Κι όμως δεν τα φάγαμε μαζί

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Κ.Α.

… μια μικρή περιήγηση στις ιστορίες που περιγράφονται εδώ μέσα μου έδειξε ότι δεν τα φάγαμε μαζί. Υπάρχουν άνθρωποι που προτίμησαν την ανεργία, που μείνανε απ” έξω, που προτίμησαν να μην συμμετέχουν στο πάρτι… δεν ξέρω εάν είναι λίγοι ή περισσότεροι από τους άλλους αλλά η ύπαρξή τους αποδεικνύει του λόγου το αληθές: ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΆΓΑΜΕ ΜΑΖΙ. Και αυτό νομίζω ότι είναι αρκετό για να πάψει αυτή η φιλολογία.
Είμαι 15 χρόνια εκπαιδευτικός και επειδή το θεωρώ απολύτως άδικο να συμπεριλαμβάνομαι σε αυτούς που τα φάγανε δηλώνω ότι στα 15 χρόνια υπηρεσίας μου βάζω τακτικά χρήματα από την τσέπη μου για το σχολείο. Πότε για χαρτιά, πότε για μαρκαδόρους, πότε για υλικά που ποτέ δεν φτάνουν τα χρήματα που μας δίνει το κράτος να καλυφθούν. Και υπάρχουν πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί που κάνουν το ίδιο ακριβώς για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες που τώρα γίνονται ακόμα πιο απαιτητικές. Πολλές φορές ακόμα και για να ταΐσουν παιδιά που δεν έχουν φαγητό. Αρκεί νομίζω να πω ότι σε σχολείο της Ξάνθης αναγκάστηκα να πληρώσω από την τσέπη μου το λογαριασμό του τηλεφώνου του σχολείου. Και βέβαια δεν το πέρασα στα επίσημα βιβλία γιατί θα υπήρχε πρόβλημα στον ισολογισμό. Όμως οι εκπαιδευτικοί που βάζουν από την τσέπη τους ποτέ δεν καθίσανε να το κάνουν θέμα ούτε καν στους ίδιους τους γονείς των μαθητών. Γιατί σέβονται το χώρο του σχολείου και τη δουλειά τους ακόμα και εάν τους φτύνουν από παντού, υπουργοί, τηλεοράσεις και ανίδεοι. Λυπάμαι που αναγκάζομαι από τις συνθήκες να το κοινοποιήσω εδώ αλλά το κάνω γιατί με θυμώνει η αδικία που συντελείται με το δόγμα ‘τα φάγαμε όλοι μαζί’. Δυστυχώς για τον κο Πάγκαλο τα παραδείγματα μη διαφθοράς που αποδεικνύουν ότι δεν τα φάγαμε μαζί είναι πάρα πολλά.
Για αυτό το λόγο πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν άνθρωποι που όχι μόνο δεν τα φάγανε μαζί με τον κ Πάγκαλο αλλά θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά μιας πραγματικής αλλαγής σε αυτό τον τόπο. Δεν είναι όλοι διεφθαρμένοι. Μην κάνετε ότι δεν τους βλέπετε. Είναι πολλοί άλλωστε.
Όσο για την υπευθυνότητα των πολιτών σχετικά με το ποιους ψήφιζαν είναι πάλι η μισή αλήθεια. Εάν θυμάμαι καλά κε Πάγκαλε οι Έλληνες το 81 αλλά και το 85 σας ψήφισαν για αλλαγή, δικαιοσύνη, δημοκρατία κλπ. και όχι γιατί θέλανε να κάνουν τις λαμογιές τους.
Το ουσιώδες ερώτημα δεν αφορά εάν τα φάγαμε μαζί αλλά για μια ακόμα μια φορά αφορά κυρίως την πολιτική ηγεσία: οι περισσότεροι πολίτες θέλουν εσείς θέλετε να υπάρξει τέλος στη διαφθορά ;

Διαδωσέ το...
Posted in Γενική άποψη - γνώμη
One comment on “Κι όμως δεν τα φάγαμε μαζί
  1. Ο/Η thskal λέει:

    Διαβάζοντας τέτοιες ιστορίες, που σίγουρα υπάρχουν, αναπτερώνετε το ηθικό μου, ελπίζω ξανά. Σας παρακαλώ, επιτέλους να βγουν μπροστά αυτοί οι άνθρωποι. Συμφωνώ με τον κο πάγκαλο, αλλά δεν πιστεύω (φαντάζομαι ούτε εκείνος) ότι όλοι είμαστε διεφθαρμένοι, εγώ σίγουρα δεν είμαι. Όμως όσοι από μας δεν είναι (εγώ δεν βλέπω πολλούς) αφήσαμε τη διαφθορά να κυριαρχήσει και αυτή είναι η μεγαλύτερή μας ευθύνη. Είναι καιρός να βγούμε μπροστά, είναι καιρός να αρχίσει η διαφθορά να κρύβετε, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια