54.000 φυσικά πρόσωπα έβγαλαν την τελευταία τριετία 22 δισ. ευρώ

  

Αρχίζει το κυνήγι των Eλλήνων που έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών επισήμως αναγνωρίζει ότι 54.000 φυσικά πρόσωπα πραγματοποίησαν εμβάσματα χρημάτων στο εξωτερικό την περίοδο 2009 – 2012 συνολικού ύψους 22 δισεκατομμυρίων ευρώ και όπως λέει ξεκινά ανελέητο κυνήγι!

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του Υφυπουργού, Γιώργου Μαυραγάνη, του Eιδικού Γραμματέα ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου, και υπηρεσιακών παραγόντων και αποφασίστηκε η άμεση λήψη μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Έτσι, ο κύβος ερρίφθη, και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών προχωρούν τις επόμενες ημέρες σε έλεγχο και διασταυρώσεις στοιχείων των 54.000 φυσικών προσώπων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την τελευταία τριετία.
Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα ξεκινήσουν – κατά προτεραιότητα- σε περισσότερα από 3.000 φυσικά πρόσωπα που έχουν πραγματοποιήσει εμβάσματα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας.
Για τις παραβάσεις που διαπιστώνονται από το ΣΔΟΕ προβλέπονται: δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, επιβολή πολύ υψηλών προστίμων και απόδοση στο Δημόσιο των φόρων που αναλογούν στα μη δηλωθέντα ποσά.
Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Μαυραγάνη, η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί προτεραιότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, τόσο για την αύξηση των εσόδων, όσο και για την απονομή κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τα ονόματα των 54.000 που έχουν βγάλει 22 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό βρίσκονται σε ένα cd και είναι στη διάθεση του ΣΔΟΕ αρκετό διάστημα. Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ έχει καθυστερήσει ο έλεγχος διότι όπως λένε υπάρχει απροθυμία της Τράπεζας της Ελλάδος και των ελληνικών τραπεζών να ανταποκριθούν έγκαιρα στα αιτήματα του ΣΔΟΕ, προβάλλοντας, όπως είπαν, αδικαιολόγητα προσκόμματα.

Πηγή: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=473791

Διαδωσέ το...
Posted in Από τον τύπο, Εφορία - Φοροδιαφυγή

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια