Φοροδιαφυγή από 184 off shore στο ελληνικό …Λιχτενστάιν

  

Αδυναμία δηλώνουν οι φορολογικές αρχές να να ελέγξουν τις 184 off shore εταιρείες στο Κρανίδι.

Δώδεκα μήνες από τότε που “Έθνος της Κυριακής” αποκάλυψε την υπόθεση με τις υπεράκτιες εταιρείες του Κρανιδίου το οποίο για τον λόγο αυτό πολλοί αποκάλεσαν “ελληνικό Λιχτενστάιν” , καμία εταιρία δεν έχει ελεγχθεί.
Στο υπουργείο Οικονομικών .. σηκώνουν τα χέρια ψηλά υποστηρίζοντας πως η αρμόδια Δ.Ο.Υ Ναυπλίου έχει μείνει μόνο με δύο υπαλλήλους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στον τεράστιο όγκο δουλειάς.

Οι υποθέσεις με τις 184 offshore στο Κρανίδι όπως και ακόμη 200.000 ανοικτές φορολογικές υποθέσεις παραγράφονται στις 31 Δεκεμβρίου. Έτσι το υπουργείο Οικονομικών για να προλάβει να ελέγξει τις υποθέσεις αυτές σχεδιάζει να παρατείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 τον χρόνο παραγραφής των χρήσεων 2000-2006.
Πιο αναλυτικά στη λίστα που είχε συντάξει το ΣΔΟΕ με τις 184 off shore, οι εταιρείες εμφανιζόταν να έχουν ακίνητα αξίας εκατομμυρίων ευρώ στην κατοχή τους χωρίς να έχουν πληρώσει τον ετήσιο φόρο ακινήτων.

Είναι ενδεικτικό πως εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 50.000 ευρώ έχει στην κατοχή της ακίνητα των οποίων η αξία προσεγγίζει τα 8 εκατ. ευρώ.

Οι off shore εκπροσωπούνταν κυρίως από ντόπιους δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μικροεπαγγελματίες ή ακόμα και ανεπάγγελτους. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας από αυτούς βρέθηκε να εκπροσωπεί 6 εταιρείες και ένας αγρότης εκπροσωπούσε συνολικά 14 εταιρείες.

Το ΣΔΟΕ έστειλε το φάκελο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ Ναυπλίου, η οποία έπρεπε να διενεργήσει τον φορολογικό έλεγχο. Ωστόσο τον περασμένο Ιούνιο, η Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου απέστειλε έγγραφο στο υπουργείο Οικονομικών με το οποίο δήλωσε ότι αδυνατεί να ελέγξει τις 184 εταιρείες ενώ οι συγκεκριμένες υποθέσεις παραγράφονται στο τέλος του έτους.

Προκειμένου να “αποσυμφορηθεί” η ΔΟΥ Ναυπλίου ο υφυπυργός Οικονομικών Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης ενημέρωσε τη Βουλή ότι βρίσκεται στο στάδιο της δημοσίευσης υπουργική απόφαση που αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου και λοιπών φορολογιών όλων των ανέλεγκτων χρήσεων 161 offshore εταιρειών.

Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27686&subid=2&pubid=112936333

Διαδωσέ το...
Posted in Από τον τύπο, Εφορία - Φοροδιαφυγή

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια