Μαζί τα φάγαμε;

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: seed

Κύριε Πάγκαλε,
η θρασύτητα πρέπει να έχει και κάποια όρια, αλλά όπως δείχνει και η συμπεριφορά του Κυρίου Τζοχατζόπουλου, που δηλώνει από την μία πολιτικά διωκόμενος, και από την άλλη μικρό ψάρι που χρησιμοποιείται για να γλυτώσουν τα μεγάλα, είναι σαν την βλακεία.
Όταν ένας πρώην υπουργός και παρολίγον πρωθυπουργός χώρας. έχει το θάρρος να επικαλείται την αιώνια δικαιολογία των εγκληματιών «γιατί δεν πιάνουν τους μεγάλους εγκληματίες» καταλαβαίνουμε οτι η λογική χάνει στην Ελλάδα από την απλή συνθηματολογία.
Έτσι ερχόμαστε στο δικό σας στο δικό σας σύνθημα ΄»Μαζί τα φάγαμε».
Το ΠΑΣΟΚ από το 1981 που πήρε την εξουσία με το σύνθημα για Αλλαγή, τα άλλαξε ολα προς το χειρότερο, δημιούργησε βαθιές δομές και συνδικαλισμό στην χώρα ώστε και στα σύντομα διαστήματα που έμείνε μακριά από την εξουσία να μπορεί να παγώνει τα πάντα στην χώρα με όργανα αυτές τις δομές που στηρίζονταν σε εξαγορασμένους πολίτες τα συμφέροντα των οποίων φρόντισε το ΠΑΣΟΚ να τα ταυτίσει με τα συμφέροντα του κόμματος.

Έτσι φτάσαμε ως εδώ. Παγώνατε οποιαδήποτε προσπάθεια θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για την εκδήλωση της κρίσης, και προχωρούσατε ακάθεκτοι διαφθείροντας τον κόσμο, προσλαμβάνοτας ακόμη και μέσα στο 2010 στο δημόσιο, μέσα σε όλη την κρίση.

Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε οτι η χώρα είναι λιγότερο σημαντική από το κομματικό συμφέρον του, έτσι αντι να μειώσει τον δημόσιο τομέα όπως θα έπρεπε, πήρε δικά του μέτρα, χαράτσια μέιωση μισθών κλπ, οδηγώντας μία ολόκληρη χώρα να δουλεύει για να συντηρεί τους διορισμένους ψηφοφόρους του.

Έτσι το σύνθημα σας, Μαζί τα φάγαμε, έχει αντίκρυσμα στα κομματικά σας όργανα και στα μέλη εκείνων των δομών που εσείς δημιουργήσατε για να μένετε ή να επανέρχεστε στην εξουσία, και οι οποίοι όχι μόνο κατέστρεψαν την χώρα αλλά είναι τόσο βαθιές στο κράτος που πραγματικά είναι αδύνατον να αλλάξει κάτι χωρίς να οδηγηθέι η χώρα σε πολύχρονες κοινωνικές αναταραχές και πάγωμα κάθε λειτουργίας του κράτους.

Ξεχνάτε όμως ότι υπάρχει ένα 60% του πληθυσμού που ποτέ δεν σας ψήφισε, και άρα δεν μοιράζεται καμία ευθύνη,

Ας δούμε όμως και τις ευθύνες του υπόλοιπου 40%, εστιάζοντας στον τρόπο και τον λόγο που ένας λαός βγάζει, ψηφίζει μία κυβέρνηση.

Το 1981 ήρθατε στην εξουσία με το σύνθημα Αλλαγή. Ο κόσμος τότε δεν είχε διεφθαρεί από εσάς, και μπορούμε να δεχτούμε οτι σας ψήφισε με την πίστη οτι θα βελτιώνατε την χώρα,, και κατά συνέπεια την προσωπική οικονομική και κοινωνική του ζωή.

Το 1981 ήρθατε στην εξουσία με το σύνθημα Αλλαγή. Ο κόσμος τότε δεν είχε διεφθαρεί από εσάς, και μπορούμε να δεχτούμε οτι σας ψήφισε με την πίστη οτι θα βελτιώνατε την χώρα,, και κατά συνέπεια την προσωπική οικονομική και κοινωνική του ζωή.

Ακολούθησε η κατασπατάληση των ευρωπαικών κονδυλίων που αντι να πάνε στην ανάτπυξη, τα δώσατε σε διάφορων μορφών επιδοτήσεις για εξαγορά ψήφων, για την γιγάντωση του συνδικαλισμού, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και γενικά κάνατε ο,τι ήταν δυνατόν για το κομματικό σας συμφέρον, λες και τα χρήματα έπεφταν από τον ουρανό και δεν υπήρχε όριο.
Το όριο αυτό το βλέπουμε σήμερα.

Εκείνο που δεν καταλαβαίνετε, όπως γίνεται προφανές από το σύνθημα σας Μαζί τα φάγαμε, είναι το εξής:
Ο λαο΄ς ψηφίζει κυβέρνηση επειδή εμπιστεύεται το πρόγραμμα της, και οτι αυτά που θα κάνει είναι καλά για την χώρα. Εκτός αν νομίζατε οτι θα σας ψήφιζαν για να φάνε μερικά λεφτά τότε, αν ήξεραν οτι σήμερα στα 50 και στα 60 τους θα κινδυνεύουν να χρειαστούν να ψάχνουν για φαί στα σκουπίδια.
Κάνετε λάθος αν φαντάζεστε τον κόσμο συνένοχο σας, καθώς ο λαός είναι ο στόχος τψν μέτρων που πήρατε και όχι ο συνεργός σας.
Όταν δεχόταν τα καλά μέτρα, δεν γνώριζε οτι τα λεφτά τα κλέβατε από πόρους που προορίζονταν για ανάπτυξη, αλλά πίστεψε οτι η εν λόγω ευημερία ερχόταν από κάποια καταπληκτική πολιτική που εφαρμόζετε και αποδίδει.
Όταν δεχόταν τα κακά μέτρα, η περίφημη 6 μηνη περίοδος λιτότητας που δήλωσε ο . Α. Παπανδρέου το 85 αν θυμάμαι καλά, ήταν γιατί πάλι σας εμπιστεύτηκε.

Η διαφθορά που οδηγήσατε τον ελληνικό λαό από το 81, είναι κυβερνητική ευθύνη, όχι συλλογική, αλλιώς θα μπορούσαμε να πούμε οτι η δικτατορία έχει τις ίδιες ευθύνες με τον λαό, αφού δεν την έριξε.

Γι αυτό άλλωστε ψηφίζουμε κυβερνήσεις, αλλιώς τι σας χρειαζόμασταν; Για να μας λέτε ανέκδοτα στα παράθυρα;

Το σύνθημα Μαζί τα φάγαμε, δεν είναι τίποτα άλλο από την υπερασπιστική λογική ενός απατεώνα «Φταίει το θύμα, γιατί πίστεψε οτι με μόνο 1000 ευρο θα αγόραζε χωράφι» .

Χαζό το κομμάτι το κομμάτι του λαού που σας ψήφισε, αλλά εσείς κάτι χειρότερο: απατεώνας.

Διαδωσέ το...
Posted in Γενική άποψη - γνώμη

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια