Καθηγητες Πανεπιστημίων με μαύρα

  

Ως γνωστόν οι καθηγητές που αναλαμβάνουν ερευνητικά έργα δεν μπορούν να πάρουν παραπάνω χρήματα από τον μισθό τους. Συνεπώς αν ενας καθηγητης παιρνει 2000 δεν μπορεί να παρει πανω απο άλλα 2000 απο την ερευνητική του δραστηριότητα. Οποτε αθροιστικά δεν μπορεί να παρει πανω απο 4000 από το πανεπιστήμιο. Ωστόσο οταν το εργο δίνει πχ 200.000 ευρώ ειναι πολλοι που σκαρφίζονται τρόπους ωστε να τσιμπήσουν περισσότερα. Ποια ειναι η μοντα λοιπόν που έχουν βρεί?
Δηλώνουν τον Α που ειναι δικός τους που ειναι συναφιού ή της κλίκας ή της μασονίας οτι εργάζεται στο έργο αυτό ώς ερευνητης. Αυτος ειναι ελευθεροι επαγγελματίας, κόβει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και το σημαντικότερο ειναι πως εχει υψηλότερο άνω όριο συγκριτικά με των καθηγητών. Ο Α ειναι υπαρκτό πρόσωπο αλλά ενδέχεται να μην δουλεύει κάν στο έργο. Άλλος μπορει και να δουλεύει. Κατόπιν μπορούν να γινουν τα εξης:
1) Ο Α θα πάρει αμοιβή 1000 ευρώ απλά γιατι ειναι μερος της κλικας
2) Ο Α θα πάρει αμοιβή 1000 ευρώ σαν αμοιβή για την πραγματική δουλειά που κάνει.
3) Αντι για 1000 που αντιστοιχει στην δουλειά που κάνει, ο Α παιρνει 3000 ευρώ τον μηνα, με την συμφωνία να κρατάει: τα 1000 που αντιστοιχούν στην δουλεια του + τον φόρο που αντιστοιχεί στα 3000 + 500 ευρώ δωράκι ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ!!!!! Αρα ο Α παιρνει τα 2000 περίπου και τα άλλα 1000 μαύρα στον Καθηγητή.
Σκεφτείτε τώρα οτι κάθε καθηγητης σε ενα εργο αναλογα με το μεγεθός του μπορει να εχει 10 άτομα ερευνητές εκ των οποιων 3 να ειναι της κλικας.
Ποσα βγάζει το λιγότερο τον μηνα?
2000 μισθος καθηγητη + 2000 (νομιμα λογω έργων) + 3*1000 (μαύρα) = 7000 ευρώ.
Χώρια οτι υπάρχουν πολλοι της περιπτωσης (1) οι οποιοι τσιμπανε χιλιάρικα χωρις να κανουν τπτ. Ποιοι μπορει να ειναι αυτοι?
- Άλλοι καθηγητες. Οποτε γινεται αλισβερισι. Γιατι μετά ο άλλος καθηγητης θα δινει 1000 στον άλλο κ.ο.κ. με αποτελεσμα να γινονται κλικες-ομαδούλες που πιέζουν στις συνελεύσεις, επιτροπές κλπ. Βεβαια οταν δεν τα βρισκουν στην μοιρασιά τσακωνονται και έχει πολύ γέλιο γιατι ο ένας κανει μήνυση στον άλλον και τρεχουν στα δικαστήρια.
- Συγγενικά προσωπα που εχουν το δικαιωμα να κοβουν αποδειξεις (αδελφια, γυναικες, ξαδελφες κλπ)
- Προεδροι τμηματων και παρατρεχαμενοι (στο λογιστηριο ισως) για να μην μιλαει κανεις.

Διαδωσέ το...
Posted in Εκπαίδευση - Παιδεία
2 comments on “Καθηγητες Πανεπιστημίων με μαύρα
 1. Ο/Η S.B λέει:

  Μπορεί αυτό που λες να έχει συμβεί, αλλά παραγνωρίζεις το γεγονός ότι στα μέλη ΔΕΠ επιτρέπεται η άσκηση ελεύθερου επαγγελματος. Ο περιορισμός στις πρόσθετες αμοιβές που αναφέρεις (100% του ακαθάριστου μηνιαίου μισθού) αφορά μόνο αμοιβές από κρατικά και ευρωπαϊκά προγραμματα. Αρα ένας αξιακά και επιχειρηματικά ικανός καθηγητής πανεπιστημίου μπορεί να αποκτήσει μεγάλο εοσόδημα. Πολλοι καθηγτές της Νομικής αποκτούν εισόδημα από γνωμοδοτήσεις προς ιδιώτες και επιχειρήσεις.

  • Ο/Η ΦΟΙΤΗΤΗΣ λέει:

   Οποιος ειναι άξιος να βγαλει και 20.000 τον μηνα, αρκεί να τα δηλώνει και να πληρώνει τον φόρο που του αναλογεί και πληρώνουμε όλοι μας.
   Ωστόσο το παραπάνω άρθρο αναφέρεται σε έργα αμιγώς ερευνητικά και οχι σε άλλες επιχειρηματικες δραστηριότητες.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

 • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
 • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια