Καθηγητής Φάντασμα

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την:

Πέρα από το τρισάθλιο φαινόμενο των ιπτάμενων Καθηγητών Πανεπιστημίου, ο οποίος μάλιστα είναι και απολύτως νόμιμος (!!), υπάρχει και το σπανιότερο φαινόμενο του «Καθηγητή Φάντασμα». Η περίπτωση του Ν.Μ. είναι χαρακτηριστική. Καθηγητής σε περιφερειακό ΑΕΙ, και παράλληλα διευθυντής σε γνωστό περιοδικό, και αν δεν απατώμαι πλέον συνταξιούχος. Ωστόσο, πιο συχνά τον βλέπαμε στις οθόνες της TV από γνωστό ΜΕΓΑλο κανάλι στο Χ εκδοτικό του επίτευγμα, παρά στην θέση εργασίας του, καθώς διάφοροι υποτακτικοί κάνανε τα μαθήματα του (υποθέτω, και πάλι απολύτως «νόμιμα»).

Εμφανιζόταν μόνο κάτι Τετάρτες όποτε και γίνονται οι διάφορες Συνελεύσεις των Ακαδημαϊκών. Σε μία ολόκληρη δεκαετία, είναι ζήτημα αν πάτησε 50 ολόκληρες μέρες στον χώρο εργασίας του. Πριν από 4-5 χρόνια είχα ακούσει τον τότε Πρόεδρο του συγκεκριμένου Τμήματος να μου λέει πως «όταν δημιουργήθηκε το Τμήμα ο Ν.Μ. είχε ρίξει απίστευτο τρέξιμο, προσέφερε πολλά, γι’ αυτό και εμείς τώρα τον αφήνουμε να κάνει τα δικά του». Με τα χρήματα του Έλληνα πολίτη βεβαίως. Φανταστείτε λοιπόν ένα Τμήμα, ή ακόμα χειρότερα ένα Πανεπιστήμιο, να γνωρίζει την συγκεκριμένη περίπτωση, και όμως όλοι να σιωπούν, και όλα να κυλούν «φυσιολογικά» για πάνω από 10 χρόνια.

Διαδωσέ το...
Posted in Εκπαίδευση - Παιδεία
One comment on “Καθηγητής Φάντασμα
  1. Ο/Η Μιχαήλ Δ. λέει:

    Υπουργείο Πολιτισμού

    Α. Πλήθος εργαζομένων πληρώνει «θυρωρό» 50 ευρώ έκαστος μηνιαίως για να χτυπάει τις κάρτες προσέλευσής των στις υπηρεσίες τους, καθώς εκείνοι εμφανίζονται σπανίως στην υπηρεσία τους. Πολλοί αυτοί εργάζονται παράλληλα (ως ανασφάλιστοι και αποκρύπτοντες έσοδα από υπηρεσίες) σε «αντίπαλες» προς το υπουργείο ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

    Β. Το εξαιρετικό κτίριο του ΣΕΑ στην Ερμού στον Κεραμεικό, έχει παραχωρηθεί (με άγνωνστων όρων παραχωρητήριο) από το Ελληνικό Δημόσιο (ενώ θα μπορούσε να είχε αξιοποιηθεί από Ιδιώτες και να εισπράττει το Ελληνικό Δημόσιο παράλληλα με τη δημιουργία θέσεων εργασίας) στο Σύλλογο Δημοσίων Υπαλλήλων Αρχαιολόγων και τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιείται από τα μέλη του (συνδικαλιστές που χρησιμοποιούν την υπηρεσία ως εφαλτήριο για την κάθοδό τους μέσω τηλεοπτικών παραθύρων στην ενεργό πολιτική ως επάγγελμα) για «εκδηλώσεις» χωρίς απαιτούμενες άδειες λειτουργίας (ως εστιατόριο ή μπαρ ή σχολή latin) και χωρίς να εκδίδονται νόμιμα παραστατικά για παρεχόμενες υπηρεσίες. Έτσι και χάνει έσοδα το Ελληνικό Δημόσιο και τα «έσοδα» από τις «παρεχόμενες» υπηρεσίες δεν τεκμηριώνονται από «καταναλώσεις».

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια