Το μαζι τα γραψαμε στο protagon.gr

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Δημοσθένης Μπόγδης

Το άρθρο της κ. Χούκλη σήμερα στο Protagon.gr http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.vivlia&id=17513
Θα ηταν σωστο να συπεριλαβει και ορισμενες αντιρρησεις σαν την δικη μου π.χ. που θελει να τινισει ότι , στην ΕΡΤ , πάλι τα φαγαμε μαζι !
Ιδου τι εγραψα εγώ , στον σοβαρό αυτόν ιστότοπο αν δεν λογοκριθεί :

Αν το συναίσθημα που δημιουργήθηκε σε ορισμένους Έλληνες από την φράση του Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε »είναι αυτό «του κερατά και δαρμένου » ,τότε το συναίσθημα σε πολύ περισσότερους από εμάς διαβάζοντας άρθρα και κριτικές σαν την δική σας εδώ, μας φέρνει στην μνήμη την παροιμία : σας έφαγα την κότα , σας έκλεισα την πόρτα .
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος θα ήθελα ένα δικό σας σχολιασμό για το τι είναι νόμιμο και τι ηθικό να πληρώνεται ένας, η μια βασικός παρουσιαστής ( αστρια ) των νέων στο κρατικό μας κανάλι .
Οι 365 χιλιάδες Ευρώ τον χρόνο , τότε επί εποχής σας ,που ισως συνετέλεσαν με τον τρόπο τους στην πτώχευση μας –γιατί υπήρχαν και άλλοι πολλοί στην ίδια μισθολογική βαθμίδα –
Τώρα οι μισθοί για τέτοιους εκλεκτούς δεν μπορεί να υπερβεί τα 100 Ευρώ τον χρόνο και πιστεύω ότι έφτασαν εκεί με το κούρεμα της περισυλλογής που ήρθε επιτέλους επί Παύλου Γερουλάνου.

Διαδωσέ το...
Posted in Γενική άποψη - γνώμη
4 comments on “Το μαζι τα γραψαμε στο protagon.gr
 1. Ο/Η Giorgos Piladakis λέει:

  Άσχετο με την ανάρτηση, αλλά θα ήθελα να απευθύνω ένα ρητορικό ερώτημα προς τον κάθε Τεό Πάγκαλο: Αφού παραδέχεται εν έτει 2010 και εντεύθεν ότι τα λεφτά (τα ξένα και δανεικά βεβαίως) περασμένων δεκαετιών φαγώθηκαν απ” όλους τους Έλληνες σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας (καμία απολύτως αντίρρηση επ” αυτού), γιατί δεν το δήλωνε και την χρυσή εποχή της Αλλαγής? Να έλεγε το 1983 π.χ. «γιατί ρε παιδιά έχουμε φτιάξει πρασινοφρουρούς και κόβουμε τα κεφάλια των άλλων στο Δημόσιο?». Να έλεγε το 1983 «γιατί ενθαρρύνουμε τους πράσινους συνδικαλιστές να απεργούν και να κλείνουν τις όποιες ελληνικές βιομηχανίες υπάρχουν και να τις αναγκάζουν να κατεβάσουν ρολά στο τέλος?». Να έλεγε το 1983 «γιατί διπλασιάσαμε εν μια νυκτί τους μισθούς των ΔΥ και δίνουμε λεφτά αέρα-πατέρα σε ανάξιους και αστοιχείωτους ανθρώπους επειδή είναι ορκισμένοι ΠΑΣΟΚοι?». [Όχι ότι η ΝΔ ήταν άγια, αλλά όπως κι αν το κάνουμε το 80% των ΔΥ είναι ΠΑΣΟΚ, κακά τα ψέμματα.] Αυτά και άλλα πολλά θα μπορούσε να πει. Το να κλαίγεται σήμερα ο Πάγκαλος 30 χρόνια μετά ότι ο νέος πρέπει να έχει όραμα για δημιουργία και ανάπτυξη (καμία αντίρρηση), και όχι θέληση για βόλεμα στο Δημόσιο, είναι υποκριτικό. Και ναι, ο Πάγκαλος έχει δίκιο που λέει (έστω και υποκριτικά και οπορτουνιστικά) ότι τα φάγαμε όλοι μαζί. Ή έστω το 90% όλων. Ποιός ευθύνεται δηλαδή για το ότι πολύς κόσμος έπαιρνε μαϊμού συντάξεις (είτε αναπηρίας, είτε πρόωρες, κλπ), ή καρπονώταν τις συντάξεις νεκρών ανθρώπων? Οι Κυβερνήσεις φταίνε ή τα λαμόγια οι πολίτες? Και οι δύο φταίνε. Οι Κυβερνήσεις που δεν ελέγχανε, και οι πολίτες που τα κάνανε. Αυτά. Καλημέρες.

 2. Ο/Η Δημοσθένης Μπόγδης λέει:

  Κε.Piladakis
  Σεβαστά όσα λέτε ότι έπρεπε να ειχαν γίνει από το 1980 και μετά. Εγώ θα πήγαινα και πιο πισω ακόμη ,στο 1821.
  Θα πρέπει να παραλεχθούμε όμως ότι το 2009 επιχειρήθηκαν αλλαγές που δεν άρεσαν στους βολεμένους, τους ισχυρούς στα κλειστά επαγγέλματα και την διαπλοκή που κινάει τα νήματα της πολιτικής και της οικονομίας στην χώρα μας. Βρήκαν συμμάχους σε Μέρκελ και Σαρκοζί , σε Σαμαρά και Βενιζέλο σε Αποστολάκη και Τασούλα Παπανδρέου .
  Έτσι Θ. Πάγκαλος και Γ. Παπανδρέου έπρεπε να φύγουν, παρόλο ότι οι πολιτικές τους στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους ήσαν εφαρμόσιμες για το καλό του τόπου. Όχι μόνο για την Σωτηρία του από την οικονομική κατάρρευση. Σχεδίαζαν και την Αλλαγή του εκλογικού συστήματος για να αποτελειώσουν την διαπλοκή ……
  Να που ήρθαν σε σύντομο διάστημα τα κουρέματα του Χρέους μας με την Ευρωπαϊκή συσπείρωση εναντίον των Διεθνών έμπορων του χρήματος, όπως την πρωτάρχισε ο ΓΑΠ , να που επιχειρηθήκαν τα Δημοψηφίσματα των λαών για την νομισματική Ενότητα της Ευρώπης, να που επιτέλους και η Μερκελ ενδίδει και ετοιμάζεται για το Ευρωομόλογο. Έξω όπως βλέπετε πάμε σχετικα καλά από τις ενέργειες Παπανδρέου και Παπαδήμα .
  Μέσα ξαναφέραμε σε θέση οδηγού πάλι τους πρυτάνεις για να συσκοτίσουν την Τριτοβάθμια εκπαίδευση ,αποπέμψαμε τον κ. Διώτη από την ΣΔΟΕ και με μικρά πηδηματάκια, η, πιρουέτες οδηγούμαστε σε Δεύτερη Ραφήνα, ακόμη και αν τα περασμένα μέτρα λιτότητας ωχριούν σε αυτά που έρχονται από την Τριανδρία.
  Σφυρίχτε μου κλέφτικα αν δείτε αντιπολίτευση πάσης φύσης και χρώματος. Ότι είχε να δείξει αυτή το έδειξε με τους Μπαχαλακιδες στο Σύνταγμα.
  Τώρα απολαμβάνει την αξιωματική της στολή, φρεσκοσιδερωμένη που δεν θέλει να τσαλακώσει.

  • Ο/Η Giorgos Piladakis λέει:

   Κύριε Μπόγδη, τα περισσότερα που γράφετε δεν στέκουν.
   Ειδικά ότι ο ΓΑΠ και ο Πάγκαλος ήθελαν να «αποτελειώσουν την διαπλοκή με το να αλλάξουν το εκλογικό σύστημα». Το μόνο που έκαναν επ” αυτού, είναι μέσω του πανίβλακα Ραγκούση να δώσουν δικαίωμα ψήφου στους αλλοδαπούς. Κι αυτό για να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ οι διάφοροι Ρωσοπόντιοι, Αλβανοί, Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Πακιστανοί κλπ που κατοικούν στην Ελλάδα και δεν μπορούν να ελληνοποιηθούν πλέον όπως γινόταν πριν 20 χρόνια.
   Το Κούρεμα κατ” αρχάς είναι δίκοπο μαχαίρι. Μειώθηκε ένα μέρος μόνο του συνολικού χρέους, αλλά μειώθηκαν και τα λεφτά των Ταμείων και λοιπών κατόχων των ομολόγων στην Ελλάδα.
   Η Μέρκελ δεν έχει ενδώσει στο ενδεχόμενο ευρωομολόγου (κατά την γνώμη μου είναι λάθος το ευρωομόλογο πριν καν ενωθεί η Ευρώπη). Απλώς είπε ότι στο μέλλον (10 χρόνια και βλέπουμε) ίσως γίνει κάτι από άλλους πολιτικούς. Προς το παρόν, όχι.
   Έξω δεν τα πάμε καλά. Απλώς οι περιστάσεις και το συμφέρον των Ευρωπαίων (ούτε καν οι όποιοι χειρισμοί των ελληνικών κυβερνήσεων, που απλώς παίρνουν εντολές πλέον) έχουν σώσει την χώρα από την χρεοκοπία και την μιζέρια.
   Το ξαναλέω: δεν έσωσε την Ελλάδα κανένας ΓΑΠ και κανένας Παπαδήμος. Ούτε καν κάποιος Έλληνας. Οι «κακοί» Γερμανοί και λοιποί Ευρωπαίοι μας έχουν σώσει προς το παρόν τουλάχιστον.

 3. Ο/Η Δημοσθένης Μπόγδης λέει:

  Λυπούμαι κύριε που δεν ακούσατε τα περι μόνο-εδρικων εκλογικών περιοχών στο προγραμμα που προωθούσε η τότε Κυβέρνηση .
  Μεταξύ των άλλων θα εξαφανίζονταν το αίσχος των β ! Αθηνών ,Θασαλονικης, Πειραιως και του υπολοιπου της Αττικης.
  Δεν σκόπευε κανείς να ελληνοποιησει κανέναν εκτός όσων δικαιουνταν να ελληνοποιηθουν οπως γίνεται και στην Γερμανία που ίσως ξέρετε.
  Τι «δεν στέκει» κατ´αυτην την έκφραση σας , δεν είναι τι περιγράφω εγω που είναι ντοκουμέντα , αλλα οι οξεις χαρακτηρισμοί σας σαν αυτο το » πανιβλακα» για έναν έντιμο ,ενεργητικό , προοδευτικο και δημοκρατη πολιτικο σαν τον Γιάννη Ραγκουση που έκανε Νομο του Κρατους την «διαύγεια «.
  Βάσει αυτής , κύριε μου , δεν πρόκειται στο παρών και το μέλλων να εγκρίνεται απόφασης και προϋπολογισμός έργου σε όλη την επικράτεια απο τον μικρότερο εώς τον μεγαλύτερο Δήμο και Νομό της Χώρας μας , χωρίς την ΑΝΑΡΤΗΣΗ του πριν στο Διαδίκτυο .
  Ακόμη θα «ποσταρεται» για γνωση του κοινου ποιος αποφάσισε , το εργο και τον προυπολογισμο του ,ποτε , πόσο θα στηχισει σε κάθε υπηρεσία η φορέα , ποιος το αναλαμβάνει και πόσο θα διαρκέσει η προετοιμασία για την υλποιηση του.
  Ακόμη ποιος θα είναι υπεύθυνος απο την αρχη , μέχρι το τέλος και για χρόνια που θα έρθουν , σε περίπτωση που θα υπάρξουν ερωτηματικά .
  Είναι αρκετή αλλαγη για σας σε σύγκριση με το τι γινόταν πριν ;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

 • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
 • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια