Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ 24.000 φοροφυγάδες του εξωτερικού

  

Οι άνδρες του ΣΔΟΕ που ξεκίνησαν να ελέγχουν τους υπόπτους για φοροδιαφυγή, διαπίστωσαν ότι 24.000 φορολογούμενοι – από τους 54.000 συνολικά – δεν δικαιολογούν τα ποσά των εμβασμάτων και ας ήδη έχει δοθεί εντολή να ανοίξουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Παραπολιτικά», διαπιστώθηκε μάλιστα ότι σε πολλές περιπτώσεις τα ποσά των καταθέσεων που απέσυραν από τις ελληνικές τράπεζες και μετέφεραν σε άλλες του εξωτερικού, ήταν πολύ μεγαλύτερα από τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει τα τελευταία χρόνια στην Εφορία, αλλά σαφώς μικρότερα από τα ποσά των εμβασμάτων.

Το ΣΔΟΕ έχει υποβάλει ήδη αίτημα να ανοίξουν οι πρώτοι 5.000 λογαριασμοί φυσικών και νομικών προσώπων ενώ κορυφαίο στέλεχος του ελεγκτικού μηχανισμού εμφανίζεται αισιόδοξο πως σύντομα ένα μεγάλο κομμάτι αφορολόγητων ποσών, που ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ θα εισρεύσει στα δημόσια ταμεία και θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη νίκη κατά της φοροδιαφυγής.

Διαδωσέ το...
Posted in Από τον τύπο, Εφορία - Φοροδιαφυγή

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια