Έλεγχοι ΣΔΟΕ για την παράνομη διακίνηση καυσίμων

  

Κατόπιν εντολής του Υπουργού Οικονομικών προς τον Ειδικό Γραμματέα Σ.Δ.Ο.Ε., για πάταξη του φαινομένου της παράνομης διακίνησης καυσίμων – εμπορευμάτων, σχεδιάσθηκαν και διενεργήθηκαν αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις ελέγχου Β/Ο, Φορτηγών αυτοκινήτων και λεωφορείων, στις πύλες εισόδου της χώρας, από 30.10.2012.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι έλεγχοι διενεργήθηκαν συνεχώς και αδιαλείπτως σε 24ωρη βάση.

Από τους διενεργηθέντες ελέγχους διαπιστώθηκε σωρεία φορολογικών & τελωνειακών παραβάσεων, με σημαντικότερη την εξής:

Εντοπίσθηκε φορτηγό τρίτης χώρας να προμηθεύεται καύσιμο από αντλία πρατηρίου με τη ένδειξη DIESEL. Κατά τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια, των οποίων η συνολική ποσότητα στη δεξαμενή ήταν 10.400 λίτρα.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι είχαν διατεθεί 4.000 λίτρα νοθευμένου καυσίμου, που είχε κατασχεθεί σε προγενέστερο έλεγχο και διατέθηκε αφού παραβιάσθηκαν οι σφραγίδες που είχαν τεθεί.

Περαιτέρω ο έλεγχος εντόπισε και κατάσχεσε 23 φιάλες αλκοολούχων ποτών και 470 πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων που δεν είχαν τελωνιστεί.

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, που ήταν υπότροπος σε άλλες 2 περιπτώσεις παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου και καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση.

Από τους λοιπούς ελέγχους οι σημαντικότερες παραβάσεις είναι:

• Δέκα (10) περιπτώσεις μεταφοράς εμπορευμάτων με φορτηγά χωρίς συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία.
• ‘Εξι (6) περιπτώσεις μεταφοράς εμπορευμάτων χωρίς φορτωτικές.
• Μία (1) περίπτωση λαθρεμπορίας (εισαγωγή επιπλέον ποσότητας καυσοξύλων από την Αλβανία στην Ελλάδα)
• Μία (1) δέσμευση ενός (1) πολυτελούς αυτοκινήτου με βουλγάρικες πινακίδες, προκειμένου να διερευνηθεί η νόμιμη κυκλοφορία του.
• Ένδεκα (11) λεωφορεία που μετέφεραν επιβάτες από Ελλάδα προς Αλβανία, δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία σε 87 περιπτώσεις.

Πηγή: http://www.capital.gr/News.asp?id=1658531

Διαδωσέ το...
Posted in Από τον τύπο, Λαθρεμπόριο

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια