Όσο μπορούσε ο καθένας έτρωγε

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Ανώνυμος

Ο ψιλικατζής μου χρόνια τώρα φοροδιέφευγε συστηματικά. Κάποια στιγμή λοιπόν σε μια συζήτηση που είχαμε μου λέει “ εγώ έφαγα αλλά σε καμία περίπτωση δεν έφαγα τα εκατομμύρια που φάγανε οι πολιτικοί’, και αναρωτιέμαι εγώ ο απλός πολίτης. Σημασία έχει πόσα έφαγε ή αν έφαγε. Γιατί από την πείρα μου ξέρω πολύ καλά ότι αν τον ίδιο άνθρωπο τον έβαζες σε πολιτική θέση και είχε να κάνει με διαφορετικά ποσά πάλι θα έτρωγε, απλά τότε θα έτρωγε περισσότερα.

Λοιπόν το θέμα του φαγώματος δεν μπορεί κάποιος να το βλέπει μόνο αναλογικά. Όσο μπορούσε ο καθένας έτρωγε. 1000 ευρώ μπορούσε, 1000 έτρωγε, 10.000 μπορούσε , 10.000 έτρωγε , 10.000.000 μπορούσε 10.000.000 έτρωγε. Είναι πάνω από όλα θέμα ηθικής και σε αυτό έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης. Και εμείς που δεν φάγαμε έχουμε το μερίδιο ευθύνης της σιωπής… Βλέπαμε και δεν μιλάγαμε, τα λέγαμε μεταξύ μας στις παρέες και στα πηγαδάκια. Πόσοι πραγματικά από εμάς όσα χρόνια ζούσαμε εδώ καταγγείλαμε ποτέ κάτι στην δικαιοσύνη ή όπου αλλού μπορούσαμε πχ ΣΔΟΕ κλπ. Αλλά περιμέναμε όλοι απο αυτό το έρμο το κράτος να τα κάνει όλα μόνο του. Μα το κράτος είμαστε και εμείς.. αλλά αυτό ποτέ δεν το καταλάβαμε, το θεωρούσαμε πάντα κάτι ξένο.

Νομίζω ότι έχει δικάιωμα να μιλάει και να κρίνει μόνο όποιος πραγματικά προσπάθησε να κάνει κάτι και δεν τα κατάφερε, όποιος ξεκίνησε μια διαδικάσια και βγήκαν άκαρπες οι προσπάθειες τους. Οι υπόλοιποι μπορούμε να συζητάμε όπως και κάνουμε μεταξύ μας έτσι για να περνάει η ώρα. Αλλά προσπάθεια δεν κάναμε… Από τον καναπέ μας πολλά μπορούμε να λέμε. Στις πράξεις όμως φαίνονται οι σωστοί “πολίτες” και όχι πελάτες.

Διαδωσέ το...
Posted in Γενική άποψη - γνώμη
4 comments on “Όσο μπορούσε ο καθένας έτρωγε
 1. Ο/Η ein Steppenwolf λέει:

  αν τον ίδιο άνθρωπο τον έβαζες σε πολιτική θέση και είχε να κάνει με διαφορετικά ποσά πάλι θα έτρωγε, απλά τότε θα έτρωγε περισσότερα.

  Όσο μπορούσε ο καθένας έτρωγε. 1000 ευρώ μπορούσε, 1000 έτρωγε, 10.000 μπορούσε , 10.000 έτρωγε , 10.000.000 μπορούσε 10.000.000 έτρωγε.

  Ακριβώς!

 2. Ο/Η Κώστας λέει:

  Συμφωνώ.

 3. Ο/Η Πάνος12 λέει:

  Γεια στα λόγια σου ανώνυμε!!!

 4. Ο/Η Ελένη λέει:

  Σας ευχαριστώ και τους 3 (ein Steppenwolf,Κώστας, Πάνος12).Πολύ φοβάμαι όμως ότι απο το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν γαι πολλούς συμπολίτες μου…ειδες τι κανει ο άνθρωπος για να δικαιολογήσει τον εαυτό του…πατάει ενα απλο κουμπάκι στο κεφάλι του και τον απενοχοποιεί απο τα πάντα…ακριβώς όπως έκανε και στο συγκεκριμένο site με τα ποσοστά να είναι σαφέστατε υπερ του “μαζί δεν τα φάγαμε’…αλλά είπαμε η ευθυξια, το ρίξιμο των ευθυνών και το κράξιμο προς τους τρίτους και ουχι προς τον εαυτό μας ήτανε παντα από τα αγαπημένα μας εθνικά σπορ…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

 • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
 • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια