Τα φάγανε όλοι μαζί

  

Καταρχάς να αναφέρω ότι η ιστορία που θα σας παεριγράψω δεν ανήκει σε καμία από τις κατηγορίες αλλά την τοποθέτησα στην Παιδεία που λείπει από όλους εκείνους που μας κυβερνάνε για χρόνια.

Η ιστορία αρχίζει το 1990 που ξεκίνησα να εργάζομαι ως εκπαιδευόμενος μαθητής σε Τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ.

Εργαζόμουνα και μάθαινα όλα αυτά τα χρόνια
Παντρέυτηκα το 2000 στα 30 μου και συνέχιζα να εργάζομαι στον κλάδο μου.
Μέχρι τώρα είχα και 15 χρόνια παράλληλης εργασίας και ταυτόχρονα ασφάλισης αφού ταυτόχρονα με τη δουλειά μου στον ιδιωτικό τομέα εκτελούσα και εργασία ως ωρομίσθιος εκπαιδευτικός στη σχολή του ΟΑΕΔ από την οποία είχα αποφοιτήσει.
Έτσι με τις 2 δουλειές έφτιαξα και 2 σπίτια που ακόμη χρωστάω δάνεια γι” αυτά, κάναμε και 2 παιδιά με τη σύζυγο και όλα καλά και ωραία, μέχρι που βγήκε η κυβέρνηση του Γεώργιου Παπανδρέου και μάθαμε ότι χρειαζόμαστε το ΔΝΤ για να ζήσουμε.
Εκεί κοντά χρονικά έμαθα και ότι τα λεφτά που είχανε φαγωθεί, ένα μέρος τους τα είχα φάει και εγώ. Όλοι μαζί τα φάγαμε είπε κάποιος Υπουργός της κυβέρνησης τότε.
Το παράδοξο σε αυτή την ιστορία είναι ότι δε τα βρήκα ακόμη τα λεφτά που υποτίθεται ότι έφαγα, δε τα βρήκα πουθενά, δε τα χω δει ακόμη σε κάποια τσέπη μου ή σε κάποιο τραπεζικό μου λογαριασμό. Έχω 2 στεγαστικά που δυσκολεύομαι να πληρώσω, ΕΤΑΚ αναδρομικά(προεκλογικά έλεγε ο ΓΑΠ θα το καταργήσει), Κεφαλικό φόρο, Χαράτσι ΔΕΗ κλπ
Έφτιαξες σπίτι; Θα τιμωρηθείς, μέσω της ΔΕΗ του ΕΤΑΚ, της αύξησης των κρατήσεςων, της ακρίβειας, των φόρων στη βενζίνη, κλπ κλπ κλπ
Τι ανικανότητα Θεέ μου, δε μπορούσανε να βρούνε από αλλού λεφτά και τα βρήκανε από τους μισθοσυντήρητους και τους συνταξιούχους, ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ. Μαζί τα φάγανε όλοι οι 300 και οι φίλοι τους που τρώνε μπριζόλες στα Καλύβια και αστακομακαρονάδες στα πλούσια εστιατόρια που συχνάζουνε και εγώ τώρα δεν έχω να φάω.
Σα να μην έφτανας όλα αυτά αφήσανε και όλη τη σάρα και τη μάρα να έρθει από την Ανατολή που βιάζουνε και σφάζουνε χωρίς κανένα σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή.
Μαζί τα φάγατε όλοι μαζί και δεν παραίτηθηκε κανείς σας κύριε Πάγκαλε, ανίκανοι ακόμη και να παραιτηθείτε όσοι ευθύνεστε για την κατάντια της χώρας αυτής.
Αν είχατε παιδεία θα παραιτούσασταν πρώτος απ” όλους.

Διαδωσέ το...
Posted in Εκπαίδευση - Παιδεία
6 comments on “Τα φάγανε όλοι μαζί
 1. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Αγαπητέ μου αγανακτισμένε σχολιαστή, είσαι από μόνος σου, κλασσικό παράδδειγμα του «μαζί τα φαγαμε». Καταρχήν να σε συγχαρώ που κατάφερες μέσα σε 15 χρόνια να κάνεις 2 παιδιά και δυο σπίτια. Μπράβο σου. Ξέρεις εγώ και η γυναίκα μου, εργαζόμενοι 32 χρόνια, ΦΤΙΆΞΑΜΕ ΌΠΩς ΚΑΙ ΣΥ 2 ΠΑΙΔΙΑ αλλά ένα σπίτι κι αυτό με δάνειο και με πενταετή παραμονή στη Γερμανία.Ως μισθωτός δεν μπορούσα να αποκρύψω το παραμικρό γιαυτό πάντα το εκκαθαριστικό μου ήταν χρεωστικό. Φαντάζομαι ότι και συ έκανες το ίδιο. Αν μάλιστα δούλευε και η γυναίκα σου τότε θα πλήρωνες πολύ περισσότερα από μένα. Αλήθεια τι δουλιά κάνεις; Υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος; (επειδή γράφω ότι μαθητευσες στις σχολές ΟΑΕΔ).

 2. Ο/Η george λέει:

  αγαπητέ (όχι και πολύ…) είναι φανερό ποιοι τα φάγανε!
  έχω την εντύπωση πως τα φάγανε κάποιοι με πενταετή παραμονή στην Γερμανία με χρηματοδότηση από υπουργούς με σεμνές οικογενειακές γιορτές στο Μεγάλη Βρετανία…
  αυτοί με τα «πλαστά» εκτός έδρας… που μ” όλες τις περικοπές διατηρήθηκαν με «θυσίες» από υπουργούς κυβερνήσεις που φορολόγησαν ίδια τα ρετιρέ και τα υπόγεια …
  τα φάγανε «κύριε» Γιάννη ημέτεροι… κατά εκατομμύρια όχι τα κατοστάρικα των υδραυλικών…
  να χαίρεσαι το σπιτάκι σου «κύριε» Γιάννη…
  μα εγώ εύχομαι να φορολογήσουν δίκαια τα σπιτάκια των υπουργών
  των ημετέρων και του λαού…

 3. Ο/Η duo λέει:

  15 χρονια = 2 σπιτια. Αλλα +15 χρονια = 4 σπιτια. Καθε 7.5 χρονια και ενα σπιτι! Λογικοτατο!?!?!

 4. Ο/Η JZ λέει:

  Το μαζί τα φάγαμε νομίζω συμαίνει ότι ως πολίτες δεν είμασταν συνεπείς απέναντι στο Κράτος που λέγετε Ελλάδα, ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνούσε. Και αυτό όχι μόνο στη μεταπολίτευση αλλά από πολύ παλαιότερα (Βλέπε Μαυρογιαλούρος).
  Ερώτηση: Αποδείξεις έκοβες πάντα;
  Ερώτηση: Αποδείξεις ζητούσες πάντα;
  Αν απαντήσεις ΝΑΙ και στις δύο, ΔΕΝ έφαγες τίποτα, σε ΣΥΓΧΑΙΡΩ! Σε οφείλουμε μία μεγάλη ΣΥΓΝΩΜΗ, αν και στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, δεν σε βοηθάει σε κάτι.
  Αν απαντήσεις ΟΧΙ, τότε ανήκεις στην πλειονότητα των Ελλήνων όπως ανήκω και εγώ, ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ!!!

 5. Ο/Η Κοκκινοχωμίτης λέει:

  Υδραυλικός; Πόσες νόμιμες αποδείξεις έκοψες όλα αυτά τα χρόνια; ( Μην πεις όλες, δεν θα σε πιστέψει ΚΑΝΕΙΣ. Αν πεις ΚΑΜΜΙΑ, θα σε πιστέψουμε ΟΛΟΙ !!).
  Οι υδραυλικοί είστε από τους μεγαλύτερους φοροφυγάδες του Ελληνικού Κράτους ως προς το ποσοστό αποκυμμένου εισοδήματος.

 6. Ο/Η Γιάννης λέει:

  1. Πέφτουν όλοι σχεδόν στην ίδια παγίδα… Τα βάζουνε με το διπλανό τους ενώ βράζουνε όλοι μαζί στο ίδιο καζάνι…
  2. Μη συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Το να μην κόψει κάποιος απόδειξη είναι το ίδιο με τα οφέλη που είχε ο Πάγκαλος με τις βουλευτικές αμοιβές, μισθούς, επιτροπές, δωρεάν κινητά(45.000;), αυτοκίνητα, προστασία, γεύματα; Είναι το ίδιο με το 1 δις που βρήκανε του Τσοχατζόπουλου; Τα λεφτά που στοίχισε ο γάμος του στο 4 seasons δε θα περάσουνε από τα χέρια μας σε ολόκληρη τη ζωή μας.
  3. Ποιός είπε ότι είμαι υδραυλικός; Είπα ότι είμαι υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα, δε θα μπορούσα να γλυτώσω φράγκο και να ήθελα.
  4. Όσο για τα 2 σπίτια, τα αγοράσαμε πουλώντας ένα σπίτι στο Παγκράτι της γυναίκας μου(κληρονομιά-πυροβολήστε την) και ένα οικόπεδο δικό μου(κληρονομιά-πυροβολήστε με)και ένα σωρό λεφτά από τις 3 δουλειές μας και με 2 δάνεια των 15 χρόνων το καθένα για περίπου 32.000.000 δραχμές. Έτσι τα φτιάξαμε και κινδυνεύουμε και να τα χάσουμε…
  5. Δεν υπάρχει Έλληνας που να έχει πάρει για τα πάντα απόδειξη. Είτε εσκεμμένα, είτε από αδιαφορία, είτε από αφέλεια. Σε αυτό το κομμάτι ούτε εγώ είμαι 100% καθαρός ναι, αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στο χορό των δις. Βλέπε C4I, δεν παραδόθηκε ποτέ, και στοίχισε ακριβά. Βλέπε μεγάλα έργα, όλα 10άδες φορές παραπα΄νω από την αξία τους κα ιειδικά για τους δρόμους έβαζε το δημόσιο το 90%, 300% πάνω το έργο από την κανονική αξία και τα διόδια για 30 χρόνια στον ιδιώτη που έβαζε το 10% αν το έβαζε.
  Η απόδειξη των 10 ευρώ σας μάρανε.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

 • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
 • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια