ΣΧΟΛΙΟ

  

Ήθελα μόνο να σχολιάσω μια φράση στην ενότητα «Το βιβλίο» : «Επίσης θα δράσει «παιδευτικά» ειδικά για τους νέους, ώστε να μετασχηματιστεί η θέληση για μια κρατικοδίαιτη θέση στο δημόσιο σε θέληση για ανάπτυξη και δημιουργία.»
Είμαι δημόσιος υπάλληλος, σχεδόν 30 χρόνια. Επέλεξα τότε, ένα διαγωνισμό του Υπ. Οικονομικών. Ήταν 1983, δεν υπήρχε ακόμη ΑΣΕΠ, ωστόσο έγραψα άριστα και πέρασα, χωρίς να ζητήσω χάρη. Ήμουν μόλις 22 χρόνων. Ήθελα να εργαστώ, δεν ένοιωθα ότι μπορούσα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του ελεύθερου επαγγέλματος (είμαι υπομηχανικός) και μου άρεσε η ιδέα να είμαι δημόσιος υπάλληλος. Να υπηρετώ δηλαδή και να αναγνωρίζω ως εργοδότες και αφεντικά μου τους γονείς, τα αδέρφια, τους φίλους μου, όλους τους πολίτες που συνεισφέρουν για να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες μου. Και παρόσα λέγονται και γράφονται, ιδίως τελευταία, δεν μετανοιώνω για την επιλογή μου! Η «κρατικοδίαιτη» θέση μου, 30 χρόνια τώρα, δεν ήρθε σε αντίθεση με τη θέλησή μου για ανάπτυξη και δημιουργία. Βρήκα -και βρίσκω- τρόπους να είμαι χρήσιμη και δημιουργική. Και υπάρχουν, ξέρετε, κι άλλοι σαν και μένα. Που θίγονται -τουλάχιστον- όταν με τέτοιες φράσεις και τόση ευκολία απαξιώνετε επιλογές ζωής….
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, οι «παιδευτικές» σας δράσεις θα ήταν σκόπιμο να παροτρύνουν -αντί να αποτρέπουν- νέους με θέληση για ανάπτυξη και δημιουργία να υπηρετήσουν το δημόσιο. Ίσως έτσι να ανατρέπαμε, κάποια στιγμή, τις υφιστάμενες ισορροπίες. Για τις οποίες φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι της Ελλάδας. Αλλά -πρωτίστως- φταίνε οι πολιτικοί της ταγοί.

Διαδωσέ το...
Posted in Δημόσια Διοίκηση - Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια