Δυτική Ελλάδα: Έχουν καταγραφεί 315 αυθαίρετα!

  

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη ολοκληρωμένη καταγραφή αυθαιρέτων σε δάση και αιγιαλούς γίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 1.047 αυθαίρετα σε 12 νομούς και έχει δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων, η οποία φθάνει ώς τον ακριβή εντοπισμό τους στον χάρτη, όπως αναφέρει το econews

Αναλυτικότερα, καταγράφηκαν 1.047 αυθαίρετα: στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 473, Δυτ. Ελλάδας 315 και Ιονίου 259. Τα 880 από τα 1.047 αυθαίρετα βρίσκονται σε αιγιαλό και παραλία, ενώ τα 167 σε δάση.

Πρώτος σε αυθαίρετα είναι ο Δήμος Ευρώτα Λακωνίας με 136 αυθαίρετα, εκ των οποίων τα 125 στον αιγιαλό και 11 σε δάση. Ακολουθεί ο Δήμος Κέρκυρας με 129 αυθαίρετα, όλα πλην ενός στον αιγιαλό. Κατόπιν, ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων με 94 αυθαίρετα (54 σε δάση, 40 στον αιγιαλό), ο Δήμος Κεφαλονιάς με 87 αυθαίρετα (τα 82 στον αιγιαλό), ο Δήμος Πατρέων με 78 αυθαίρετα (60 στον αιγιαλό, 18 σε δάση) και ο Δήμος Μεσολογγίου με 73 αυθαίρετα (όλα στον αιγιαλό).

Παράλληλα, γίνεται χρήση ενός λογισμικού που αξιολογεί την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, ώστε να καθορίζεται η προτεραιότητα στις κατεδαφίσεις.

Κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη είναι οι επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον (συντελεστής βαρύτητας 20% για περιπτώσεις όπως ανέγερση αυθαιρέτου σε προστατευόμενη περιοχή και η καταστροφή ή ρύπανση του περιβάλλοντος), επιπτώσεις στο οικιστικό περιβάλλον (συντελεστής 10% όταν παρατηρείται επικινδυνότητα της κατασκευής, παρεμπόδιση πρόσβασης σε κοινόχρηστους χώρους και συσσώρευση αυθαιρέτων) και επιπτώσεις στην οικονομία και την ανάπτυξη μιας περιοχής (συντελεστής 10% που περιλαμβάνει παρεμπόδιση έργων υποδομής, αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας κ.ά).

Το σύστημα έχει γνωστοποιηθεί σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ώστε να καταρτιστεί ένα κοινό πλαίσιο κριτηρίων βαρύτητας για τα αυθαίρετα.

Σημειώνεται πως αντίστοιχα στοιχεία για την αυθαίρετη δόμηση έχουν ζητηθεί και από όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Διαδωσέ το...
Posted in Αυθαίρετα, Πολεοδομία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια