ΑΡΘΡΟ

  

Η σοκολατίτσα..
Θα ήθελα να είχα μια βρύση και με το που την ανοίγω να τρέχει άφθονο και ζεστό χρήμα!
Θα είναι η μοναδική βρύση που δεν θα χρειάζεται ούτε ηλιακός, ούτε ηλεκτρικός, ούτε μπόιλερ για την εκροή χρήματος, αλλά απλά ένα νομισματοκοπείο μινιατούρα..

Δεν θα ήθελα και πολλά…Ένα κατοστάρι την ημέρα..Μην ήμαστε και πλεονέκτες!

Θα μου πεις…Τι να σου κάνει ένα κατοστάρι μόνο?
Θα σου απαντήσω/..΄Γιατί όχι? Το έχω? Όχι..Επομένως μια χαρά θα ήταν !

Όμως που τέτοια χαρά! Όχι μόνο τέτοια βρύση δεν υπάρχει αλλά τα λεφτά φεύγουν σαν το νερό ακόμα και αν έχει μπει τάπα, σε διάφορα έξοδα και δραστηριότητες.

Λες και έχει μικροτσιπ σε ευθεία επικοινωνία με το κράτος και το φορολογούν αφθορί και παραχρήμα το οποιοδήποτε…χρήμα.

Έτσι όπως πάμε μας βλέπω να περνάει ο έφορας και να φορτώνει από κομμένο καλαμπόκι για τις κότες, μέχρι την σκυλοτροφή, η μάλλον ο σκύλος να φορολογηθεί σαν τεκμήριο ..

“Που βρίσκεις κύριε λεφτά να έχεις ΚΑΙ σκύλο?» Πάρε ένα σκυλοφόρο και πορέψου στην οδό του φορομαρτυρίου!

Έτυχε να πέσει στα χέρια μου ένα ολόκληρο κατοστάρικο! Το θαύμασα στην λάμπα, το θαύμασα στον ήλιο, και το χάλασα σε μια παντελόνα στις εκπτώσεις και 2 τσάντες σούπερ μάρκετ…

Όλο και πιο συχνά μου έρχεται στον νου η σκηνή από το έργο με την Βουγιουκλάκη που βρήκε δουλειά σε Εταιρία, και αμέσως πήρε τον μπακάλη να δώσει παραγγελία..
Έτσι και μεις, με το που μας πληρώνει πελάτης, τρέχουμε να καλύψουμε τα αναγκαία, μόνο που αντί για σοκολατίτσα παίρνουμε το κάτι λίγο μας, να κάνουμε λίγη χαρά, να πούμε βρε αδελφέ, «Να, δεν θα μου τα πάρεις όλα, θα κρατήσω και κάτι για μένα να νιώθω λίγο καλά με το σώμα που δουλεύει για να σου ξεπληρώνει τα δικά σου κλεμμένα…»

Πως μας καταντήσανε και πόσο θυμώνω με όλους, ΜΑ με όλους όσους πιστεύουν και λένε ότι φταίμε για αυτήν την κατάσταση…όσους δουλεύουν μέσα στο σύστημα, όσους είναι συνταξιούχοι στα 40 και έχουν το θράσος να κατηγορούν το σύστημα που το ξεζούμισαν σαν υπεύθυνο για την κατάσταση όλων μας…
Που ήταν όταν το έγλυφαν? Που ήταν όταν τους ευεργετούσε? Που ήταν όταν όλοι μαζί στηριζόντουσαν πάνω στις πλάτες μας?
Εκεί ήταν και με ύφος και στάση αλαζονική ανέβαιναν τα οικονομικά και κοινωνικά σκαλιά της σάπιας σκάλας της νεοελληνικής πραγματικότητας ζαλισμένοι από την απότομη άνοδο σαν σε τρενάκι του λούνα παρκ, μόνο που ξεράσανε όλοι μαζί πάνω μας και δεν μπορούμε ούτε εμείς να καθαριστούμε ούτε αυτοί να συνέλθουν…Το μόνο που τους φταίει είναι ο χειριστής…!

Ο Πάγκαλος και

Διαδωσέ το...
Tagged with:
Posted in Εκπαίδευση - Παιδεία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια