυχία για να προχωρούσαν σε συνεκτίμηση τους (BSc και MSc, 1η διαδικασία και μια επιτροπή με πρόεδρο άρα ευρώ) και έπειτα να αποφασίσουν για την τύχη του διδακτορικού (2η διαδικασία και μια άλλη επιτροπή με άλλο πρόεδρο άρα άλλα ευρώ)! Το αποτέλεσμα αυτής της ακατανόητης μεθοδολογίας ήταν να μου στείλουν από την 1η διαδικασία μια ισοτιμία χωρίς αντιστοιχία και από την 2η διαδικασία μια ισοτιμία. H αντιστοιχία βεβαίως του κατώτερου πτυχίου είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την άδεια άσκησης επαγγέλματος γεωτεχνικού!!!! Στα παρακάτω links http://www.doatap.gr/gr/kanones.php και http://www.doatap.gr/gr/nomos.php βρίσκονται οι „αυθαίρετοι ορισμοί“ του εν λόγω όρου από ΔΟΑΤΑΠ. Στο σημείο 3 ο νομός καρμανιόλα αφήνει πόρτες και μπαλκονόπορτες για να κάνουν ότι θέλουν τα διάφορα κομματικά στελέχη με τις αναγνωρίσεις πτυχίων!

Για την αντιστοιχία μου ζητούν νομικίστικα να ξανα-σπουδάσω παρότι εγώ έχω 329 μονάδες ECTS (44 ECTS παραπάνω από το αντίστοιχο πρόγραμμα σπουδών του ΑΠΘ) μονό για τα πρώτα 5 χρόνια σπουδών αγνοώντας τα υπόλοιπα χρόνια εκπαίδευσης μέσα στην Γεωπονική Σχολή καθώς και το γεγονός ότι η απαραίτητη προϋπόθεση για να αρχίσω το διδακτορικό στην γεωπονία ήταν και είναι ένα MSc στην γεωπονία. Ενώ με το PhD εκπαιδεύω νέους γεωπόνους (ακόμη και Έλληνες διπλωματούχους) στην Γερμανία για να μπορούν να αποκτήσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος γεωτεχνικού στην Ελλάδα και κάνοντας παράλληλα ερευνά (http://wwwuser.gwdg.de/~uaac/photogallery/christos.htm), δεν έχω δικαίωμα στη ελληνική αγορά εργασίας ΓΙΑΤΙ δεν είμαι αντίστοιχος με το τον Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σ. Μ. και υποψήφιο βουλευτή! Γιατί υποβαθμίζουν τα πτυχία (BSc + MSc) ετσιθελικά; Γιατί δεν κάνουν συνεκτίμηση όλων των τίτλων σπουδών δηλ. BSc + MSc + PhD τα όποια έγινα μέσα στην Γεωπονική Σχόλη; Γιατί αγνοούν το PhD; Γιατί δεν οδηγεί και το PhD στην άδεια άσκησης επαγγέλματος γεωτεχνικού; H έννοια της διαδικασίας για την αναγνώριση των Τίτλων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αλλοδαπή από ΔΟΑΤΑΠ είναι ακατάληπτη για την κοινή λογική ΑΛΛΑ όχι για τη συνδικαλιστική-βουλευτική λογική!!!

Διαδωσέ το...
Tagged with: , , , ,
Posted in Κλειστά επαγγέλματα
One comment on “Άδεια άσκησης επαγγέλματος γεωτεχνικού
  1. Ο/Η jsm λέει:

    Εγώ είδα την διαδικασία που χρειάζεται και αποφάσισα να μην μπω καν στην διαδικασία να κάνω αίτηση.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια