Περιφερειάρχης ζήτησε μίζα για επιδότηση

  

Το περιστατικό είναι ακριβέστατο.Μου το διηγήθηκε αδελφικός φίλος του οποίου ο αδελφός ήρθε από την Νότιο Αφρική , μετά από πολλά χρόνια δουλειάς, για να κάνει εργοστάσιο στην Καβάλα. Έκανε τις απαραίτητες μελέτες, τις υπέβαλε αρμοδίως, αλλά πληροφορήθηκε ότι η υπόθεση »κολλούσε» στον τότε Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδ. και Θράκης , Χ. Τ. . Τον επισκέφθηκε, μαζί με τοπικό στέλεχος του κόμματος , ο Περιφερειάρχης έβγαλε έξω από το γραφείο του το στέλεχος, και του είπε: Πρόσεξε, η δουλειά αυτή προβλέπει επιδότηση 200 εκατομμύρια δραχμές. Θα στα εγκρίνω αν μου δόσεις τα 80 εκατομμύρια σε μένα.

Ο άνθρωπος εξεπλάγη διότι δεν ήταν συνηθισμένος σε τέτοιες πρακτικές, και είπε στον Περιφερειάρχη: Ακούστε, εγώ θέλω να κάνω μιά βιώσιμη επένδυση αν σας δόσω τα 80 εκ, δεν θα μπορέσω να προχωρήσω. Η απάντηση ήταν : Ε, τότε και εγώ δεν υπογράφω. Ο υποψήφιος επενδυτής έφυγε τρέχοντας. Για τον υπ” όψη Περιφερειάρχη είχε εξαγγείλει ΤΟ ΒΗΜΑ της εποχής αποκαλύψεις, οι οποίες ουδέποτε έγιναν , ίσως με το γνωστό τρόπο που κλείνουν τα στόματα των δημοσιογράφων. Η Θράκη είναι γεμάτη από κουφάρια ημιτελών εργοστασίων τα οποία ουδέποτε λειτούργησαν, απλώς τα σαϊνια , κυρίως εξ Αθηνών παίρνανε τις επιδοτήσεις αφού πληρώνανε την μίζα, και τα παρατούσανε. Έλεγχος δεν γινότανε ποτέ. Και ο υπ” “οψη Περιφερειάρχης συνέχισε την πολιτική του καρριέρα ως βουλευτής και πρόσφατα ως ΓΓ .

Κανείς δεν ήξερε για τον φόνο; Σώωωωωπα.

Διαδωσέ το...
Tagged with: , ,
Posted in Δημόσια Διοίκηση - Τοπική Αυτοδιοίκηση, Επενδύσεις - Επιχειρήσεις
2 comments on “Περιφερειάρχης ζήτησε μίζα για επιδότηση
  1. Ο/Η eta λέει:

    Γιατί δεν γράφεις το όνομα; Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνεις (και με μία ελάχιστη έρευνα στο Internet), είναι ο Χάρης Τσιόκας, δεξί χάρι και στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου για πολλά χρόνια, που αν και θεολόγος θήτευσε σε δεκάδες κυβερνητικές θέσεις και που έχει κατηγορηθεί για μίζες (με το παρατσούκλι «κύριος 15%», αν και στο παράδειγμά που παραθέτεις η μίζα είναι το 40% της επιδότησης) και που τον είχε ξεμπροστιάσει ο Τριανταφυλλόπουλος μέχρι που έκλεισε κι αυτός το στόμα του ξαφνικά, όπως τώρα το Βήμα.
    Τώρα ο οικονομικός εισαγγελέας έχει κάτι να πιαστεί, δεν είναι πιο ολοκληρωμένο έτσι;

  2. Ο/Η Λόλα, να ένα μήλο λέει:

    επιτέλους, ονόματα να δούμε τι θα κάνει η δικαιοσύνη!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια