Η φοροδιαφυγή χτυπά κόκκινο στις τουριστικές περιοχές το καλοκαίρι

  

 

Οργιο φοροδιαφυγής αποκάλυψαν για μία ακόμη χρονιά οι έλεγχοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σε θερινούς τουριστικούς προορισμούς, με τα σκήπτρα να κρατά το Ρέθυμνο και να ακολουθούν τα Χανιά και η Σαντορίνη.
Εξι στις δέκα επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν από κλιμάκια του ΣΔΟΕ σε όλη την Ελλάδα εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν κυρίως με τη μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων.
Συγκεκριμένα, στο διάστημα από τις 6 Ιουνίου έως και τις 23 Ιουλίου διενεργήθηκαν 1.410 έλεγχοι σε επιχειρήσεις κάθε μορφής και οικονομικού μεγέθους, σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα. Από τους ελέγχους αυτούς βρέθηκαν συνολικά 805 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 22.435 παραβάσεις. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 57,1%.
Στον κατάλογο των αποτελεσμάτων ξεχωρίζει η περίπτωση του Ρεθύμνου. Εννέα επιχειρήσεις ελέγχθηκαν και οι εννέα είχαν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις, οι οποίες στο σύνολό τους έφταναν τις 22. Στο 100% εμφανίζεται η παραβατικότητα και στη Λευκάδα όπου μπορεί το δείγμα να είναι οριακό, καθώς ελέγχθηκε μόνο μία επιχείρηση, το εντυπωσιακό είναι όμως ότι αυτή η επιχείρηση είχε 311 παραβάσεις.
Ψηλά στον κατάλογο φιγουράρει και η περίπτωση των Χανίων, όπου μεταξύ των 15 επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν οι 13 είχαν υποπέσει σε 31 παραβάσεις, με το ποσοστό της παραβατικότητας στο 86,7%. Δύο παραβάτες σε δύο ελεγχθέντες εντόπισε το ΣΔΟΕ και στην Καστοριά, ενώ Θάσος, Αχαΐα, Ηλεία και Μαγνησία καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις στον κατάλογο των φοροπαραβατών, με το ποσοστό παραβατικότητας να είναι χαμηλότερο από 35%.
Αντίστοιχους ελέγχους πραγματοποιεί κάθε καλοκαίρι το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σημειώνεται ότι οι έλεγχοι αυτοί θα συνεχισθούν τους επόμενους μήνες της τουριστικής περιόδου και σε άλλες περιοχές της χώρας, όχι μόνο νησιωτικές αλλά και σε παραθαλάσσιες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως τα πρόστιμα που βεβαιώνονται μένουν στα χαρτιά καθώς ο εισπρακτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών εξακολουθεί να παρουσιάζει αδυναμία είσπραξης βεβαιωμένων φόρων και προστίμων.
Διαδωσέ το...
Posted in Από τον τύπο, Εφορία - Φοροδιαφυγή

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια