Τα ονόματα 54.000 Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό έχει στην κατοχή του το ΣΔΟΕ

  

Στα χέρια του ΣΔΟΕ βρίσκονται 54.000 ονόματα προσώπων που έχουν στείλει από την Ελλάδα σε τράπεζες του εξωτερικού εμβάσματα συνολικού ύψους άνω των 20 δις ευρώ. Αυτό επισήμαναν στελέχη του ΣΔΟΕ κατά τη συνάντηση που είχαν με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, η οποία , το μεσημέρι της Τετάρτης, ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του CD που έχει στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ με τα ονόματα των προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, καθώς και για τη διαδικασία ελέγχου και διασταυρώσεων όλων των συναλλαγών.

Είναι αξιοσημείωτο, επίσης ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, «τα στελέχη του ΣΔΟΕ εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την απροθυμία της Τράπεζας της Ελλάδος και των ελληνικών τραπεζών να ανταποκριθούν έγκαιρα στα αιτήματα του ΣΔΟΕ, προβάλλοντας, όπως είπαν, αδικαιολόγητα προσκόμματα».

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από τη δίωρη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Τσούκαλης, βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Σάκης Παπαθανασίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής) με το νέο ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλο και τα διευθυντικά στελέχη Ν. Λέκκα και Θ. Φλωράτο.

Το κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη δίνει έμφαση στο ζήτημα της φοροδιαφυγής και στην αντιμετώπιση της παραοικονομίας εκτιμώντας ότι πρέπει να υπάρξει ξερίζωμα αυτών των φαινομένων -και με θεσμική θωράκιση και με ενίσχυση του ελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Επιμένουν ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην καταλήστευση του δημόσιου πλούτου «από ιδιωτικά και όχι μόνο συμφέροντα που εξέθρεψε το πελατειακό σύστημα».

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, κατά τη συνάντηση, υπήρξε εκτενής ενημέρωση για σοβαρότατα ζητήματα φοροδιαφυγής, όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, αλκοολούχων ποτών και άλλων προϊόντων, εξωχώριων εταιριών (Off shore), σκαφών αναψυχής, επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες. Παράλληλα, όπως αναφέρεται από τη ΔΗΜΑΡ, έγινε αναλυτική ενημέρωση για τον έλεγχο πολιτικών προσώπων, αλλά και για την τεράστια έλλειψη προσωπικού και υποδομών του ΣΔΟΕ. Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ δεσμεύθηκε ότι θα προωθήσει όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματικό το έργο του ΣΔΟΕ.

Πηγή: http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4749897

Διαδωσέ το...
Posted in Από τον τύπο, Εφορία - Φοροδιαφυγή

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια