Νέες φορολογικές παραβάσεις σε καφετέριες και εστιατόρια

  

Νέες φορολογικές παραβάσεις σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ έφεραν στο φως οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας που έγιναν το τελευταίο δεκαήμερο σε διάφορες περιοχές των νομών Αττικής, Αργολίδας, Κορινθίας και Μαγνησίας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και συγκεκριμένα μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης σε τρεις καφετέριες/ καφέ-μπαρ σε Λουτράκι, Σκιάθο και Λουτρά Ωραίας Ελένης και σε πέντε εστιατόρια σε Νέα Επίδαυρο, Τολό, Ναύπλιο και Σκιάθο.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε χώρο φαρμακείου και στο όχημα του ιδιοκτήτη του δύο μαύρα πλαστικά ντοσιέ, τα οποία περιείχαν συνολικά 1800 ταινίες γνησιότητας αποκολλημένες από τις μονάδες ιδιοσκευασμάτων (κουπόνια φαρμάκων) χωρίς να είναι επικολλημένες σε συνταγές, επτά βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων, καθώς και ανεκτέλεστες συνταγές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σχηματίστηκαν δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα ενημερώνονται και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας διενεργεί, για την περίπτωση του φαρμακείου, προανάκριση για την εξακρίβωση και άλλων διοικητικών ή ποινικών παραβάσεων. Η δικογραφία θα υποβληθεί μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες Υγείας για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να κάνουν καταγγελίες στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2218774

Διαδωσέ το...
Tagged with: , , ,
Posted in Από τον τύπο, Εφορία - Φοροδιαφυγή, Κοινωνική Ασφάλιση

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια