Ίσως και να τα φάγαμε μαζί

  

Κι όμως..είχε δίκιο ο κ. Πάγκαλος.Μαζί τα φάγαμε.Κάποιοι με ενέργειες και, πολύ περισσότεροι ίσως, με παραλείψεις.

Οι ενέργειες, λίγο πολύ, είναι γνωστές σε όλους. Ένας αστικός μύθος, σα να λέμε.Διορισμοί, βίσματα, ρουσφέτια, αποσπάσεις, δώρα, επιδόματα κτλ κτλ κτλ.
Οι παραλείψεις όμως;
Όταν στο κέντρο της Αθήνας κάποιος ζητιανεύει λεφτά στο δρόμο, η συντριπτική πλειοψηφία δεν του δίνει γιατί έχει την υποψία ότι θα πάρει ναρκωτικά με αυτά.
Όταν θεωρήσεις ότι ένας υπάλληλός σου, ή συνεργάτης σου, σου παίρνει λεφτά κρυφά από το ταμείο, τον απολύεις.
Με τους πολιτικούς, αντιθέτως, αν και είχαμε όλοι βάσιμες ενδείξεις ή και αποδείξεις πολλές φορές, ότι καταχράζονται δημόσιο χρήμα, τους ψηφίσαμε, τους εκλέξαμε και τους τοποθετήσαμε επανειλημμένως στην εξουσία. Μετά από τόσες φορές που το κάναμε, τους δώσαμε ουσιαστικά εν λευκώ εντολή να κάνουν ό,τι θελήσουν.
«Γνωρίζεις ότι κλέβω και συνεχίζεις να με έχεις για κυβερνήτη σου; Λογικό είναι να το ξανακάνω! Έτσι σου αρέσω μάλλον.Έτσι με γουστάρεις. Όπως εσύ παίρνεις ψεύτικα λεφτά από δάνειο για να πας διακοπές και στα μπουζούκια, έτσι κι εγώ παίρνω ψεύτικα -ξένα- λεφτά από ΕΟΚ, ΕΕ και πολίτες και το παίζω κάποιος.». Αυτή είναι η νοοτροπία. Σε συνδυασμό με την επικρατούσα άποψη του μικροφοροφυγά και μικροαπατεώνα «γιατί να πιάσουν εμένα; Ας πιάσουν αυτούς τους μεγαλοκαρχαρίες», προέκυπτε ανέκαθεν το βέβαιο μέλλον αυτής της χώρας.Τους θέλαμε έτσι όπως ήταν, γιατί μας φαίνονταν πιο οικείοι. Γιατί μας έδιναν ένα άλλοθι να κλέψουμε και να καταχραστούμε κι εμείς όλοι με την πρώτη ευκαιρία. Κάποιοι ίσως δεν την είχαν. Ελάχιστοι όμως μπορούσαν να «κλέψουν» με κάποιοο τρόπο και δεν το έκαναν. Και τώρα, οι διορισμένοι στο δημόσιο με ρουσφέτια, οι αποσπασμένοι στα μεγάλα αστικά κέντρα που ουδέποτε άσκησαν τα καθήκοντά τους εκεί που έπρεπε, κατεβαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας το δίκιο τους.Το δίκιο τους! Την εξασφάλιση της θέσης που έκλεψαν από κάποιον που την άξιζε περισσότερο.Αυτοί είμαστε.

Διαδωσέ το...
Tagged with:
Posted in Εκπαίδευση - Παιδεία
One comment on “Ίσως και να τα φάγαμε μαζί
  1. Ο/Η DimitriUK λέει:

    Τα ειπες πολυ σωστα φιλε μου και μετα μας φταινε οι Γερμανοι και θεωριες συνομοσιων κτλ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια