Πήρα τον δρόμο του «μαζί τα φάγαμε»

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Ανώνυμος

Αξιολογήθηκα από τον ΑΣΕΠ, διορίστηκα φιλόλογος στον Εβρο. . Με δύο παιδιά, μικρά, και μισθό 170.000, περίπου δραχμές, πήρα το δρόμο του «μαζί τα φάγαμε». Πορεία στην Ορετιάδα, στο Τσοτύλι Κοζάνης, στη Βασιλική Λευκάδας, στη Θεσπρωτία και τέλος στα Γιάννενα μετά από 15 χρόνια. Χορτασμένη , λοιπόν, όσο και ο Πάγκαλος ΝΑΙ παραδέχομαι ότι «μαζί τα φάγαμε» και μεις οι εκπαιδευτικοί.ΓΙΑΤΙ δεν επισκεφθήκαμε το γραφείο κανενός Πάγκαλου για να διοριστούμε. ΓΙΑΤΙ μακριά από το σπίτι μας, με λιγοστά λεφτά και μηδέν επιμόρφωση αντέχουμε. ΓΙΑΤΙ, και προπάντων αυτό, διδάσκουμε τους μαθητές μας, με το ίδιο μεράκι από την πρώτη ώρα του διορισμού μας μέχρι το τέλος. Και σήμερα που ξαναγύρισα στο 900 ευρώ, παρόλο τον θυμό και την απέχθεια για κείνη την πολιτική που ΚΑΜΩΝΕΤΑΙ πως η παιδεία είναι η προτεραιότητά της, επιλέγω να επιμένω στον αγώνα και μέσα στην τάξη.
Αλλά τώρα τελευταία το πολύ «φαί» μου προκαλεί εμετικές τάσεις. Πολύ φοβάμαι πώς δεν μπόρεσα να αντεπεξέλθω στην τόση προσφορά του πολιτικού συστήματτος ,που υπηρετεί ο κ. Πάγκαλος, στους εκπαιδευτικούς. Ας είναι καλά τα παιδιά, που από Σεπτέμβρη θα πεινάνε μπροστά στα κυλικεία αλλά εγώ θα τους διδάσκω τις πανανθρώπινες αξίες , το κατόρθωμα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης , την αγιότητα της εργασίας και άλλα τέτοια …πολύτιμα. Και αυτά……αχ αυτά τα παιδιά…. θα μου απαντάνε με σαρκασμό και χιούμορ. ΓΙΑΤΙ «πώς να κρυφτείς απ’τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα»……μ” έναν δικό τους, ξεχωριστό τρόπο, που με κάνει να ξαναγεννιέμαι.

Διαδωσέ το...
Tagged with:
Posted in Γενική άποψη - γνώμη
11 comments on “Πήρα τον δρόμο του «μαζί τα φάγαμε»
  1. Ο/Η thskal λέει:

    Να ζητήσω εκ των προτέρων συγνώμη αν ανήκεις στις εξαιρέσεις όμως
    Εμφανίζονται δύο δεδομένα(;)
    1. ΌΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι δίνουν τα πάντα για τη μόρφωση των παιδιών.
    2. Τα παιδιά είναι αμόρφωτα.
    Για να ισχύουν και τα δύο θα πρέπει ή τα παιδιά να είναι ηλίθια ή οι εκπαιδευτικοί πολύ περιορισμένων ικανοτήτων.

    • Ο/Η mat λέει:

      ή μια τρίτη άποψη:το σύστημα , παράγοντας ενοχικούς ανθρώπους τύπου «όλοι μαζί τα φάγαμε», θεσμοθετεί και υποχρεώνει σε εκπαίδευση αυτού του επιπέδου. Και τα καταφέρνει μια χαρά . «Πράγματι επειδή οι μαθητές δεν είναι ηλίθιοι, φταίνει οι καθηγητές» είναι η απάντηση που ταιριάζει σ’ένα γνήσιο τέκνο αυτού του συστήματος. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να αναζητήσεις τις αιτίες έξω από απλουστεύσεις του τύπου καλό-κακό, αθώο-ένοχο, ικανό-ανίκανο.

  2. Ο/Η RAKIAS λέει:

    pros thskal…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ..ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ……ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ???/ΥΠΕΡΒΑΛΕΙ?????ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ…ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΑΠΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ…ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΚΠΑΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ..ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΩΝ ΙΚΑΝΩΝ …ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ …….ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ……ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,,,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ,,,ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ….ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ….ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ….ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΥΣ….

  3. Ο/Η Μ.Α. λέει:

    Επίσης, να συμπληρώσω ότι τόσο οι μεταθέσεις όσο και ο χαμηλός μισθός του εκπαιδευτικού δεν ήταν άγνωστα σε κανέναν τη στιγμή που επέλεγε να ασχοληθεί με τη δημόσια εκπαίδευση και δήλωνε υποψήφιος στις αντίστοιχες σχολές. Αν δεν κάνω λάθος, το επάγγελμα του εκπαιδευτικού μπορεί κανείς να το επιλέξει μεταξύ άλλων, κανείς δεν σας έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο να το υπηρετήσετε. Σε κάθε περίπτωση, αν οι δυσκολίες είναι ανυπέρβλητες, αν θεωρείτε ότι οι αμοιβές σας είναι πολύ χαμηλές για την προσφορά σας πάντα υπήρχε και υπάρχει χρόνος να αλλάξετε δουλειά (στον ιδιωτικό τομέα αυτό γίνεται με απίστευτη συχνότητα ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ). Αν πάλι πιστεύετε ότι αυτό είναι το μόνο επάγγελμα που σας ταιριάζει και θα το επιλέγατε οπωσδήποτε ανάμεσα σε όλα τα άλλα, κακώς διαμαρτύρεσθε. Κανείς δεν σας εγγυήθηκε ούτε το αμετάθετο, ούτε υψηλούς μισθούς, ούτε διδασκαλία σε τάξεις χωρίς παιδιά.

  4. Ο/Η thskal λέει:

    Κάνεις λάθος mat
    Είναι σαν να μου προτείνεις να κοιτάζω τα άστρα και να ψάχνω το μονόφθαλμο, τον ολίγον έγκυος…..Να μην βλέπω ότι το εκπαιδευτικό σύστημα έχει στηθεί πρωτίστως για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των εκπαιδευτικών; Εκτός και αν τους ξεγέλασε το σύστημα ή εκείνοι δεν ήταν εκεί.
    Αυτό που θέλω είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα για τους μαθητές, ένα σύστημα υγείας για τους ασθενείς, ένα ασφαλιστικό σύστημα για τους ασφαλισμένους. Όσο οι εμπλεκόμενοι στηρίζουν το αντίθετο θα είμαι απέναντί τους.

  5. Ο/Η sotos λέει:

    Δεν πειραζει ανωνυμε εκπαιδευτικε εσυ παιρνεις 900 ευρω το μηνα δουλευοντας για 7 μηνες πενθημερο απο 5 ωρες την ημερα και παραπονιεσαι γιατι προφανως εχεις τη μυγα και μυγιαζεσαι και πολυ αλλοι συμπολιτες σου δουλευουν 12ωρα 6ημερα και 7ημερα χωρις ουτε 1 μερα αδεια για 500 και 600 ευρω και χωρις να εχουν την δυνατοτητα να συμπληρωσουν το εισοδημα τους με κανενα ιδιαιτερο (μαυρο και αραχνο εννοειται),οχι δεν τα φαγαμε ολοι μαζι αλλα αυτοι που καλοπερασαν τοσα χρονια ειναι αυτοι που βγαινουν πρωτοι να παραπονεθουν.

  6. Ο/Η smaragda λέει:

    Απευθύνομαι σε όλους τους παραπάνω. Ξεχνάτε ότι εργάζεται και προσφέρει ο άνθρωπος που έχει και οικονομικό κίνητρο. Και οι εκπαιδευτικοί δεν είναι άγιοι που ζουν με αέρα, έχουν υποχρεώσεις, όπως και οι υπόλοιποι. Δεν μπορεί γονείς και μαθητές να περιμένουν να προσφέρει τα μέγιστα ο εκπαιδευτικός χωρίς αξιοπρεπή διαβίωση. Το επιχείρημα “πληρώνεσαι όμως, περιμένω να με μάθεις γράμματα, δεν με νοιάζει τί έπαιρνες πριν, αν δεν σ” αρέσει, φύγε” εύκολα αντικρούεται από το “όχι, δεν πληρώνομαι αξιοπρεπώς για τη δουλειά που έκανα και κάνω (σπούδασα, έκανα μεταπτυχιακό, διδακτορικό, πέρασα απο ΑΣΕΠ, υπηρέτησα και υπηρετώ όπου με στέλνει το υπουργείο, θέλω να σε μάθω γράμματα στην τάξη, αλλά αυτό δεν γίνεται αν εσύ, ο μαθητής και ο γονιός σου, δεν μελετάς αρκετά στο σπίτι (αλλά συγχρόνως θέλεις να παίρνεις βαθμούς, να βγάζεις καλό απολυτήριο, να περάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, μήπως και διοριστείς στο Δημόσιο-ειρωνεία, έτσι;). Αν δεν σε νοιάζει τί έπαιρνα πριν και τί τώρα, μην περιμένεις να νοιαστώ και εγώ παραπάνω, μπορώ και εγώ να κάνω τυπικά τη δουλειά μου και σίγουρα δεν θα φύγω, επειδή εσύ το θέλεις τώρα,επειδή ενδεχομένως σκέφτεσαι ότι μπορεί στο μέλλον να καταλάβεις τη θέση μου που τώρα βρίζεις’.
    Αυτό που θέλει η κοινή γνώμη αυτή τη στιγμή είναι οι δημ. υπάλληλοι, ακόμα και οι ικανοί και διαφανείς, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως εργαζόμενοι δωρεάν, αμισθί, για να «εξιλεωθούν» για τα κακώς κείμενα του Δημοσίου. Περιμένει στη “γωνία” χαιρέκακα, επιλέγει να αγνοεί τις βάρβαρες περικοπές στους μισθούς των δημ. υπαλλήλων και από την άλλη απαιτεί να λειτουργεί το κράτος επαρκώς με τη μόνιμη δικαιολογία ότι στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται. Δεν είναι ψέμα, φυσικά και στον ιδιωτικό τομέα, αρκετοί εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται, αλλά σ” αυτό δεν φταίνε οι εκπαιδευτικοί ή οι δημ. υπάλληλοι. Ούτε επειδή κάποιοι ιδιωτικοί υπάλληλοι κακοπληρώνονται πρέπει να συμβεί το ίδιο και στους δημ. υπαλλήλους, για να αποκατασταθεί η Δικαιοσύνη. Αυτό δεν είναι Δικαιοσύνη αλλά ζηλοφθονία, μίσος, χαιρεκακία και μένος, τουτέστιν ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ.- Με τις υγείες σας.

  7. Ο/Η Κοκκινοχωμίτης λέει:

    Αγαπητή συνδέλφισσα, ζηλεύω το μεράκι σου.
    Όμως, θέλεις τώρα να μας μιλήσεις για τους άλλους συναδέλφους;
    Για να σε βοηθήσω: Από το 2010 έχουμε διαδραστικούς πίνακες στα Γυμνάσια. Η χρήση τους από τους συναδέλφους για διδασκαλία είναι μηδαμινή. Θέλεις να μας πεις μερικές από τις δικαιολογίες που επικαλούνται οι συνδελφοί μας ( και εμείς;) γιαυτό;

  8. Ο/Η thskal λέει:

    Σμαράγδα,
    Προκαλείς και εγώ δεν βλέπω μεράκι σε αυτά που γράφεις, βλέπω αυτά που χρεώνεις στους άλλους, στην τελευταία γραμμή των σκέψεών σου.
    Οι διαφορά μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων, δεν είναι στην ποιότητα του χαρακτήρα τους, αλλά στα περιθώρια που έχουν σχετικά με την προσφορά που αναφέρεις (εκεί είναι η ζήλια και έχεις δίκιο σ” αυτό). Το ίδιο ισχύει και για τους «έντιμους» και «ανέντιμους» φορολογούμενους. Αυτό είναι και το δράμα μας. Ότι είμαστε μια κοινωνία συντεχνιών.
    Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, θα έπρεπε να είναι η ελπίδα μας (λόγω των παιδιών), όμως ποτέ δεν ήταν, ούτε και πριν την περικοπή των μισθών τους.
    Αναρωτιέμαι, μέχρι τα 25 σου χρόνια, όταν ήσουν μαθητευόμενη, είχες την ίδια άποψη με τη σημερινή; μήπως ήσουν ανώριμη;
    Σχετικά με τις σπουδές,
    δεν έχετε όλοι διδακτορικό, και όμως αμείβεστε το ίδιο. Προτείνεις διαφοροποίηση; Και αν οι σπουδές είναι το κυρίαρχο, αναρωτιέμαι: αν γινόσουν καθηγήτρια πανεπιστημίου δεν θα πάταγες καθόλου στο πανεπιστήμιο;

  9. Ο/Η Βασιλειάδης Θεόδωρος λέει:

    Σπούδασα την πρώτη μου κόρη στην Γερμανία, χωρίς να πληρώσω ούτε μιά ώρα φροντιστήριο. Στα σχολεία μάλιστα είχαν και προγράμματα ιδιαιτέρων για αδύναμους μαθητές, χωρίς ούτε μιά δεκάρα οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς. Και να φανταστείς, οι Γερμανοί δεν έχουν καν δωρεάν παιδεία…
    Εδώ έχω την μικρή μου κόρη στην τρίτη λυκείου τώρα, και πληρώνω φροντιστήρια από την έκτη δημοτικού. Έχω ξεκ…θεί να πλήρώνω και δεν μπορώ ν” ακούω πια για δωρεάν παιδία, γιατί μούρχεται να ξεράσω!
    Αν αυτή η κατάσταση δεν είναι αποτέλεσμα της άθλιας εκτέλεσης των καθηκόντων σας σαν εκπαιδευτικοί κυρία Σμαράγδα, τότε τι μπορεί να είναι;

  10. Ο/Η καλό παιδί λέει:

    Κατά τα ειωθότα δεν θα κατέτασσα την αφεντιά μου στους κακούς εκπαιδευτικούς ομως:
    Ο κακός εκπαιδευτικός είναι, για τον μαθητή, περισσότερο χρήσιμος και ωφέλιμος από τον καλό εκπαιδευτικό, επειδή του διδάσκει έμπρακτα και έγκαιρα τι θα συναντήσει αύριο έξω στην πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια