Η τυφλή κυρία Όλγα οδηγεί

  

Ήταν κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’80, δε θυμάμαι ακριβώς έτος, πάντως ήμουν γύρω στα 15 όταν περπατούσα με τη θεία μου στο δρόμο στη γειτονιά μας και πέρασε ένα αυτοκίνητο δίπλα μας με μία μεσήλικη γυναίκα οδηγό. Εκείνη την εποχή μία γυναίκα οδηγός γύρω στα 50 δεν ήταν τόσο συχνό φαινόμενο. Ακόμα πιο πρωτόγνωρο για μένα ήταν ότι η κυρία άυτή ήταν επισήμως τυφλή. Μου λέει η θεία μου που τη γνώριζε ως γειτόνισσα και περίπου συνομίληκη: «Τη βλέπεις; Η κυρία Όλγα είναι και οδηγεί και πήρε πρόσφατα αναπηρική σύνταξη ως τυφλή!» και γελάει απαξιωτικά. » Γιατί δεν κάνεις και συ βρε θεία την τυφλή ή την κουφή για να πάρεις και συ σύνταξη», της ρωτώ,» αφού γίνεται!» Εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα» μου απαντά. «Και γιατί δεν την καρφώνεις;» συνεχίζω εγώ. «Και τι με νοιάζει; Να με πουν και καρφίτσα;» μου απαντά η θεία μου.

Την εποχή εκείνη ήταν νωπές οι μνήμες των ανθρώπων για τους καταδότες (τις καρφίτσες) του μετεμφυλιοπολεμικού κράτους που εξέθρεψαν την αντιπαλότητα και την καχυποψία στις σχέσεις πολίτη-κράτους. Η κυρία Όλγα (το όνομα είναι πραγματικό) δεν ξέρω αν ζει ακόμα και πόσα χρόνια έτρωγε την μαϊμού συνταξη εις βάρος όλων εμάς που νομίζαμε ότι δεν μας ένοιαζε.

Διαδωσέ το...
Posted in Αμοιβές - Συντάξεις - Επιδόματα - Υπερωρίες

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια