Επιδοτήσεις από ΕΕ – ποιος ευθύνεται

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: anastasv

Μαζί τα φάγαμε.
Ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο Υπουργός του ΠΑΣΟΚ να λέει αυτή τη φράση και να προκαλεί τον κόσμο να συμφωνήσει μαζί του.
Και το αστείο δεν βρίσκεται στο ότι τίθεται ερώτημα «ποιος τα έφαγε», αλλά στο ότι τίθεται με τρόπο λες και μιλάμε για μια άλλη χώρα.
Δυστυχώς κύριε Πάγκαλε θα έπρεπε αντί να βγάλετε βιβλίο με αυτό το ερώτημα να βγάλετε βιβλίο με ονόματα και πραγματικές ιστορίες. Είμαι σίγουρος ότι θα γέμιζαν τόμοι….
Δεν ξέρετε ονόματα και ιστορίες..? Ρωτήστε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ έκανε γραμματέας, υπουργός, υφυπουργός, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος από το 1989 και εντεύθεν και θα σας πει. Γιατί από το 1989..? Μα από τότε αρχίζει η ιστορία των πακέτων στήριξης στην Ελλάδα. Θα μου πείτε και πριν υπήρξαν επιχορηγήσεις μέσω του αναπτυξιακού νόμου. Όμως τα λεφτά ήταν λίγα ποιος να πρωτοπάρει.
Τέσσερα πακέτα στήριξης στην Ελλάδα, περίπου 100 δις. Θα μπορούσα με στοιχεία να σας αποδείξω ότι τα 80 δις είναι μίζες…!
Από πού να ξεκινήσει κανείς… από το Υπουργείο Ανάπτυξης που οι μίζες δινόντουσαν στο ασανσέρ εν γνώσει όλου του επιτελείου με υπάλληλο να φωνάζει σας έχω όλους στο χέρι..?
Από το Υπουργείο Γεωργίας που έπρεπε να πληρώσεις ακόμα και τον θυρωρό για να ανεβάσει τους φακέλους..?.
Από το Υπουργείο Οικονομικών όπου μια απίστευτη υπουργός ανακάλυψε το 2012 ότι υπήρχε ρεμούλα στο υπουργείο της..? Αλήθεια όταν ήταν υπουργός ανάπτυξης δεν είχε ακούσει τίποτα..?
Από τις περιφέρειες οι όποιες αποτελούσαν κέντρο διαχείρισης μιζών..?
Από τους Δήμους που τα μοιραζόντουσαν και τα μοιράζονται Δήμαρχοι Αντιδήμαρχοι και Παρατρεχάμενοι..?
Θα μπορούσα μόνος μου να γράψω τους τόμους που λέγαμε…όμως έχω ένα ερώτημα.
Γιατί δεν υπήρξε ποτέ έλεγχος..? Κάποτε ένα Διευθυντής του ΕΟΜΜΕΧ (δεν ζει πια) έχοντας στα χέρια του σωρεία καταγγελιών είπε το αμίμητο ..άστα για τον επόμενο..!
Θέλω να καταλήξω πιστεύοντας ότι η οικονομία μας τα τελευταία 30 χρόνια κινήθηκε αποκλειστικά από μίζες. Το καλό με τους υπαλλήλους είναι ότι όλες αυτές τις μίζες τις κυκλοφορούσαν στην αγορά (σπίτια, αυτοκίνητα, διακοπές). Μόνο οι μεγαλοκαρχαρίες δεν μπορούσαν και τα έβγαλαν έξω.
Τελειώνοντας να θυμίσω ότι οι πλέον βρώμικοι φορείς είναι η εφορία και η πολεοδομία που δεν έχουν να κάνουν με επιδοτήσεις.

 

Διαδωσέ το...
Posted in Επιδοτήσεις - Επιχορηγήσεις

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια