Το ΑΠΘ πληρώνει για τον παράδεισο του τζαμπατζή

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Αλέκος

http://www.makthes.gr/news/reportage/76906/

Της Στελίνας Μαργαριτίδου

Την ίδια ώρα χιλιάδες συνταξιούχοι και εργαζόμενοι ή, ακόμη χειρότερα, άνεργοι βλέπουν κατακτήσεις δεκαετιών να κόβονται μαχαίρι λόγω της δριμύτατης οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.
Δεν απαιτούνται ούτε ιδιαίτερο ψάξιμο ούτε… ασφαλείς πληροφορίες για την παραπάνω διαπίστωση. Αρκεί να διαβάσει κανείς το τιμολόγιο της πανεπιστημιακής κατασκήνωσης Καλάνδρας, για να διαπιστώσει πόσο μπορούν να «κοστίσουν» οι διακοπές σε κάποιον που έχει μια καλή γνωριμία στο Αριστοτέλειο.
Έτσι, εάν κάποιος γνωρίζει φοιτητή, μεταπτυχιακό, υποψήφιο διδάκτορα, εργαζόμενο με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Αριστοτέλειο ή συνταξιούχο του ΑΠΘ μπορεί να μείνει στην κατασκήνωση πληρώνοντας 1,5 ευρώ την ημέρα, για συμμετοχή στα κοινόχρηστα έξοδα, και για μια κάρτα εισόδου που κοστίζει 10 ευρώ! Για να φάει μάλιστα καλομαγειρεμένο φαγητό, θα πρέπει να πληρώσει το υπέρογκο ποσό των 2,5 ευρώ!
Το πιο εξωφρενικό, όπως ομολογεί ο ίδιος ο αντιπρύτανης Οικονομικών Θεμάτων του ΑΠΘ Γιάννης Παντής, είναι ότι ακόμη και αυτή η «κάρτα εισόδου» θεσπίστηκε μόλις φέτος, με το αντίτιμο των 5 ευρώ για τους φοιτητές, τους μεταπτυχιακούς και τους υποψήφιους διδάκτορες και των 10 ευρώ για όλους τους άλλους! Δηλαδή, μέχρι πριν από έναν χρόνο όλες οι εγκαταστάσεις της πανεπιστημιακής κατασκήνωσης στο Ποσείδι ήταν εντελώς δωρεάν… Η ασύδοτη κατάσταση που επικρατούσε μέχρι πριν από λίγο καιρό, όχι μόνο σπαταλούσε πόρους από το πανεπιστήμιο, σε εποχές κατά τις οποίες ήδη είχαν αρχίσει να διαφαίνονται οι δυσκολίες, αλλά επιπλέον δημιούργησε ένα υπέρογκο κόστος για τη συντήρηση και την αναβάθμιση μιας κατασκήνωσης που καταλαμβάνει έκταση 130 στεμμάτων και, μεταξύ άλλων, διαθέτει 25 σπιτάκια φιλοξενίας, ένα εστιατόριο, ένα παντοπωλείο και, από φέτος, έναν θερινό κινηματογράφο που θα ονομάζεται «Αίγλη»!

Βαρύ το κόστος για τη συντήρηση
Το καλοκαίρι του 2010 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του βιολογικού καθαρισμού της κατασκήνωσης, έργο απαραίτητο, όπως εξήγησε ο κ. Παντής, το οποίο δημιουργούσε συχνά προβλήματα που έθεταν σε κίνδυνο ακόμη και τη δημόσια υγεία. Αυτή η βασική υποδομή στοίχισε περίπου 300.000 ευρώ, ενώ φέτος αντικαταστάθηκαν μερικώς τοίχοι οικίσκων που είχαν γεμίσει υγρασία.
Τα ποσά που δαπανήθηκαν το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Οικονομικών κ. Παντή, κινούνται σε λογικά πλαίσια, όμως δεν φαίνεται ότι τα προηγούμενα χρόνια ήταν έτσι τα πράγματα.

Διαδωσέ το...
Posted in Εκπαίδευση - Παιδεία
One comment on “Το ΑΠΘ πληρώνει για τον παράδεισο του τζαμπατζή
  1. Ο/Η ΑΓΓΕΛΟΣ λέει:

    Δεν βλέπω κανένα σχόλιο, από τους γανακτησμένους, συμπολίτες μας που βρίζουν και απειλούν τους πολιτικούς για όσα φάγανε και όσα μας κόβουνε.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια