Μεταφορά ασθενούς από νοσοκομείο

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Ανώνυμος

Ο πατέρας μου παρουσίασε ένα οξύ πρόβλημα υγείας και χρειάστηκε να καλέσουμε ασθενοφόρο και να τον πάμε στο νοσοκομείο Π… (να είναι καλά οι τραυματιοφορείς του εν λόγω ασθενοφόρου, τους ευχαριστούμε πολύ). Εκεί, ενώ διαγνώστηκε με ασθένεια η οποία του επέβαλε να παραμείνει ακίνητος για αρκετές ημέρες, οι γιατροί που τον εξέτασαν αρνήθηκαν να καλέσουν ασθενοφόρο, θεωρώντας ότι: α) ο ασθενής ήταν σε θέση να σηκωθεί, να καλέσει ταξί και να ανέβει τις σκάλες του σπιτιού του, και β) αν το καλούσαν, θα έφτανε στις 1 μετά τα μεσάνυχτα (αν και έφτασε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σχεδόν αμέσως, μεταφέροντας άλλον ασθενή). Στην πραγματικότητα, χρειάστηκαν δυο νοσηλευτές και εμείς για να μεταφερθεί από το φορείο σε αναπηρική πολυθρόνα. Μη μπορώντας εμείς να καλέσουμε ασθενοφόρο, καθώς είναι παράνομο όπως μας εξήγησαν, μόνο οι γιατροί που τον εξέτασαν μπορούσαν να δώσουν εντολή στο ΕΚΑΒ, ψάξαμε για ταξί.

Ευτυχώς, μετά από ώρα βρήκα ένα σταθμευμένο ταξί στο προαύλιο του νοσοκομείου και ο ταξιτζής δέχτηκε να μας βοηθήσει να μεταφέρουμε τον ασθενή στην οικία του, περίπου 1 χιλόμετρο μακριά. Να είναι καλά ο άνθρωπος που πήρε τον πατέρα μου, τον έβαλε και τον έβγαλε από το ταξί, τον ανέβασε στις σκάλες…

Ο ταξιτζής μας ζήτησε 20 ευρώ ως αμοιβή (δεν υπήρχε τέτοιο ποσό στο ταξίμετρο για τα 20′ της όλης διαδικασίας) και θεώρησα σωστό να του ζητήσω απόδειξη. Είπε ότι δε μπορούσε να μου βγάλει και πως θα μου τη φέρει σπίτι την επόμενη μέρα. Επέμεινα, αλλά σηκώθηκε και έφυγε. Οι δικοί μου με αντιμετώπισαν σαν αχάριστη προς τον ταξιτζή.

Ελπίζω ο ταξιτζής να μας φέρει την απόδειξη. Αν όχι, ίσως θα έπρεπε να σταλεί ο αριθμός κυκλοφορίας του στο 1517, ώστε την επόμενη φορά να μην βρεθεί ο καλός αυτός άνθρωπος στη δυσάρεστη θέση να φοροδιαφύγει σε βάρος των υπολοίπων συμπολιτών του, συμφωνώντας πρακτικά με τον πρώην Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως.

Θα ήθελα τόσο αυτός, όσο και εμείς, να προσπαθήσουμε να αποφεύγουμε κάθε συμπεριφορά που μας εξομοιώνει με εκείνους που συμβάλλουν στην αύξηση του δανεισμού και των μέτρων που κάνουν τη ζωή των λιγότερο ευνοημένων χειρότερη.

Διαδωσέ το...
Tagged with:
Posted in Υγεία - Νοσοκομεία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια