Αρχεία

Διαδωσέ το...
23 comments on “Αρχεία
 1. Ο/Η Litsa λέει:

  Παρόλη την γκρίνια, τις αντιδράσεις κ την άρνηση στο «Μαζί τα φάγαμε», η ιστορία θα γράψει πως μαζί τα φάγαμε γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, άπαντες συνέβαλαν στην μη σωστή διαχείριση των οικονομικών πόρων κ στην υπεξαίρεση χρημάτων από το κρατικό ταμείο κ τα κρατικά έσοδα για ιδιωτική χρήση. Ναι, ακόμη κ μια κλήση που έσβησες παίζει ρόλο, σκέψου πως το ίδιο έκαναν κ άλλοι 10 εκατομμύρια πολίτες πάνω από μια φορά… Όλοι φταίξαμε! Το θέμα είναι τι κάνουμε από δω κ μπρος…

 2. Ο/Η Anonymous λέει:

  Διάβασα κάποιες ιστορίες και σχόλια από το site, παρακολούθησα και την προβολή του βιβλίου στο πρωινάδικο του Σκαϊ από τον συγγραφέα με την «ευγενική» (αφού απέφυγαν τις αυτονόητα αναμενόμενες αλλά επικίνδυνες ερωτήσεις) υποστήριξη των δημοσιογράφων και έμεινα με την απορία.
  Είναι δυνατόν ένας παλαίμαχος πολιτικός μεγέθους Πάγκαλου να φτύνει τόσο άνετα την υστεροφημία του και να αισθάνεται και υπερήφανος;
  Στη θρησκεία μας υπάρχει η εξομολόγηση, αλλά η πραγματική άφεση των αμαρτιών επέρχεται με την έμπρακτη μετάνοια, όχι μόνο με τη ευχή του παπά.
  Εδώ έχουμε μια «μισή» ωραιοποιημένη σοφιστικέ εξομολόγηση χωρίς μετάνοια, αφού ο συγγραφέας φρόντισε πρώτα «να την κάνει» με ελαφρά πηδηματάκια (παρά τον -πολιτικό- όγκο του) από τις ευθύνες που είχε, και ιστορικά έχει, με την συνεχή πολιτική υπόθαλψη αυτών που τώρα καταγγέλλει ως εγκληματίες και νομίζει ότι έτσι καθάρισε.
  Εδώ έχουμε μέσα από τη αόριστη φράση «μαζί τα φάγαμε» την ομολογία εγκλήματος. Δεν προσδιορίζει ποιοι είναι οι άλλοι, αφήνοντας τη μομφή επί δικαίων και αδίκων, αλλά τουλάχιστον με τη χρήση του ρήματος «φάγαμε» ομολογεί ότι σίγουρα τουλάχιστον ΑΥΤΟΣ ΕΦΑΓΕ. Και αν υποτεθεί ότι το απλήρωτο χρέος σήμερα είναι περίπου 350 δις και ο ενεργός πληθυσμός (ψηφοφόροι) της Ελλάδας είναι περίπου 7.000.000 και επίσης αν υποτεθεί ότι όλοι (άρα ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ) «φάγαμε» ισόποσα (πράγμα αναληθές που αποδεικνύεται από τη φτώχεια, τις αυτοκτονίες και τα δημοσιεύματα), τότε του αναλογεί η ελάχιστη μερίδα «φαγωμένων» με προσωπική ομολογία, που αντιστοιχεί σε περίπου 50.000€ ανά ενήλικο πολίτη. Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι αυτόβουλη έμμεση ομολογία προσωπικού εγκλήματος σε βαθμό κακουργήματος από ένα άνθρωπο που σήμερα δεν προστατεύεται από κανενός είδους ασυλία, και σε καταφατική απάντηση, αν η επί τρεις και περισσότερο μήνες (χρόνος από την κατάρτιση ψηφοδελτίων χωρίς τη συμμετοχή Πάγκαλου) αγνόησή της από τους ταγούς ελέγχου συνιστά παράβαση καθήκοντος εκ μέρους τους.
  Βέβαια θα υπάρξει και ο αυτονόητος αντίλογος: «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέττω».
  Ε λοιπόν κ. Πάγκαλε ειδικά σ’αυτό το θέμα υπάρχουν πάρα πάρα πολλοί «αναμάρτητοι». Είναι εκείνοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που είτε δεν μπορούσαν, είτε παρότι μπορούσαν, συνειδητά δεν έβαλαν (οι «ανόητοι») το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι. Και είναι η συντριπτική πλειοψηφία.
  Και μη μας πείτε ότι έπαιρναν μισθούς και αυξήσεις δυσανάλογες με την αποδοτικότητά τους διότι ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (διαχρονικά και διακομματικά ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ) καθορίζατε την αμοιβή της αποδοτικότητάς τους.
  Διότι ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (διαχρονικά και διακομματικά ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ) ουδέποτε τηρήσατε ή εφαρμόσατε Νόμους που εσείς επινοήσατε και εσείς ψηφίσατε. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όσοι το τελευταίο διάστημα επιδεικτικά και φαρισαϊκά «πλήρωσαν», αυτό έγινε σε περίοδο που δεν σας «έπερνε» να απαιτήσετε ρουσφέτια και έτσι όσοι ταγοί ελέγχου ήθελαν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους έφεραν(;) αποτελέσματα.
  Είναι εκείνοι οι λοιποί Έλληνες πολίτες που εφάρμοζαν τους υποχρεωτικούς Νόμους που ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (διαχρονικά και διακομματικά ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ) θεσπίζατε, γιατί δεν μπορούσατε να διοικήσετε χρηστά και έτσι αντί να καθαρίζετε την διοικητική κόπρο του Αυγείου προτιμούσατε να την κρύβετε κάτω από το χαλί των διοικητικών ευκαιριακών ημιμέτρων. Και εδώ εννοώ τη μη λήψη αποδείξεων, τις αντικειμενικές αξίες, τη Χωροταξική και Πολεοδομική πολιτική, την Υγεία, τα Έργα, τις Επενδύσεις, με την αδυναμία ουσιαστικού ελέγχου ΟΛΩΝ των ελεγκτικών μηχανισμών της διοίκησης.
  Αν πριν από 15 και 20 ή και περισσότερα χρόνια μας λέγατε με στοιχεία ότι αυτά που κατά την άποψή σας έπρεπε «δικαιωματικά» να πάρουν οι εργαζόμενοι, στην ουσία ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (διαχρονικά και διακομματικά ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ) τα κλέβατε από τη ζωή των παιδιών και των εγγονών μας, ποιος σας είπε ότι οι Έλληνες θα έστεργαν να γίνουν κλεπταποδόχοι της κλεμμένης ζωής των παιδιών τους;
  Πραγματικά ο τίτλος του Βιβλίου σας είναι Συβιλλικά Ευρηματικός. «Μαζί τα φάγαμε» !!! Πράγματι κ. Πάγκαλε!! ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ εσείς και οι όμοιοί σας. Και μη μας πείτε ότι είναι συκοφαντία, διότι αυτό το κατάλαβα από τη συνέντευξή σας στο Σκάϊ.
  Να θυμηθώ μερικές φράσεις σας (αν όχι αυτολεξί τουλάχιστον με το νόμα που αφήσατε να πλανηθεί στον αέρα):
  «… όπως έφυγα εγώ θα πρέπει να φύγουν και οι 300 της Βουλής …»
  «… Ψήφισα Βενιζέλο για αρχηγό γιατί δεν υπήρχε άλλος αλλά δεν βλέπω γιατί να ξαναεγγραφώ στο ΠΑΣΟΚ …»
  «… Με το 12% το ΠΑΣΟΚ δεν είναι Κόμμα Εξουσίας …»
  «… Οι φοιτητικές συμμορίες όπως αυτές του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΠΑΣΚ και άλλες ελέγχουν τα πανεπιστήμια…»
  Επομένως (και για να θυμηθούμε τα παλιά) «Δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε»

  Ένας απλός ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

 3. Ο/Η kostas grammatopoulos λέει:

  Η ανοχή είναι συνενοχή !! Επί χρόνια όλοι ξέραμε τι γινόταν και το ανεχόμασταν. Όλοι δεν παίρναμε απόδειξη από τον γιατρό ή τον υδραυλικό, όλοι ψάχναμε τον «γνωστό» στην εφορία για να λύσουμε το πρόβλημα μας, όλοι βλέπαμε πολιτικούς και άλλους κρατικούς λειτουργούς με γελοία δηλωμένα εισοδήματα να ζουν 3 και 4 φορές πάνω από τις δυνατότητες τους και κανείς δεν μίλαγε. Κανείς ποτέ δεν αρνήθηκε να δώσει το χέρι του σε κάποιον απ αυτούς, όπως θα έκανε για κάποιον κλέφτη του λεγόμενου «κοινού ποινικού δικαίου». Άρα τους νομιμοποιήσαμε ηθικά και τώρα θυμηθήκαμε να γκρινιάξουμε. Έχει δίκιο ο Πάγκαλος «Μαζί τα φάγαμε, ο καθένας όσα μπόρεσε». Απλά αυτοί που έφαγαν λίγα τώρα αισθάνονται «χαζοί» που δεν πρόλαβαν (του γράφοντος περιλαμβανομένου !!!!!)

 4. Ο/Η kostas grammatopoulos λέει:

  … και κάτι ακόμα. Το μέγεθος του απατεώνα δεν κρίνεται από το πόσα τελικά πήρε, αλλά από το πόσα σκόπευε να πάρει. Επειδή μιλάμε πολύ τελευταία για την αλληλεγγύη που θα όφειλε να επιδείξει η Γερμανία και οι άλλοι εταίροι μας στην Ευρώπη….. μήπως θα θέλατε να θυμηθείτε πόσα εκατομμύρια τους κλέψαμε για ανύπαρκτα βερίκοκα και αιγοπρόβατα που αντί να μετράμε κεφάλια μετρούσαμε πόδια… μήπως θέλετε να πούμε για τα ατελείωτα «υπερτιμολογημένα» έργα στην περιφέρεια, που γέμισαν οι στάνες με ποδηλατόδρομους και τα ακατοίκητα χωριά με πολιτιστικά κέντρα. Αυτά δεν «τα φάγαμε μαζί ????»

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>