Ρεκόρ φοροδιαφυγής στα νησιά

  

Κάθε ρεκόρ έσπασε φέτος η φοροδιαφυγή στις τουριστικές περιοχές και κυρίως στα νησιά, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που διενεργεί το ΣΔΟΕ.

Ενας στους δύο καταστηματάρχες βρέθηκε και φέτος να μην κόβει αποδείξεις με το μέσο ποσοστό παραβατικότητας να φτάνει στο 54,9%. Μάλιστα σε πολλές περιοχές και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς το ποσοστό παραβατικότητας άγγιξε ακόμη και το 100%.

Σχεδόν όλοι οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες που ελέγχθηκαν στην Κέρκυρα (ποσοστό 96% ή 24 από τις 25) εντοπίστηκαν να μην κόβουν αποδείξεις, να παρακρατούν και να μην αποδίδουν τον ΦΠΑ στο Δημόσιο και να αποκρύπτουν έσοδα.

Στην Καβάλα και την Ξάνθη το ποσοστό παραβατικότητας έφθασε το 92,3%, στην Κεφαλλονιά στο 83,3%, στην Κόρινθο το 81,3%, σε Αγ. Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία σχεδόν 8 στις 10 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ βρέθηκαν να μην κόβουν αποδείξεις.

Στα νησιά του Αιγαίου το μεγαλύτερο ποσοστό παραβατικότητας καταγράφεται στη Σάμο 64%, ενώ στη Σαντορίνη φθάνει το 60,3%. Με φορολογικές παραβάσεις εντοπίστηκε από το ΣΔΟΕ ένας στους δύο καταστηματάρχες που ελέγχθηκαν στη Μύκονο. Από 24 έως 27 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 638 έλεγχοι.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63705452

Διαδωσέ το...
Posted in Από τον τύπο, Εφορία - Φοροδιαφυγή

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια