Κάλλιστα θα μπορούσε να έχει ως τίτλο του «Το μεγάλο φαγοπότι».

  

40 Ημέρες παύση στον κοινοτάρχη Γραμματικού

Με την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης 40 ημερών τιμωρήθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο κοινοτάρχης Γραμματικού Αθ. Δημητράκης, ο οποίος ελέγχεται και ποινικά για οικονομικές ατασθαλίες ύψους 1 δισ. 650 εκατομμυρίων δραχμών.

Ο κ. Δημητράκης, ο οποίος εκλέγεται από το 1991 και εξακολουθεί να είναι κοινοτάρχης μέχρι 1-1-2003 οπότε θα αντικατασταθεί από το νεοεκλεγέντα πρόεδρο της κοινότητας (στις φετινές εκλογές δεν έλαβε μέρος), εκτός από το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος από βαριά αμέλεια, για το οποίο τιμωρήθηκε από το ΣτΕ, βαρύνεται και με τις κατηγορίες της απάτης, απιστίας περί την υπηρεσία και απόπειρας εκβίασης. Σύμφωνα με το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου που διενεργήθηκε στην κοινότητα, ο κ. Δημητράκης φέρεται ότι κατά το διάστημα 1993 μέχρι 1997 εξέδιδε χρηματικά εντάλματα για την πληρωμή έργων, προμηθειών κ.λπ. χωρίς να έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και χωρίς να έχουν εγγραφεί οι σχετικές πιστώσεις στους προϋπολογισμούς.

Με προσφυγή του στο ανώτατο δικαστήριο υποστήριζε ότι δεν είχε τις ειδικές γνώσεις για την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας πληρωμών και ότι οι παρατυπίες οφείλονταν στην έλλειψη διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης της κοινότητας. Οι δικαστές του Γ” Τμήματος του ΣτΕ απέρριψαν ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του κρίνοντας ότι όφειλε να ενημερωθεί ώστε να γνωρίζει τη νόμιμη διαδικασία και επικύρωσαν την πειθαρχική ποινή που του είχε επιβληθεί.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 15/10/2002

ΠΗΓΗ

http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=15.10.2002,id=98835584

Διαδωσέ το...
Tagged with:
Posted in Δημόσια Διοίκηση - Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια