Διευθυντής ΟΑΕΔ έπαιρνε επίδομα-μαϊμού!

  

Απίστευτη περίπτωση με πρωταγωνιστή διευθυντή του ΟΑΕΔ ο οποίος εισέπραττε το επίδομα τυφλότητας της θείας του που είχε πεθάνει έρχεται να προστεθεί στο όργιο παραβατικότητας που καταγράφεται στην καταβολή των επιδομάτων.

Όπως καταγγέλλουν τοπικοί παράγοντες στη Ζάκυνθο, το υψηλόβαθμο στέλεχος του Οργανισμού εισέπραττε ως πληρεξούσιος το επίδομα της θείας του… έχοντας ξεχάσει να δηλώσει τον θάνατό της, εισπράττοντας παράνομα μέσα σε 3 χρόνια 15.000 ευρώ.

Ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ έχει ήδη τεθεί σε αργία και η υπόθεση οδηγείται στην δικαιοσύνη, το Δημόσιο εξακολουθεί να του καταβάλλει ενοίκιο καθώς το κτήριο στο οποίο στεγάζεται ο ΟΑΕΔ είναι ιδιοκτησίας του.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζακύνθου κ. Μποζίκη, ο εν λόγω προϊστάμενος «έχει μία τεράστια περιουσία, με ξενοδοχεία και ακίνητα που εκμισθώνει, μεταξύ των οποίων και το κτήριο στο οποίο εξακολουθεί να στεγάζεται ο ΟΑΕΔ», και παρά το γεγονός αυτό έπαιρνε το επίδομα της νεκρής θείας του.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή», η περίπτωση του διευθυντή υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ έρχεται να προστεθεί σε μία μακρά λίστα υποθέσεων παραβατικότητας σε βάρος του Οργανισμού, με τη ζημία να ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ.

Στο ηλεκτρονικό δίχτυ που έχει εγκαταστήσει η διοίκηση του Οργανισμού έχουν ήδη εντοπιστεί περιπτώσεις:

Υπαλλήλου ΟΑΕΔ Κερατσινίου, ο οποίος εισέπραξε παράνομα οικογενειακά επιδόματα συνολικού ύψους 59.810 ευρώ
Πολίτη που εισέπραττε επιδόματα ανεργίας από 12 υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και κατάφερε να αποσπάσει 58.277 ευρώ
78 αλλοδαπών που εισέπρατταν από τον ΟΑΕΔ Πατησίων οικογενειακά επιδόματα με πλαστές άδειες διαμονής ύψους 74.000 ευρώ.
Αίσθηση προκαλεί η περίπτωση αστυνομικού ο οποίος είχε καταφέρει να εισπράξει από τον ΟΑΕΔ Νίκαιας παροχές ανεργίας και οικογενειακά επιδόματα ύψους 83.836 ευρώ, δηλώνοντας ότι έχει 19 παιδιά, αλλά και η περίπτωση υπαλλήλου στον ΟΑΕΔ Καλλιθέας που κατέβαλε παράνομα επιδόματα ανεργίας από συγχώνευση επιχειρήσεων ύψους 428.000 ευρώ.

Όπως δηλώνει ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, μέσω του συστήματος των διασταυρώσεων, πλέον «είναι πάρα πολύ δύσκολο να υπάρχουν οι καταχρηστικές πρακτικές του παρελθόντος οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν κοστίσει πάρα πολά χρήματα στον Οργανισμό».

Πηγή: http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17533&subid=2&pubid=29733548

Διαδωσέ το...
Posted in Αμοιβές - Συντάξεις - Επιδόματα - Υπερωρίες, Από τον τύπο

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια