Η εφορία και εγώ

  

Η παρακάτω ιστορία έλαβε χώρα πριν από 6 χρόνια περίπου όταν στην επιχείρηση που διατηρούσα χτύπησε το τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής ένας υπάλληλος της εφορίας ο οποίος μου ζήτησε να του πάω τα βιβλία της επιχείρησης για να προχωρήσει σε έλεγχο.
Αμέσως επικοινώνησα με τον λογιστή μου ο όποιος μου είπε ότι θα προσπαθήσει να μιλήσει μαζί του να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αφού πέρασαν δύο ημέρες ο λογιστής μου ανακοίνωσε ότι έχουμε κάποια <> στα βιβλία και ότι για να κλείσουν ο φόρος που αναλογεί είναι 28.000 ευρώ, (μιλάμε για κατάστημα 11 τ.μ που πωλούσε καπνούς και δωράκια).
Επόμενο ήταν να μου φύγει η γη από τα πόδια όμως το ξεφτέρι ο λογιστής μου είπε να μη ανησυχώ γιατί υπάρχει και άλλη λύση. Να <> τον υπάλληλο της εφορίας και όλα θα λυθούν. Όπου ήταν επόμενο δέχτηκα να αρχίσουν τα παζάρια με αποτέλεσμα να συμφωνήσουμε στο ποσό των 12.000 ευρώ στον υπάλληλο 500,00 εφορία και καθάρισα για μια πενταετία όπως μου είπαν.
Το επόμενο πρωι συνάντηση <> στην εφορία να βρώ το εφοριακό για να του δώσω τα λεφτά. Φτανω στο γραφείο του όπου δεν ήταν μόνος υπήρχαν και άλα γραφεά γύρω του και κόσμος όπου ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:
-Καλημέρα ο κύριος …….?
-ναι εσύ ……….?
-ήρθα από το κύριο………που είναι ο λογιστής μου
-Αα έλα τα έφερες? Εκείνη την ώρα ανοίγει στο συρτάρι και μου λέει βάλτα μέσα!!
Αφού τα έβαλα μου ρίχνει μια ψαρωτική ματιά και μου λέει ότι ελπίζω να είναι ότι συμφωνήσαμε έτσι?
-Έτσι είναι.
Από τα παραπάνω Κε Πάγκαλε συμφωνώ μαζί σας ότι μαζί τα φάγαμε όμως τους μαζί τους φτιάξετε εσείς γιατί ήταν κοινό μυστικό όπου το ξέρατε και εσείς τι πάρτι γινόταν στις εφορίες χωρίς να κάνετε τίποτα.
Υ.σ. πριν την <> σε συζητήσεις που είχα με συναδέλφους όλοι του μου είπα να μη κάνω το λάθος και καρφώσω την εφορία γιατί έχω χρόνια ακόμα μπροστά μου μέχρι να βγω στην σύνταξη και θα με κυνηγούν μέχρι τότε…

Διαδωσέ το...
Posted in Εφορία - Φοροδιαφυγή
One comment on “Η εφορία και εγώ
  1. Ο/Η Αγγελος λέει:

    Ενώ τωρα που εχεις δώσει το ποσό και το τι σου ειπε οταν του τα έδωσες, πιστευεις πως αν το διαβασει ο εφοριακος αυτο δεν θα καταλαβουν ποιος εισαι?

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια