Σουβλάκια χωρίς απόδειξη

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: George Geroulias

Επί μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιρνα σουβλάκια από μαγαζί το οποίο το είχε και το έχει Αλβανός. Δεν μου έφερνε ποτέ απόδειξη και όταν κάποια στιγμή του ζήτησα μου είπε ότι θα έφερνε. Αυτό φυσικά δεν έγινε και έτσι σταμάτησα πολύ απλά να παραγγέλνω από το συγκεκριμένο κατάστημα και αγοράζω από άλλο μαγαζί που κόβει αποδείξεις κανονικότατα.

Επίσης επειδή διάβασα διάφορα σχόλια για ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς που δεν κόβουν αποδείξεις, θα ήθελα να επισημάνω ότι για όποιον θέλει να αγοράσει μια τέτοια υπηρεσία μπορεί πλέον να το κάνει με το εργόσημο. Μπορεί να συμφωνήσει το κόστος εργασίας με τον τεχνίτη του να πάει στην τράπεζα και να πάρει ένα εργόσημο αντίστοιχης αξίας και με αυτό να πληρώσει τον τεχνίτη του. Έτσι και οι δύο είναι νόμιμοι και αποφεύγεται η φοροδιαφυγή, αρκεί να κάνουμε εξήγηση από την αρχή. Αν δεν το δεχτεί, κανένα πρόβλημα, παίρνουμε άλλον τεχνίτη. Έτσι απλά.

Διαδωσέ το...
Tagged with: , ,
Posted in Εφορία - Φοροδιαφυγή
16 comments on “Σουβλάκια χωρίς απόδειξη
 1. Ο/Η Πανος λέει:

  Φίλε Ανδρέα,
  Σε πληροφορώ ότι στα 25 χρόνια που ταξίδευα με ΕΛΛΗΝΙΚΗ Σημαία σε πλοία που δεν πέρναγαν την Μεσόγειο δεν υπήρχαν μαυρα λεφτά.Και οι κρατήσεις μας ηταν νομιμοτατες.
  Ομοιως σε πληροφορώ οτι απο το 65 που άρχισα να ταξιδεύω εφερα σαν
  Α.Μηχανικός αρκετά μεγαλα ποσα σε συνάλλαγμα που τα είχε τότε ανάγκη η πατρίδα και το ευχαριστώ ειναι σήμερα να μου κοψουν την σύνταξη που εχω πληρωση με τον ιδρωτα μου.
  Τώρα αν ο μπατζανάκης σου ταξίδευε με ξενη σημαία, μπορεί να έπαιρνε μαύρα αλλα για να εξαγοραση την συντάξιμη υπηρεσία του για ρωτα ποσα πλήρωσε στο ΝΑΤ ????
  Για δε το λαθρεμποριο ελα και εσυ στην θαλασσα να οικονομισης………

  • Ο/Η andreas λέει:

   Κ.Πανο,δεν μίλησα εγώ πουθενά για μπατζανάκη αλλά για συγγενή και συγκεκριμένα τον παππού και τον θείο της πρώην μου!!! Είχα δει πράγματα που είχαν φέρει(κατά δήλωση τους λαθραία)τα οποία μετά τα πουλάγανε σε διάφορους γνωστούς τους στην περιοχή του Κερατσινίου και του Πειραιά!!Κατά δήλωση ακόμα ακόμα της πρώην μου,το ένα διαμέρισμα από την εν τύποις πολυκατοικία που μένανε φτιάχτηκε από αυτή τη δουλεία!!!Και το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι δεν ήταν οι μόνοι αλλά μου είχαν γνωρίσει και άλλους ΜΟΥΤΣΟΥΣ που κάνανε αυτή τη δουλεία!!!Όσο αναφορά το συνάλλαγμα που μου λέτε ότι φέρατε το 90%δεν το κρατήσατε στην Ελλάδα αλλά το στείλατε στο εξωτερικό,είτε με την μορφή σπουδών των παιδιών σας(στην Ελλάδα ήταν άχρηστοι και έπρεπε να πάνε έξω) είτε με την μορφή επενδύσεων που έκανε το σινάφι σας κυρίως στην Αγγλία!!!Μην μου μιλάτε με καραμέλες κ. Πανό γιατί το σινάφι των ναυτικών έχοντας ζήσει πράγματα και καταστάσεις στο εξωτερικό δεν βοήθεισε πότε την χώρα του να μάθει να ζει οργανωμένα!!!!Και στην τελική είσασταν είστε και θα είστε, ανεξάρτητα από τον βαθμό ή την ηλικία,οι πιο ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΊ τύποι γιατί κάνετε τους ξερόλες ενώ δεν ξέρετε ΤΙΠΟΤΑ!!!Επιπλέον το 30%που μείωσαν στην σύνταξη σας δεν προέρχεται από τίποτα άλλο παρά από την αποδοχή στις αρχές του 90΄ της ασφάλισης των παλιννοστούντος από το ΝΑΤ,και όχι λόγο της κρίσης που βιώνουμε!!!Εσείς προτείνατε αυτό το γεγονός(οι συνδικαλιστικοί σας φορείς έστω)πιστεύοντας ότι τα πράγματα μια ζωή θα παραμένουν τα ίδια και θα είχατε και κέρδος από αυτήν την υπόθεση

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

 • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
 • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια