Διαρροή Συναλλάγματος

  

Η χώρα πτώχυνε από τους πολιτικούς γιατί μια χώρα πτωχεύει από τη διαρροή του χρήματος προς το εξωτερικό και μόνο. Είναι απορίας άξιο ότι χρωστάμε μόνο τόσα. Προφανώς η χώρα έχει δυνατή οικονομία αλλά άχρηστους στην καλύτερη περίπτωση πολιτικούς που εξοβέλισαν την παραγωγή καθιστώντας την δύσκολη. Μια χώρα που παράγει τα πάντα δεν πτωχεύει. Το χρήμα κάνει κύκλους ενδοκρατικά και φορολογείται με άμεσους και έμμεσους φόρους στο 23%. Μπορείται να φανταστείτε πιστεύω πως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα κυκλοφορούν πάνω από 20.000.000 οχήματα όλων των τύπων και τα οποία για να κινηθούν θέλουν καύσιμα τα οποία επίσης δεν παράγουμε. Να μιλήσω για στρατιωτικούς εξοπλισμούς; Νομίζω περιττεύει. Να μιλήσω για οικονομικούς μετανάστες ή για μετανάστες που έβγαλαν απίστευτα χρήματα στο εξωτερικό από εγκληματικές δραστηριότητες; Το πρώτο το παραβλέπω. Το δεύτερο όμως όχι. Να μιλήσουμε για χρήματα που τόσα χρόνια έβγαιναν έξω για σπουδές; Κυρίαρχο είναι το θέμα όμως της παραγωγής. Η παραγωγή είναι είδος προς εξαφάνιση με τις ευλογίες των πολιτικών. Το αν θα δώσεις μίζα σ” έναν Έλληνα (κατάπτιστο και ανήθικο) προωθεί τις κοινωνικές αδικίες αλλά όχι την φτώχεια.

Οι διορισμοί με το τσουβάλι από τις κυβερνήσεις κυρίως του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί δημοσιονομικά προβλήματα που σε συνδυασμό με τη φοροδιαφυγή τα γιγαντώνουν. Αλλά ένα κράτος εύκολα μπορεί να μαζέψει χρήματα και το είδαμε πρόσφατα με τα χαράτσια κ.λ.π. Το μαζί τα φάγαμε είναι η πιο ανήθικη ή ηλίθια φράση που έχω ακούσει στη ζωή μου. Το έγκλημα ήταν ότι δεν έγινε καμιά προσπάθεια να κρατήσουμε και να μεγαλώσουμε την Ελληνική παραγωγή. Για πείτε μου όταν ένας αγρότης ηλιοκαίγεται βουτηγμένος στη λάσπη και βγάζει λιγότερα από έναν περιπτερά δε θα προτιμήσει να νοικιάσει ένα περίπτερο; Όταν ένας βιομήχανος έχει να αντιμετωπίσει του κόσμου τα προβλήματα και του δίνεται η ευκαιρία από τους ηγέτες να πάρει δημόσια έργα δε θα προτιμήσει να πουλήσει το εργοστάσιο σ” έναν ξένο ο οποίος πιθανά θα το κλείσει ή θα δημιουργήσει καρτελ. Τα γάλα βλάχας ανήκει στη ΝΟΥΝΟΥ. Οι προσπάθειες να φτιαχτούν εδώ κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες σκόνταψαν στη γραφειοκρατία και την γραφειοκρατία την προωθούν οι κυβερνήσεις και την εφαρμόζουν επαυξημένη οι υπάλληλοι. Επιπλέον η δικαιοσύνη έγινε κούφια λέξη και κανείς δεν τιμωρείται παρά μόνο για εγκληματικές ενέργειες που κι αυτό αμφισβητείται. Τα φάγαμε μαζί γιατί διορίστηκαν κάποιοι; Ποιος τους διόρισε; Ποιος άφηνε τους δικούς τους να λουφάρουν ώστε να χρειαζόμαστε περισσότερους υπαλλήλους; Εγώ; ΟΧΙ!

Διαδωσέ το...
Posted in Δημόσια Διοίκηση - Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια