Δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

  

Αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα, για φοροδιαφυγή και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, είναι από χθες ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Θέμος Αναστασιάδης, ο οποίος θα κληθεί να λογοδοτήσει στον ανακριτή για την υπόθεση των 5 εκατομμυρίων ευρώ που είχε καταθέσει τον Ιούλιο του 2007 στην τράπεζα ΒΝΡ Paribas. Η δίωξη είναι αποτέλεσμα της πολυετούς έρευνας του ΣΔΟΕ και ασκήθηκε ύστερα από παραγγελία του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη, ο οποίος αποτίμησε ποινικά τα ευρήματα της προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο Θ. Αναστασιάδης φέρεται πως δεν κατάφερε να πείσει τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές ότι ήταν συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις, αφήνοντας υπόνοιες για την πηγή προέλευσης των εισοδημάτων του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «τρύπα» που εντόπισε το ΣΔΟΕ ανέρχεται σε περίπου 3,5 εκατ. ευρώ. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα του επιβλήθηκε επιπλέον φόρος 1,5 εκατ. ευρώ και πρόστιμο 1,6 εκατ. ευρώ για τις ατασθαλίες που του αποδίδονται, ενώ ο ελεγχόμενος εκδότης έχει ήδη προσφύγει στην αρμόδια επιτροπή για διοικητική επίλυση της διαφοράς.

Πηγή: http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4773053

Διαδωσέ το...
Posted in Εφορία - Φοροδιαφυγή

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια