Συνελήφθη για φοροδιαφυγή 43χρονος οδοντίατρος

  

Για φοροδιαφυγή και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας κατηγορείται 43χρονος οδοντίατρος, ο οποίος συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Είχε προηγηθεί καταγγελία στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 11012, σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος γιατρός είχε πραγματοποιήσει και είχε λάβει χρήματα για παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών σε ασθενή, χωρίς όμως να εκδώσει αντίστοιχα απόδειξη για το ποσό της αμοιβής του.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της σχετικής καταγγελίας, κλιμάκιο εξειδικευμένων Αξιωματικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε έλεγχο στο ιατρείο που διατηρεί o συγκεκριμένος γιατρός, διενεργώντας παράλληλα διασταυρώσεις των φορολογικών του στοιχείων.

Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν να συλληφθεί την Παρασκευή ο γιατρός, γιατί όπως προέκυψε από το φορολογικό έλεγχο, αλλά και την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, είχε παράσχει κατά το παρελθόν οδοντιατρικές υπηρεσίες σε ασθενή και είχε λάβει το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ, χωρίς να έχει εκδώσει τη σχετική απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Ο συλληφθείς γιατρός με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα ενημερώθηκε η αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.), ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή και των αντίστοιχων κυρώσεων, καθώς και η αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Διαδωσέ το...
Posted in Από τον τύπο, Εφορία - Φοροδιαφυγή

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια