Εξιχνίαση υποθέσεων λαθρεμπορίας τσιγάρων

  

Δύο υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων εξιχνίασε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής.

Στην πρώτη περίπτωση, τέσσερις άνδρες κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει εταιρεία και είχαν λάβει έγκριση για τη σύσταση φορολογικής αποθήκης στην περιοχή των Μεγάρων, όπου είχαν εισαγάγει 193 εκατ. λαθραία τσιγάρα, οι δασμοί και φόροι των οποίων ανέρχονται στο ποσό των 31 εκατ. ευρώ.

Για να καλύψουν τις παράνομες πράξεις τους, οι υπεύθυνοι της εταιρείας εμφάνισαν εικονικές εξαγωγές των καπνικών με πλοίο από το λιμάνι της Ελευσίνας.

Ωστόσο από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο πλοίο ουδέποτε φόρτωσε τα εμπορευματοκιβώτια με τα τσιγάρα, ενώ το φορτίο του πλοίου ήταν ανεμογεννήτριες και ο πραγματικός προορισμός ήταν η Τουρκία και όχι η Συρία, όπως ανέφεραν στις εικονικές εξαγωγές.

Στη δεύτερη υπόθεση, στην οποία κατηγορούνται δύο Κύπριοι, κατασχέθηκαν 223,9 εκατ. λαθραία τσιγάρα τα οποία προορίζονταν για φορολογική αποθήκη στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2221292

Διαδωσέ το...
Tagged with:
Posted in Από τον τύπο, Εφορία - Φοροδιαφυγή

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια