Περί δαιμόνων βρώσις

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: kargas sotiris

Θα ήταν εξαιρετικά μεγαλόψυχο από τον Κ. Πάγκαλο να αφιερώσει την ενέργεια της κάθαρσης του προσώπου του, σε άλλους τρόπους όπως με το να εξηγήσει το γιατί μαζί τα φάγαμε.

Θα ήταν ηθικά αποκαταστατικό και καθαρτικό και για τον ίδιο,όσο και για την υπόληψη των Ελλήνων διεθνώς ,να αναζητήσει άλλου τύπου ιστορίες.
Οι ιστορίες που ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί
πείνασα,
έμεινα άνεργος χωρίς αξιοκρατία,
το χωράφι μου χωρίς δρόμο,
η θητεία μου χωρίς ευκολίες,
μου «γκρεμίσανε» το αυθαίρετο,πρώτη κατοικία,
μου κλείσανε το μαγαζί…
Πολλές ιστορίες που αδυνατεί να γεννήσει η φαντασία μου-όσο φαντασιόπληκτος και ρομαντικός θα χαρακτηριστώ μετά από αυτό το ανάγνωσμα-.Το καθεστός αυτό έχει διαμορφωθεί μέσα από το φόβο του Έλληνα ότι χωρίς την πολιτική πατρωνία,θα είναι απροστάτευτος στην αναξιοκρατία και στην αφάνεια ώς εργαζόμενος,ως πολύτεκνη οικογένεια,ως αγρότης,ως ανάπηρος άνθρωπος,ως ανύπαντρη μητέρα,ως νέος πολίτης αυτού του κράτους,που παραδοσιακά έβλεπε τους γονείς του,να ανατρέχουν σε λύσεις που η πολιτική στήριξη είχε βιοτικά ευεργετικά και ασφαλή αποτελέσματα.
Σαν άλλος σκύλος του Παβλόφ,ο νέος θα πάει σε πολιτικό γραφείο,γιατί έμαθε,μέσα από τις επαναλήψεις,ότι μόνο έτσι θα φάει και ότι αλλιώς θα πεινάσει.
Μάλιστα κύριοι το καμπανάκι που μας κάνει τα σάλια να τρέχουν είναι το πολιτικό σας γραφείο,γιατί πολλές γενιές έτρωγαν με το ψυχαναγκαστικό «καμπανάκι» σας και μας το έκαναν τρόπο ζωής και «σύνδρομο».Είναι σύνδρομο και υπαίτιοι είσαστε εσείς ως άλλοι πατέρες-κηδεμόνες που εμείς σας εκλέξαμε-Ειρωνεία-.
Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει και αυτή η πλευρά του νομίσματος ,κύριοι διαπομπεύοντες το αρκετά ταλαιπωρημένο πνεύμα ενός λαού,πλευρά η οποία, φύσιν ,έχει αντίστοιχο μέγεθος με την πλευρά που δείχνεται καθημερινώς.

Εύχομαι κάθαρση στον Κ Πάγκαλο, ο οποίος μπορεί να περιφρονήσει τον όρο αυτό.Αλλά αν τον δεχθεί και εργαστεί για αυτόν,η κάθαρση θα έρθει και στην υπόληψη του «λαού του».

Άκουσα το «καμπανάκι σας» και μου έτρεξαν τα σάλια,σάστισα και σκέφτηκα να τρέξω για βοήθεια.
Αλλά παραδόξως δεν μεγάλωσα σαν «σκυλί»,γιατί ευτυχώς για όλους μας,στο σχολείο είχα και δύο καλούς δασκάλους και σπίτι δύο καλούς γονείς.

Διαδωσέ το...
Tagged with: , , ,
Posted in Γενική άποψη - γνώμη
2 comments on “Περί δαιμόνων βρώσις
 1. Ο/Η Αυτοεξόριστος λέει:

  Αλλος ενας φτωχός πλην τίμιος οικοδόμος με -κατά σύμπτωση άψογα ελληνικά- που δεν φταίει σε τίποτα. Πληθαίνουν οι τύποι αυτοί σ” αυτό το site. Φίλτατε, αν σου γρέμισαν το αυθαίρετο καλά κάναν γιατί καταπατούσες το νόμο. Αν σου κλείσαν την επιχείρηση επειδή φοροδιαφευγες καλά κάναν γιατί καταπατούσες το νόμο. Εαν το χωράφι σου δεν έχει δρόμο δεν καταλαβαίνω ποιος φταιει αν το κράτος δεν έχει λεφτα να μας φτιαχνει δρόμους οπου γουσταρουμε εκτος σχεδίου πόλεως. Αααα, ναι, περιμένε, μάλλον φταίνε οι φοροφυγάδες που λέγαμε. Αν έκανες θητεία χωρίς ευκολίες να το θεωρείς τιμή σου -όπως το θεωρώ κιεγώ για την θητεία μου- και να μην μυξοκλαίς που δεν είχες βύσμα. Κι όσο για άνεργος λόγω αναξιοκρατίας, είναι επιχείρημα για γέλια για όσους αγωνιούν καθημερινά στη πραγματική Ελλάδα του ιδιωτικού τομέα που βλέπουν όλους τους κηφήνες να συνωστίζονται στις ουρές του δημοσίου.

  Τι κρίμα που έγινες σκυλί του Παβλώφ! Οι πολιτικοί φταίνε και σ” αυτό, εσύ το κακόμοιρο μόνο να βολευτείς ήθελες, ζητούσες πολλά;

 2. Ο/Η kargas sotiris λέει:

  Αγαπητέ φίλε
  1ον «Φτωχός πλην τίμιος οικοδόμος-άψογα ελληνικά»?Δεν καταλαβαίνω,μάλλον τη λογική σου,μάλλον την έχουν συντρίψει εντελώς τα στερεότυπα.

  2ον Μάλλον δεν καταλαβαίνεις ότι συμφωνούμε ,καθώς τα παραδείγματα δεν μου είναι άστοχα.
  Η νομιμότητα έχει δρόμους για όλα τα προαναφερθέντα και πάντα υποστηρίζω τη νόμιμη οδό.Αλλά η Παιδεία,η οποία διαμορφώνεται από το πολιτικό καθεστώς και το πολιτικό καθεστώς το ίδιο-η κωλυσιεργία του κρατικού μηχανισμού,σε οποιαδήποτε διεργασία- ευνοούν στην παρανομία, οδηγώντας την σε συνέπειες ανομίας(πολεοδομία-συντάξεις μαϊμού-προσλήψεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα-ναι και ιδιωτικό έχω παραδείγματα).
  Καθώς αν έχεις «βύσμα δεν σε πιάνει τίποτα»,διαφωνείς άραγε?

  Τέλος θα σε παρακαλούσα να μην με προσβάλλεις επαναλαμβάνοντας την φράση μου περί Παβλόφ.
  Έχω εκθέσει την άποψη μου και είναι δικαίωμα σου να διαφωνείς,όχι ωστόσο να με προσβάλλεις και ιδιαιτέρως ανώνυμα.»Κακομοίρης»(με την έννοια της άδικης μοίρας) είναι ο ελληνικός «λαός» κύριε μου και οποιοσδήποτε κάνει μια κίνηση για αντισταθεί σε αυτή την κακομοιριά έρχεται αντιμέτωπος με εσάς, τα παιδιά της «σοφής κριτικής» και της «αυστηρότητας» να τους «πνίξετε» και να μην ξαναμιλήσουν ελεύθερα,γιατί ντράπηκαν,γιατί τους ειρωνευτήκατε.Μου φέρνετε στο μυαλό εκείνους που θέλουν τους νέους να είναι άχρηστοι και καταστροφικοί για να έχεις να τους «κράζεις» μια ζωή και όχι να εκφράζονται, γιατί αν εκφραστούν οι νέοι και δεν τα σπάνε,φοβάμαι θα μείνετε στην άκρη.
  Εάν σκοπεύεις να συνεχίσεις με υποτυπώδεις «προσβολές» και «ειρωνείες» να ξέρεις ότι δεν θα βρουν απάντηση.
  Ζητώ Συγνώμη αλλά κατά την κρίση μου είσαι απλώς πνεύμα αντιλογίας,αλλά «κάπου βαθειά μέσα σου», συμφωνούμε.Σε συμπάθησα ωστόσο γιατί με έβαλες σε σκέψεις.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

 • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
 • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια