Μίζες στη Σάμο;

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Ανώνυμος

Πριν δημιουργηθεί το νέο λιμάνι Καρλοβάσου στη Σάμο οι αρμόδιοι (που προτείνουν την κατάλληλη τοποθεσία) είχαν αναφέρει ότι το πιο κατάλληλο μέρος στο οποίο δεν υπάρχει πρόβλημα στο να δέσουν τα πλοία είναι μία περιοχή περίπου 700 μέτρα από την σημερινή τοποθεσία.

Το νέο λιμάνι ήταν έτοιμο προς παράδοση το 2009, αλλά η πρώτη προσέγγιση πλοίου σε αυτό πραγματοποιήθηκε πριν 2 μήνες περίπου, διότι έτσι όπως έχει φτιαχτεί υπήρχε πρόβλημα στο να δέσουν τα πλοία. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα όπου το πλοίο Μυτιλήνη έπαθε βλάβη στην προσπάθεια προσέγγισης του λιμένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα πλοία να δένουν είτε στο καινούριο είτε στο παλιό λιμάνι ανάλογα με το αν ο εκάστοτε καπετάνιος πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Έτσι, όμως δημιουργείται σύγχυση, γιατί το λιμενικό δεν γνωρίζει που θα δέσει το πλοίο και ο κόσμος μοιράζεται ανάμεσα στο παλιό και στο νέο.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω κάτι πολύ σημαντικό. Το μέρος στο οποίο πρότειναν οι αρμόδιοι να γίνει το λιμάνι απέχει 200 μέτρα από την περιοχή που μένουν το 70% των κατοίκων καθώς και εκεί υπάρχουν τα 8/10 ξενοδοχεία της πόλης. Εκεί που φτιάχτηκε τελικά το λιμάνι απέχει από το κέντρο περίπου ένα χιλιόμετρο και έτσι θησαυρίζουν οι οδηγοί ταξί.

Ίδιο παράδειγμα αποτελεί και ο τόπος δημιουργίας του αεροδρομίου του νησιού. Για το αεροδρόμιο της Σάμου (ένα από τα 15 χειρότερα του κόσμου όσον αφορά την επισκευή) οι πιλότοι κάνουν ειδική εκπαίδευση.

Διαδωσέ το...
Posted in Προμήθειες - Δημόσια έργα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια