Κλοπή του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Θανάσης Λύτρας

Εργοδότης με εμπορικό κατάστημα απασχολούσε όλο το 2011 εργαζόμενη ως πωλήτρια η οποία κρατούσε και την επιχείρηση μια και η εργοδότης είχε οικογενειακές υποχρεώσεις. Στο τέλος του χρόνου πρότεινε στην εργαζόμενη να την απολύσει δίδοντάς της την μικρή αποζημίωση που δικαιούτο και να γραφτεί από 1/1/2012 στον ΟΑΕΔ. Παράλληλα της πρότεινε να συνεχίσει να κρατάει το κατάστημα με πολύ λιγότερα χρήματα (κάτι παραπάνω από τα μισά), χωρίς βεβαίως ασφάλιση.

Έτσι η «άνεργη» εργαζόμενη έπαιρνε τα χρήματα από τον ΟΑΕΔ, τα χρήματα από τον εργοδότη και έκανε και απογευματινά μαθήματα σε κάποιο παιδάκι. Άρα ήταν υπέρ ευχαριστημένη. Η εργοδότης κέρδισε το 40% του μισθού που έδινε και τις εισφορές στο ΙΚΑ και τον φόρο Μ.Υ. και είχε και την έμπειρη υπάλληλο στο κατάστημα. Περίπτωση καταγγελίας από την ούτως ή άλλως ικανοποιημένη οικονομικά υπάλληλο δεν υπήρχε, γιατί ήταν ήδη συνένοχος στο έγκλημα.

Κάποια στιγμή μπήκε έλεγχος του ΙΚΑ στο κατάστημα και βρήκε την υπάλληλο, η οποία όμως δήλωσε ότι πήγε εκτάκτως εκείνη την ημέρα να αντικαταστήσει την εργοδότρια που είχε πρόβλημα με τα παιδιά της. Οι ελεγκτές δεν μάσησαν αλλά σε κάθε περίπτωση διευθετήθηκε το πρόβλημα με ένα πολύ μικρό πρόστιμο. Η υπάλληλος αποχώρησε βέβαια από την επιχείρηση, γιατί δεν μπορούσαν να ρισκάρουν 2ο έλεγχο, αλλά αφού είχε ξεκοκαλίσει επί δεκάμηνο την επιδότηση ανεργίας του ΟΑΕΔ. Όλοι μαζί τα τρώμε.

Διαδωσέ το...
Tagged with: ,
Posted in Κοινωνική Ασφάλιση

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια