Εκπαιδευτικές επιδοτήσεις για εκπαίδευση/πρακτική στο εξωτερικό

  

Προς το τέλος των σπουδών, έμαθα για τη δυνατότητα να κάνει κάποιος φοιτητής ένα εξάμηνο πρακτικής/διδασκαλιας στο εξωτερικό με ευρωπαική επιδότηση. Ένα τεχνικό γραφείο (κάποιος καθηγητής/υπάλληλος του εκπαιδευτικού ιδρύματος δουλευε εκει) είχε αναλλάβει να διεκπεραιώσει τα γραφειοκρατικά. Μια καλή κυρία εκει μου είπε πως μπορώ να πάρω μέρος στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών αλλά θα μπορούσα να πάρω μόνο τη μισή επιδότηση γιατί, όπως μου εξήγησε, το εξάμηνο που θα ήμουν στο εξωτερικό αφορούσε δυο διαφορετικά ημερολογιακά έτη κι έτσι λογιστικά ήταν αδύνατο να πάρω την επιδότηση ολόκληρη. Δεν την πίστεψα αλλά καθότι ήθελά πολύ να φύγω στο εξωτερικό, δεν επέμεινα. Μετά από λίγα χρόνια κι αφού είχα προ πολλού επιστρέψει, με πέρνει τηλέφωνο ένας καλός κύριος και μου ζητάει τον τραπεζικό μου λογαριασμό για να καταθέσει το υπόλοιπο της επιδότησης γιατί τους κάνανε έλεγχο από την Ευρώπη. Από τύχη πληρώθηκα ολόκληρη την επιδότηση. Εγώ, με όλη την ανάγκη να φύγω από την Ελλάδα και τον φόβο της απόρριψης της αίτησής μου παθητικά δέχτηκά τη μοίρα μου. Μπορεί να μην έφαγα τίποτα, αλλά αδιαμαρτηρητα έδωσα το μισό μου φαγητό σε κάποιον άλλον.. Και δεν έβγαλα αχνα..
Σας έχει τύχει ποτέ?
Τέλος καλό, όλα καλά..Εδώ και χρόνια ζω στο εξωτερικό

Διαδωσέ το...
Posted in Εκπαίδευση - Παιδεία
3 comments on “Εκπαιδευτικές επιδοτήσεις για εκπαίδευση/πρακτική στο εξωτερικό
  1. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Εντελώς άκυρη η «ιστορία» σου. Αν ισχύει αυτό, τότε φταις εσύ! Δηλαδή αν αφήσεις ένα 50ευρω πάνω σε ένα παγκάκι, φταίει αυτός που θα το πάρει ή εσύ που το άφησες εκεί. Μπορεί ο υπάλληλος να ήταν κλέφτης που δεν σου τα έδωσε αμέσως (αν και αυτό πάλι δεν είναι σίγουρο, γιατί απλά μπορεί να είχε αφήσει τα χρήματα αδιάθετα και όχι να τα έχει κλέψει), αλλά φταις και εσύ που δεν τα αναζήτησες.

    Τέλος πάντων αρκετά ασχοληθήκαμε με τον Πάγκαλο (δεν γράφω τους χαρακτηρισμούς που θα ήθελα να του γράψω και που αντικειμενικά του αξίζουν γιατί το σχόλιο πολύ δημοκρατικά δεν θα δημοσιευθεί) και αρκετά ασχοληθήκαμε με αηδίες που κάθε ένας παρουσιάζει ως ιστορία.

    • Ο/Η Ζωή λέει:

      Αγαπητέ Γιάννη,
      Ξαναδιάβασε το κείμενο. οσες φορές χρειαστεί. Μέχρι να καταλάβεις αυτό που γράφω, ότι η καλή κυρία μου είπε ότι ΔΕΝ θα πληρωθώ όλη την ευρωπαική επιδότηση. Κι ότι ο καλός κύριος ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ μου εξήγησε ότι θα πληρωθώ διότι τους έκαναν έλεγχο από την Ευρώπη. Η γλώσσα του κειμένου είναι στρωτή. Το μυαλό σου αρνήται να επισκευτεί την παραλία που ονομάζεται Πραγματικότητα.

  2. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Αγαπητή Ζωή,
    μπορείς κι εσύ να ξαναδιαβάσεις όσες φορές χρείαζεται το σχόλιό μου για να καταλάβεις το νόημά του. Θα σε βοηθήσω όμως και θα σου το πω με λίγο απλούστερα λόγια. Αυτό που λέω είναι ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί. Βλέπαμε τους άλλους να τρώνε και δεν κάναμε τίποτα. Εσύ ήθελες πολύ να φύγεις στο εξωτερικό και είπες «δε βαριέσαι… τι να ψάχνω τώρα…». Εσύ όμως δεν έφαγες! Σωστά; Άλλος προσπάθησε να φάει. Θα δεχόμουν αν ο %$%$%$ ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας έλεγε «είμαστε όλοι συνένοχοι», άλλα όχι «μαζί τα φάγαμε». Γενικά η Πραγματικότητα είναι άλλη… Προφανώς βρισκόμαστε σε άλλες παραλίες γι’ αυτό δεν αντιλαμβανόμαστε την Πραγματικότητα με τον ίδιο τρόπο.

    Παρεπιπτόντως είναι «επισκεφτεί» και όχι «επισκευτεί» και «αρνείται» όχι «αρνήται». Στα συντακτικά λάθη δεν αναφέρομαι καθόλου… Έτσι για να μην λες ότι η γλώσσα είναι στρωτή.
    Καλή συνέχεια στη ζωή σου στο εξωτερικό.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια