Η φοροδιαφυγή καλά κρατεί…

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Ανώνυμος

Από χθεσινό (19/08/2012) δημοσίευμα:

«Γιατροί υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, αλλά και ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης και μπαρ δήλωσαν το 2011 εισοδήματα μικρότερα από όσα δηλώνει ο μέσος μισθωτός.
Τα στοιχεία της ΓΓΠΣ είναι αποκαλυπτικά. Ιδιοκτήτες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής δήλωσαν πέρυσι μέσο εισόδημα 5.515 ευρώ, οι ιδιοκτήτες μπαρ και κέντρων διασκέδασης 6.530 ευρώ, οι υδραυλικοί 10.474 ευρώ, οι δικηγόροι 23.192 ευρώ και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων 11.024 ευρώ.

Και όλα αυτά την ώρα που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δηλώνουν ετήσιο (κατά μέσο όρο) εισόδημα 15.000 – 20.000 ευρώ.

Το 2011 οι γιατροί δήλωσαν μέσο εισόδημα 54.081 ευρώ, το οποίο είναι αυξημένο κατά 4,7% σε σχέση με αυτό του 2010, που δεν ξεπερνούσε τα 51.641 ευρώ.

Τα στοιχεία όμως που πραγματικά προκαλούν αίσθηση αφορούν τα εισοδήματα που δήλωσαν στην εφορία οι περίπου 31.200 ιδιοκτήτες μπαρ και κέντρων διασκέδασης της χώρας μας. Επικαλούμενοι την κρίση, το 2011 δήλωσαν κατά κεφαλήν εισόδημα 6.561 ευρώ, δηλαδή ούτε 550 ευρώ το μήνα (!). Επιμένουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αν και το εισόδημα που δηλώνουν στην εφορία μειώθηκε κατά 14%. Δεν φαίνεται όμως να ζουν από παλαιότερες αποταμιεύσεις αφού δήλωναν επί δύο τουλάχιστον χρόνια (2009 και 2010) εισοδήματα που αποκτά ένας μισθωτός σε έναν και μόνο χρόνο!

Με λιγότερα από 1.000 ευρώ το μήνα ζουν και οι σχεδόν 35.000 εστιάτορες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το μέσο εισόδημά τους διαμορφώνεται σε 11.024 ευρώ για το 2011 και είναι αυξημένο κατά 2,8% σε σχέση με τα 10.709 ευρώ που είχαν δηλώσει κατά μέσο όρο το 2010. Με τα τεκμήρια όμως φορολογήθηκαν για 20% υψηλότερο εισόδημα – αλλά έμειναν τελικώς και αυτοί αφορολόγητοι αφού δεν ξεπερνά και πάλι τα 12.000 ευρώ το χρόνο.
Εισοδήματα φτώχειας δηλώνουν στην εφορία ηλεκτρολόγοι. Οι ηλεκτρολόγοι δήλωσαν πως βγάζουν κατά μέσο όρο 13.348 ευρώ, δηλαδή 7% λιγότερα σε σχέση με όσα είχαν δηλώσει (το 2010).

Πηγή: http://www.express.gr/news/finance/634105oz_20120819634105.php3

Διαδωσέ το...
Tagged with: , , , , , , ,
Posted in Εφορία - Φοροδιαφυγή
2 comments on “Η φοροδιαφυγή καλά κρατεί…
 1. Ο/Η RAKIAS λέει:

  ΣΩΣΤΑ!!!!!!!!!!!!!ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟΣΑ……ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΗΠΙΑΝ ΣΤΑ ΜΠΑΡ …ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ …ΚΑΙ…ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ???ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ???ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ….ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ..ΕΔΩ ..ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ..ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ….ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΛΠ ΚΛΠ….
  ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ….ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ..ΗΡΕΜΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ….ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΟΤΑΝ Ο ΦΠΑ…ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ …ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ..ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ….

 2. Χωρίς αμφιβολία οι επαγγελματίες δεν κόβουν όλες τις αποδείξεις που θα έπρεπε, αυτό η Πολιτεία το γνωρίζει και γι αυτό επιβάλει πέρα από την ετήσια φορολόγηση και επιπλέον φόρους, που ονομάζονται συνάφειες ή κλείσιμο χρήσης κλπ, με αυτόν τον τρόπο αντισταθμίζει κατά κάποιον τρόπο κάτι από τα κλεμμένα.
  εδώ όμως δεν ήθελα να σας μιλήσω για ΟΛΑ τα επαγγέλματα, αλλά γι αυτό του ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ και κατά επέκταση για κάποια από τα οικοδομικά.
  1) Όταν καλείτε Ηλεκτρολόγο για μια ΒΛΑΒΗ, του ζητάτε απόδειξη ή την καταπίνεται για να μην πληρώσετε ΦΠΑ;
  2) Στις ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ (όταν υπήρχαν) υπάρχει μια κατάσταση η οποία ορίζει το ελάχιστο κόστος κατασκευής και λέει για παράδειγμα για τα Ηλεκτρικά με έναν εξοπλισμό του 1970 5.000 Ευρώ, αυτό το ποσό, το εκλαμβάνουν οι ιδιοκτήτες/κατασκευαστές ως αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσουν. Ο εξοπλισμός βέβαια είναι πλήρης και μόνο η αγορά των υλικών φτάνει να είναι τουλάχιστον ίση με το ελάχιστο κόστος κατασκευής του πίνακα ή και πολύ περισσότερο. Η εργασία είναι τουλάχιστον το διπλό από τα υλικά και πάει στο βρόντο παρά τη θέληση του Επαγγελματία.
  Γιατί παρά τη θέλησή του; Διότι η Εφορία μετά πολύ σωστά τον θεωρεί κλέφτη και του προσθέτει τους παραπάνω φόρους.
  Διότι επίσης το τραπεζικό σύστημα τον έχει για αφερέγγυο και δεν τον χρηματοδοτεί.
  3)ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ, ποιος πάει σε μια ανακαίνιση να το δηλώσει στην πολεοδομία για να βάλει ασφάλεια στα συνεργία; και βέβαια ως παράνομο έργο δεν χρειάζεται αποδείξεις.
  Λύσεις υπάρχουν και πρέπει να ξεκινήσουν από την πολιτεία, που έχει το μαχαίρι και το πεπόνι.
  π.χ. Τέλος στην δήλωση εισοδήματος κάθε χρόνο από τους πολίτες και μεταφορά του στους εμμέσους φόρους των προϊόντων.
  Να παραμείνει ένας νέος απλός τρόπος Δήλωσης στις επιχείρησης.
  ΠΟΙΟΥΣ ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ; το πελατειακό σύστημα προσλήψεων, τα λαδώματα κάτω από το τραπέζι τη συντήρηση δηλαδή ενός κύκλου μαύρου χρήματος μισθών.

  ΛΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 65%
  ΠΟΛΙΤΕΣ 35% (χαριστικά)

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

 • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
 • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια