Απάτη σε βάρος του ΙΚΑ, με εταιρεία φάντασμα που χρωστάει €4,5 εκατ.

  

Και νέα απάτη, σε βάρος του ΙΚΑ, με εταιρεία που ενώ βρίσκεται σε αδράνεια, εμφανίζεται να ασφαλίζει, χωρίς να καταβάλλει εισφορές, εργαζόμενων άλλων επιχειρήσεων του Ομίλου.

Ο όμιλος εταιριών, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΙΚΑ, έχει έδρα το Ν. Ηράκλειο Αττικής και αντικείμενο στο παρελθόν την κατασκευή και εμπορία πολυτελών υποδημάτων και σήμερα την κατασκευή και εμπορία επώνυμων ενδυμάτων. Χτύπησε δε, «κόκκινο» στο σύστημα «Risk Analysis» που έχει μπει σε εφαρμογή τελευταία από τη Δ/νση Πληροφορικής του ΙΚΑ-ETAM.

Μικτό κλιμάκιο από ελεγκτές της ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΣΔΟΕ και του ΣΕΠΕ έκαναν έφοδο σε χώρο του Ομίλου στο Ν. Ηράκλειο αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και της επαρχίας που λειτουργούν συσχετιζόμενες επιχειρήσεις.

Πρόεδρος της εταιρείας ήταν 83χρονη γερόντισσα που βρέθηκε στο σπίτι της στη Γλυφάδα υποβοηθούμενη από οικιακή βοηθό.

Το συνολικό χρέος σήμερα της εταιρίας προς το ΙΚΑ-ETAM ανέρχεται σε 4,5 εκατ. ευρώ, στην οποία εταιρία ασφαλίζεται μεγάλο μέρος του προσωπικού των άλλων εταιρειών χωρίς να καταβάλλεται ούτε ένα ευρώ για εισφορές, ενώ η ίδια αυτή εταιρία βρίσκεται από ετών σε αδράνεια.

Ακόμη και οι υπεύθυνοι των εταιρειών, ασφαλίστηκαν εικονικά σε άλλες εταιρείες του Ομίλου, με παχυλούς μισθούς χωρίς βέβαια να καταβάλλονται εισφορές με σκοπό να πάρουν και οι ίδιοι σύνταξη από το ΙΚΑ-ETAM.

Ήδη οι Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ETAM μετά την αποκάλυψη της απάτης θα προχωρήσουν άμεσα σε ακυρώσεις ασφάλισης, σε αναζήτηση τυχόν καταβληθεισών παροχών και θα προβούν στην υποβολή μηνύσεων και σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την είσπραξη των οφειλών.

Διαδωσέ το...
Posted in Αμοιβές - Συντάξεις - Επιδόματα - Υπερωρίες, Από τον τύπο, Κοινωνική Ασφάλιση

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια