ΔΙΠΕΑΚ και τα αυτοκίνητα των αποδήμων

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Δημοσθένης Μπόγδης

Το ακρόνυμο ΔΙΠΕΑΚ είναι μιας υπηρεσίας του Τελωνείου που ασχολείται με τα αυτοκίνητα των όσων Ελλήνων του εξωτερικού έρχονται στην Ελλάδα με αυτά απο τις διάφορες χώρες διαμονης τους.
Όταν την πρωτόγνωρησα  στις αρχες της δεκαετιας του ´90, ήταν στην Αμβροσιου Φρατζη στο Νέο Κόσμο και μετα μεταφέρθηκε στην Ακτή Κονδυλη του Περαιά όπου υποθέτω είναι ακόμη .

Γνώρισα  ανδρες και γυναικες της υπηρεσίας και τους συχαθηκα γιατί σαν Έλληνας του εξωτερικού κάθε χρόνο όταν γυριζα για τις διακοπές μου έπρεπε να ξεσφραγίσουν την μηχανή, την οποια ξανασφραγιζαν οταν
εβγαινα  εκτος Ελλαδας για 185 ημέρες το λιγότερο. Φυσικά  αφου πληρωνα τα τέλη κυκλοφορίας  ολου του χρονου και οτιδήποτε επιπρόσθετα σοφίζονταν  ο κάθε υπάλληλος την καθε φορα,που ήταν διαφορετική απο την προηγουμενη … αγοράζοντας σχεδόν  κάθε δυο χρόνια καινούργια πινακίδα.
Δεν με ξένισαν  ποτέ τα μέτρα και  τα τέλη ,όσο η τρωκτική συμπεριφορά όλων των Υπαλλήλων μηδέ εξαιρουμένων και όσων προισταμένων η,
διευθυντων στους οποιους κατηγγελνα ανελειπως  την μαφιόζικη συμπεριφορά τους.

Τίποτε  ποτέ δεν αλλαζε παρά τις καταγγελίες μου.
Ο συνεργάτης της κομπινας , άκουγε στο όνομα «εκτελούνται αιτήσεις » και προσφέρονταν να διεκπαιρεωσει την όλη διαδικασια δινοντας σου την ανανέωση στο σπίτι σου έναντι μιας αμοιβής βέβαια,που ο ίδιος ομολογούσε  ηταν και για τα παιδια του γραφείου. Αρκει να του άφηνες το διαβατηριο, τον μπαζαχτα και την διεύθυνση του σπιτιού σου να σου φέρει την άδει,α η τις πινακίδες στο σπίτι σαου .

Δεν παίρνω όρκο ότι ο/η εκάστοτε διευθύντρια(ντης) δεν ήταν στο κόλπο γιατιπαρολες τις καταγγελίες μου στην διεύθυνση τιποτε δεναλλαξε στο 8χρονια που είχα την ατυχία να ειμαι επισκέπτης τους.
Όσοι δεν ενέδωσαν,σαν εμένα  στο κατεστημένο, έβρισκαν βουνό τις δυσκολίες, γιατι τους χαλαγα την πιατσα. Μέχρι που με έστειλαν  μιά φορά με το αυτοκίνητο στην Κύπρο να πάρω αριθμούς CHOL για να συνεχίσω να ορίζω το αυτοκινητό μου .

Την ίδια ημέρα που μου ειπαν αυτο, ελαβα και ένα ανωνυμο τηλεφώνημα απο κάποιον που  προσεφέρονταν έναντι των μισών εξόδων και των εισητηρίων μας μαζί του αυτοκινητου για το ταξίδι στην Κύπρο.
Προτίμησα να γνωρίσω το Χρυσοπαρασινο φύλλο!?

Διαδωσέ το...
Posted in Κλήσεις - Δίπλωμα οδήγησης - Πινακίδες

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια