Αφού τα φάγατε και μετανοήσατε …

  

Επιτέλους, κάποιοι υπό το βάρος υποθέτω των τύψεων το ομολογείτε: Τα φάγατε! Τα οικοιοποιηθήκατε παρανόμως, τα κλέψατε δηλαδή. Φαντάζομαι τα κλέψατε και τα φάγατε «μαζί» με κάποιους άλλους δικούς σας, όχι απαραίτητα με τους ίδιους – με κάποιους τα κλέψατε μαζί – γιατί μάλλον ο κλέφτης θέλει και συνεργούς για να πετύχει το έγκλημα, και μετά τα φάγατε «μαζί» με άλλους – γιατί η χαρά όταν μοιράζεται γίνεται διπλή χαρά.
Υποθέτω μάλιστα ότι ήταν και πολλά τα λεφτά. Γιατί, σκέφτομαι εγώ, αν ήταν λίγα, και με τεκμηριωμένο το έλλειμμα συνείδησης και ηθικής του κλέψαντος, δεν επρόκειτο να βαρύνουν οι τύψεις στη ζυγαριά. Ή μήπως δεν είναι τύψεις αλλά είναι η απελπισμένη προσπάθεια να απαλύνουμε το άχθος απέναντι στα μάτια όσων υπέστησαν τις συνέπειες τις κλεψιάς σας με έναν εύσχημο τρόπο; Έναν τρόπο λίγο πολιτικά ορθό, λίγο παιχνιδιάρικο, λίγο τάχα μου αποστομωτικό, λίγο το-παμε-και-καθαρίσαμε, οπως ακριβώς ο λόγος των πολιτικών ταγών που «αναλαμβάνουν την ευθύνη» με την πιο αδιάντροπη ανευθυνότητα γνωρίζοντας ότι λένε κούφια λόγια, γνωρίζοντας ότι πριν την αναλάβουν έχουν εξασφαλίσει την ατιμωρησία τους; Ά τώρα που έιπα πολιτικοί, ξέρετε για ποιούς μιλάω: για αυτούς ακριβώς που «μαζί τους τα κλέψατε».

“Αγαπητοί” “μετανοημένοι’:
Αφού -έστω και μαζί – τα φάγατε, εγώ σαν πολίτης αυτής της χώρας που νιώθω ότι «μου τα φάγατε», απαιτώ από εσάς:
- Να μας πείτε πόσα φάγατε
- Να μας πείτε πώς και με ποιούς συνεργούς τα κλέψατε
- Να μας πείτε πότε θα το δηλώσετε αυτό στην εφορία και πότε θα τα επιστρέψετε με ή χωρίς τόκους (αν και δεν βλέπω το λόγο γιατί να σας χαρίσουμε τους τόκους, όταν με τις ενέργειες σας, τις πριν και τις μετά, όλοι οι Ελληνες πληρώνουμε τόκους στους ξένους τοκογλύφους κι έχουμε υποθηκεύσει σε αυτό τις ζωές των αθώων παιδιών μας – που σίγουρα ΔΕΝ τα φάγανε μαζί σας)
- Να μας πείτε ποιές είναι οι ποινές που το σύστημα δικαίου μας πρέπει να σας επιβάλλει,για τιμωρία και παραδειγματισμό
- Να ετοιμάσετε την απολογία σας – ή την απλή παραδοχή ότι είστε ένοχοι

Μόλις τα κάνετε όλα αυτά, ελάτε πάλι με το νέο site: Έτσι τιμωρηθήκαμε γιατί τα φάγαμε”

Διαδωσέ το...
Posted in Εφορία - Φοροδιαφυγή

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια