Παιδεία και αντιμμεταρρύθμιση

  

Πολύ τολμηρή η εν λόγω κίνηση τολμώ να πω. Προσωπικά πάντως, θεωρώ πως ενέχει μια δόση αλήθειας. Ζούμε σε ένα κράτος όντας τόσα χρόνια στο ίδιο έργο θεατές. Φυσικά δεν κατατασσόμαστε όλοι στην ίδια κατηγορία, καθώς υπάρχει διαφορά στην κατανομή του πλούτου. Το θέμα επομένως είναι ότι όσοι έφαγαν (γιατί σε καμία περίπτωση δεν έφαγαν όλοι) διαφέρουν μεταξύ τους στην ποσότητα του «φαγητού» όχι λόγω ηθικής αυτοσυγκράτησης, αλλά λόγω διαφορετικών ευκαιριών. Άλλη άνεση και ευκολία διαθέτει ο απλός πολίτης, άλλη ο μεγαλοεπιχειρηματίας κ.ο.κ. Παρόλαυτά, αν και το ρητό σας κύριε Πάγκαλε έχει ψέγματα αλήθειας, καθίσταται μικροπρεπές να αναφερθεί, μιας και από το ΔΙΚΟ σας χέρι περνούσε και περνά να μην φάει κανείς. Ούτε ο μικρός, ούτε ο μεσαίος, ούτε ο μεγάλος.

Η δική σας ανοχή και ασυδοσία και πιθανώς και η δική μας «βόλεψη» δημιούργησαν αυτό το μεγάλο φαγοπότι. Εντούτοις στο συγκεκριμένο forum ήθελα να γράψω για έναν άλλο λόγο. Μιλάμε όλοι για παιδεία, για μεταρρυθμίσεις που ποτέ δεν έγιναν, για άνισες αποστάσεις από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι πλήττουμε όποιον προσπαθεί και επιχειρεί. Ο λόγος, για την τέως Υπουργό Παιδείας, που παρά τα παραδεκτά σφάλματά τις, προσπάθησε να εισάγει πλήθος μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών στον τομέα της εκπαίδευσης, με μοναδικό αποτέλεσμα να λοιδορηθεί προσωπικώς. Οι φατρίες και οι συντεχνίες δεν επέτρεψαν λοιπόν τις αλλαγές στην Παιδεία να προχωρήσουν και το αδηφάγο πελατειακό κράτος που αναθρέψαμε όλα αυτά τα χρόνια. Αφού λοιπόν δεν είμαστε ούτε πρόθυμοι, αλλά ούτε και ικανοί να προοδεύσουμε και να γίνουμε ένα με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη (ως προς την Παιδεία) τουλάχιστον θα ήταν συνετό να μην παραπονιόμαστε.

Ας ετοιμαστούμε λοιπόν και ας αποδεχτούμε το γεγονός ότι θα ζούμε μια ζωή στη σπηλιά της μη προόδου, τη στιγμή που οι διάφορες φατρίες θα γιγαντώνονται!

Διαδωσέ το...
Posted in Εκπαίδευση - Παιδεία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια