ΣΔΟΕ: Σωρεία παραβάσεων στις πύλες εισόδου της χώρας

  

Σωρεία φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων διαπίστωσε το ΣΔΟΕ στη διάρκεια αιφνιδιαστικών ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου για την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων -εμπορευμάτων.

Σε τρεις περιπτώσεις φορτηγά μετέφεραν από τη Βουλγαρία μέσω Ελλάδας προς άλλες χώρες της ΕΕ εμπορεύματα μεγάλης αξίας χωρίς συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία, τα οποία κατασχέθηκαν. Οι δύο από αυτούς καταδικάστηκαν σε επτάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή και τα κατασχεθέντα δημεύθηκαν.

Διαπιστώθηκε επίσης λαθραία εισαγωγή ειδών κηπευτικής από τη Βουλγαρία. Στην περίπτωση αυτήν κατασχέθηκαν τα εμπορεύματα και το φορτηγό. Ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.

Έγιναν ακόμη συλλήψεις για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και οι συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον των Εισαγγελέων στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Βεβαιώθηκαν επίσης:

- Τρείς περιπτώσεις λαθραίας εισαγωγής και διακίνησης αλκοολούχων ποτών. Στις δύο εξ αυτών καταβλήθηκε το πολλαπλό ειδικό τέλος και παραιτήθηκαν από τα ένδικα μέσα. Στον τρίτο παραβάτη ασκήθηκε ποινική δίωξη για απείθεια και παρακώλυση ελέγχου του ΣΔΟΕ.

- Δύο περιπτώσεις λαθραίας εισαγωγής και διακίνησης ειδών ένδυσης, μέρος των οποίων ήταν προϊόντα απομίμησης. Δόθηκε αναβολή από το δικαστήριο, προκειμένου να καταβληθεί το πολλαπλό τέλος.

- Τρείς περιπτώσεις λαθρεμπορίας (εισαγωγή επιπλέον ποσότητας καυσοξύλων)

- Πέντε περιπτώσεις φορτηγών με πετρέλαιο θέρμανσης στα ρεζερβουάρ.

Τέλος, 12 λεωφορεία που μετέφεραν επιβάτες από Ελλάδα προς Αλβανία, δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία σε 193 περιπτώσεις.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2238484

Διαδωσέ το...
Tagged with:
Posted in Εφορία - Φοροδιαφυγή

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια