Καπνοπαραγωγοί «μαϊμού» εισέπραξαν κοινοτικές επιδοτήσεις χιλιάδων ευρώ

  

Κοινοτικές επιδοτήσεις συνολικού ύψους 150.000 ευρώ από τον… άλλο κόσμο εισέπραξαν 78 δήθεν καπνοπαραγωγοί…

Παρά τον εντοπισμό χιλιάδων «μαϊμού» συνταξιούχων, αναπήρων, τυφλών κλπ., εντούτοις επιτήδειοι δεν δίστασαν να συνεχίζουν να εξαπατούν το Δημόσιο εισπράττοντας παρανόμως κοινοτικές ενισχύσεις.
Πιο συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη παραπέμπονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών 78 υποθέσεις δικαιούχων του Μέτρου 144 (για τους καπνοπαραγωγούς). Όπως προέκυψε, μετά από συστηματικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ με το υπουργείο Οικονομικών, ενώ είχαν αποβιώσει φέρονταν να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης.

Ο εντοπισμός έγινε μετά από διασταυρωτικούς ελέγχους, μεταξύ των αρχείων των δικαιούχων του μέτρου 144 και του αρχείου με τους αποβιώσαντες από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, τους οποίους πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις αρχές Ιουνίου 2012. Από τα αποτελέσματα της διασταύρωσης προέκυψε ότι από τις αιτήσεις που έγιναν δεκτές, εβδομήντα (70) ενταγμένοι είχαν αποβιώσει πριν από τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής τους στην Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, η οποία υποβαλλόταν μαζί με την έντυπη αίτηση ενίσχυσης κάθε ενδιαφερόμενου.
Με έγγραφη λοιπόν αναφορά του αρμόδιου Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων κ. Αθανασίου Θεοχαρόπουλου ταυτόχρονα με τις 70 υποθέσεις διαπιστώθηκε ότι ακόμη 8 δικαιούχοι οι οποίοι εντάχθηκαν στο Μέτρο, έλαβαν νόμιμα την α” δόση και στη συνέχεια απεβίωσαν. Παρ” όλα αυτά, φέρονται να έχουν υποβάλει (με βεβαίωση γνησίου υπογραφής) αίτημα καταβολής της β” δόσης μετά το θάνατό τους.

Παράλληλα με την αποστολή των υποθέσεων στην Εισαγγελία, η αρμόδια Υπηρεσία προωθεί τις διαδικασίες για την επιστροφή των ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντα από τους κληρονόμους των αποβιωσάντων.
Οι έλεγχοι διασταύρωσης των στοιχείων των δικαιούχων των μέτρων του ΠΑΑ 2007-2013 συνεχίζονται με όλες τις διαθέσιμες βάσεις δεδομένων.

Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112937771

Διαδωσέ το...
Posted in Από τον τύπο, Επιδοτήσεις - Επιχορηγήσεις

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια