Τα «συνέδρια» των γιατρών

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: ΜΑΚΗΣ

Είναι κοινό μυστικό, το παραδέχονται και οι γιατροί, οι δωρεάν οικογενειακές διακοπές που προσφέρουν οι φαρμακευτικές εταιρείες στους γιατρούς τόσο των Νοσοκομείων όσο και στους ελεύθερους επαγγελματίες, για παρακολούθηση ,δήθεν, συνεδρίων. Και όταν λέμε διακοπές, εννούμε πολυτελείς διακοπές στο εξωτερικό με όλα πληρωμένα. Είναι η μίζα για την συνταγογράφηση, ή υπερσυνταγογράφηση, των δικών τους φαρμάκων. Μια γνωστή μου γιατρός μου είπε »αμάν τα βαρέθηκα αυτά τα δήθεν συνέδρια, φέτος έστειλα τους γονείς μου στην θέση μου για διακοπές στην Νέα Υόρκη». Βέβαια οι γονείς της δεν είχανε καμμιά σχέση με την ιατρική. Φυσικά αυτές οι δαπάνες που βαρύνουν τις φαρμακευτικές εταιρείες τελικά βαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία στα οποία μετακυλίουν το κόστος , με την υπερκοστολόγηση των φαρμάκων.

Πχ φίλος που πήγε στην Τουρκία το ίδιο ακριβώς κουτάκι φάρμακου (LIPIDOL) το αγόρασε στο 35% της ελληνικής τιμής.
Αλήθεια το ΣΔΟΕ , όταν και αν κάνει έλεγχο στα βιβλία των φαρμακοβιομηχανιών, δεν ρωτάει για αυτά τα υπέρογκα έξοδα των ταξιδιωτικών γραφείων, που πρέπει να είναι καταχωρημένα , ποιούς αφορούν; Και εάν τα δέχεται ως έξοδα, γιατί δεν καλεί τους ωφελημένους γιατρούς για να δεί αν δηλώσανε αυτές τις »δωρεές» που έλαβαν ώστε να φορολογηθούν; Είναι το λιγώτερο που έπρεπε να κάνουν. Για το θέμα της δωροδοκίας είναι αρμόδιοι οι εισαγγελείς. Έλεος πια με αυτές τις μίζες, Ακόμα πρόσφατα πήγε φίλος γιατρός σε »συνέδριο» στο εξωτερικό με δαπάνη φαρμακευτικής εταιρείας. Και εμένα μου κόψανε την σύνταξη κατά 40% , και ας πλήρωνα υπέρογκα ποσά επί 40 χρόνια τόσο εγώ όσο και ο εργοδότης μου.

Βουλευτής του Αγγλικού Κοινοβουλίου έφαγε 3 χρόνια φυλακή διότι δεν δήλωσε δώρο 2.000 λιρών που του έκαναν ξένοι βουλευτές, όταν επισκέφτηκε επισήμως την χώρα τους.
Πρέπει να φτάσουμε σε τέτοια επίπεδα ελέγχου για πούμε ότι κάτι άλλαξε.

Διαδωσέ το...
Posted in Υγεία - Νοσοκομεία
2 comments on “Τα «συνέδρια» των γιατρών
 1. Ο/Η πελοπίδας λέει:

  Για να περιορισθεί άμεσα το φαινόμενο, πρέπει η χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας ( 1 μήνας ) ετησίως στους γιατρούς, να γίνεται με αυστηρότερα κριτήρια.
  Εκπαιδευτική άδεια να εγκρίνεται μόνο για ένα συνέδριο max 4 ημερών σε αντικείμενο αποκλειστικά της ειδικότητας τους ετησίως, εκτός και εάν έχουν ανακοινώσεις ή συμμετέχουν στο προεδρείο του συνεδρίου.
  Όπως γράφεται και σε άλλο post, εγκρίνεται εκπαιδευτική άδεια για παρακολούθηση συνεδρίων στο εξωτερικό σε γιατρούς του ΙΚΑ, που δε γνωρίζουν καμία ξένη γλώσσα.

  • Ο/Η ΑΛΕΚΟΣ λέει:

   Φίλε Πελοπίδα, οι μεν υπάλληλοι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιούν την κανονική τους άδεια, οι δε ελεύθεροι επαγγελματίες όση άδεια θέλουν για αυτά τα »Συνέδρια». Εδώ όπως αναφέρει ο ΜΑΚΗΣ πρόκειται για δωροδοκίες , δηλαδή για ποινικά αδικήματα, χώρια η φοροδιαφυγή. Ότι δηλαδή έκανε ο Άκης. Το συνολικό μέγεθος ίσως είναι τεράστιο, και αυτό μπορεί να βρεθεί από σε βάθος έλεγχο του ΣΔΟΕ στα βιβλία των Φαρμακευτικών εταιρειών και των ταξιδιωτικών γραφείων όπου θα υπάρχουν και τα ονόματα των λαδωθέντων ιατρών.
   Η ανεψιά μου, γιατρός, πήγε πέρυσι με τον επίσης άνδρα της γιατρό και τα παιδιά τους πέρυσι σε χιονοδρομικό κέντρο της Ελβετίας »Συνέδριο» με όλα πληρωμένα. Από τα ασφαλιστικά μας ταμεία βέβαια, τα οποία λυμαίνονται οι φαρμακοβιομηχανίες.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

 • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
 • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια